Regionalna liga - Final Four, polufinale, 12.04.2013, 17:00 h
Meškov Brest
Meškov Brest 29:31(17:16) RK Zagreb
RK Zagreb

Zagrebaši boljom igrom u nastavku preko Meškova osigurali nedjeljno finale i okršaj s Makedoncima

Damir Žbulj • petak, 12.04.2013.
Zagrebaši boljom igrom u nastavku preko Meškova osigurali nedjeljno finale i okršaj s Makedoncima
Foto: Davor Sajko

Može se reći kako je treća sreća bila potrebna rukometašima Croatia osiguranje Zagreba kako bi svladali bjeloruski Meškov, nakon dva poraza u regularnom dijelu sezone. U utakmici punoj uspona i padova u igri Zagrebaša, gdje su u prvom dijelu imali zaostatak i od četiri pogotka, do slavlja su stigli puno boljom igrom u nastavku dvoboja. Osigurali su tako nedjeljno finale regionalne SEHA lige rezultatom 31:29. Hrvatskog prvaka predvodili su u napadu Stepančić i Horvat, na golu je jako dobar bio Ivić, dok je u redovima poraženih najefikasniji bio bivši igrač CO Zagreba Ljubo Vukić...

Prvi polufinalni dvoboj regionalne SEHA lige nije na tribine skopske dvorane Boris Trajkovski privukao velik broj ljubitelja rukometa. Dvoboj Meškova i Croatia osiguranje Zagreba bio je okršaj prve i četvrte ekipe nakon završetka regularnog dijela sezone, a nakon što su Bjelorusi slavili u prva dva ovosezonska susreta, Zagrebaši su se nadali kako mogu im mogu uzvratiti i tako osigurati nedjeljno finale.

Trener CO Zagreba Boris Dvoršek intenzivno je pripremao ekipu posljednjih tjedana upravo za ovu utakmicu, na teren je poslao od prve minute Stevanovića na vratima, Batinovića i kapetana Horvata na krilima, Brozovića na crti te braću Valčić i Luku Stepančića na vanjskim pozicijama.

Dobro je funkcionirala igra Zagrebaša u otvaranju utakmice, u napadu su bili precizni s krila Horvat i Batinović, funkcionirala je i polukontra i kontra, a iako je preko Ljube Vukića bjeloruski sastav imao prednost od 3:2, uskoro je hrvatski prvak otišao na dva gola viška. Iako nije bilo maksimalne čvrstine u obrani, početnih desetak minuta bilo je na strani CO Zagreba, no, tada je uz nekoliko pogrešaka i dva uzastopna pogotka Meškova, rezultat ponovno vraćen u egal.

Prilikom prvog isključenja na susretu, koje je u 12. minuti zaradio Tonči Valčić, Bjelorusi nisu napravili značajniju razliku, međutim, sredinom prvog dijela Zagrebaši su ostali bez imaginacije u napadu, što je rezultiralo serijom pogodaka suparničkog sastava. Nakon +2 Meškova u 17. minuti dvoboja Dvoršek je morao pozvati minutu predaha kako bi pokušao posložiti igru svoje ekipe.

Međutim, nije bilo nekog kvalitativnog pomaka. Bilo je tada previše tehničkih pogrešaka, zabijanja u suparničku obranu, a igra nije bilo dovoljno brza kako bi se uspjela organizirati neka opasna napadačka akcija. Danac Knudsen svojim trećim pogotkom na ulazu u posljednjih deset minuta prvog dijela Meškov odvodi na +3, dok je uskoro Ljubo Vukić i peti put poslao u mrežu svoje bivše ekipe, za neugodnih četiri razlike.

Brojnim rotacijama Zagrebaši nisu uspjeli uhvatiti ritam, sve se u napadu svodilo na dalekometne pokušaje Stepančića i Mandalinića, koji su tada golovima držali CO Zagreb na -4, na ulazu u zadnjih pet minuta prvog dijela.

No, isključenje Litavca Atajevsa, tri minute prije odmora pokrenulo je hrvatskog predstavnika u ovom polufinalu. Horvat je realizirao sedmerac, postigavši svoj četvrti gol, zabijali su i Tonči Valčić i Stepančić pa se na predah otišlo s razumnim zaostatkom od samo jednog pogotka, bilo je 17:16.

U nastavku je CO Zagreb uskoro stigao do izjednačenja, razbranio se i Filip Ivić, koji je zaredao s nekoliko dobrih reakcija, ali na krilima odlično raspoloženog Vukića i njegova sedmog pogotka Meškov brani svoju prednost. Kada je Čarapenka skinuo sedmerac Horvatu omogućio je svom sastavu da ponovno ode na +2, međutim, zaigrali su tada Zagrebaši puno bolje u obrani, igrači Meškova ostali su bez rješenja, što je bilo dovoljno za jednu odličnu seriju.

Ivić se razbranio u nastavku

Najzaslužniji za pobjedu CO Zagreba bili su Stepančić sa sedam pogodaka, Horvat koji je šest puta bio precizan, dok je vratar Filip Ivić bio odličan u nastavku, na kraju prikupivši deset obrana. Kod gostiju najbolji Ljubo Vukić s osam postignutih golova, Knudsen je postigao pet. Markotić i vratar Božić nisu se posebno istaknuli.

Matulić je zabio sedmerac, Brozović je realizirao jednu kontru, a pogotkom Lovre Šprema s krila, tek što je ušao u igru, hrvatski prvak ima vodstvo nakon gotovo pola sata igre u egalu ili rezultatskom zaostatku. Kada je Stepančić dalekometnim udarcem postavio na 23:20, bilo je vrijeme da trener Meškova pozove minutu odmora.

Uz odličnu partiju Stepančića, koji je namjestio svoje ciljnike i po šesti put loptu smjestio u mrežu Meškova, u posljednjih deset minuta ulazi se s najvećim vodstvom CO Zagreba, bilo je četiri pogotka viška (23:27), no, kada je Horvat realizirao još i jednu kontru za svoj peti pogodak i +5, bilo je jasno kako je finale SEHA lige sve bliže.

Meškov je u posljednje tri minute ušao s tri gola zaostatka, ali možda i ključnu kontru Bjelorusa zaustavio je Joso Valčić, a Zagrebaši su nakon toga ipak mirno priveli utakmicu kraju, za konačnih 31:29 hrvatskog prvaka.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 19 sati. U drugom polufinalnom susretu očekuje nas skopski gradski obračun Metalurga Line Červara i Vardara Veselina Vujovića.

Regionalna liga - Final Four

polufinale

Meškov Brest29:31RK Zagreb
Metalurg Skoplje21:22Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 23:47
    a de je tu Goluža?
    Obrisan korisnik