Regionalna liga - Final Four, polufinale, 12.04.2013, 19:00 h
Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje 21:22 Vardar Skoplje
Vardar Skoplje

Vardar izborio finale sa Zagrebom, Hrvat Karačić donio pobjedu

Ivana Strahija • subota, 13.04.2013.
Vardar izborio finale sa Zagrebom, Hrvat Karačić donio pobjedu

U dvoboju dvaju makedonskih klubova u polufinalu SEHA lige, za jedan su gol bolji bili momci Veselina Vujovića, koji su u uzavreloj atmosferi skopske dvorane u igru za treće mjesto gurnuli Metalurg Line Červara, a sami sebe plasirali u nedjeljno finale.

U drugoj polufinalnoj utakmici završnice Regionalne lige za sezonu 2012/2013. susrela su se dva makedonska kluba, Metalurg i Vardar. U dvorani Boris Trajkovski u Skoplju okupio se velik broj navijača i jedne i druge strane, a uzavrela atmosfera je u jednom trenutku i proključala, pa su posla imali i policajci.

Utakmica počinje loše za izabranike Line Červara, jer momci Veselina Vujovića nižu pet pogodaka u protivničku mrežu, zahvaljujući neobičnoj neučinkovitosti napada Metalurga. Punih osam minuta bez gola završilo je zahvaljujući Goci Georgievskom, na kojeg se nadovezao i Damir Batinović, ali do kraja poluvremena Metalurg nije uspio ozbiljnije ugroziti Vardarovu prednost (12:9).

U nastavku utakmice Vardar nastavlja s vodstvom, a kad je semafor u 52. minuti pokazao 20:15 u korist Vujovićevih rukometaša, činilo se da je pobjednik već odlučen.

No, upravo je u zadnjim minutama Metalurg proigrao, te je serijom od pet golova stigao do 21:21 u 59. minuti. Neugodnu situaciju po Vardar pozitivno riješio je srednji vanjski Igor Karačić, koji je dio svoje rukometne karijere proveo u čakovečkom Pipo IPC-u, a igrao je i u Bosni Irfana Smajlagića.

U tridesetak sekundi koje su preostale na semaforu Metalurg je mogao ponovno izjednačiti, ali je Vančo Dimovski bio neuspješan.

Tako će se u nedjeljnom finalu, u 19 sati u Skoplju, naći Vardar i Zagreb. Bit će to prilika hrvatskim prvacima da se "osvete" Vardaru za prošlogodišnju poraz u polufinalu istog natjecanja, kad je skopski sastav bio bolji s 30:29.

Regionalna liga - Final Four

polufinale

Meškov Brest29:31RK Zagreb
Metalurg Skoplje21:22Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 21:44
    e sad bi bilo ljepo da mi ove godine uzmemo kup
    Obrisan korisnik