FA kup, polufinale, 13.04.2013, 18:15 h
Millwall
Millwall 0:2 Wigan
Wigan

Wigan deklasirao Millwall i plasirao se u svoje prvo finale FA kupa

Ante Zovko • subota, 13.04.2013.
Wigan deklasirao Millwall i plasirao se u svoje prvo finale FA kupa
Foto: EPA

Wigan je pobjedom 2:0 protiv drugoligaša Millwalla prošao u finale FA kupa i najvjerojatnije osigurao nastup u Europskoj ligi dok mu istodobno u Premier ligi prijeti ispadanje u društvo polufinalnog protivnika.

Ogled Chelseaja i Manchester Cityja u nedjelju donijet će drugog finalista, a kako je izvjesno da će te dvije momčadi i sljedeće godine osigurati Europu kroz prvenstvo, Wigan bi trebao biti član Europske lige predstojećeg ljeta.

Finale najstarijeg nogometnog natjecanja najveći je uspjeh Wigana u njegovoj povijesti, a donijeli su mu ga Maloney i McManaman s dva lijepa pogotka. Millwall jednostavno nije imao dovoljno kvalitete da se suprotstavi premierligašu.

Razlika u kvaliteti u prvom dijelu bila je očigledna. Poslije početnog ispitivanja snaga, uz mnogo dodavanja, ali ničega konkretnog u prvih desetak minuta, McManaman je uposlio Millwallova vratara Fordea koji uspijeva odbiti.

KOne je u 24. minuti pripremio vodstvo Wigana. Ubacio je Maloneyju na volej pred golom, a ovaj je sjajno reagirao i donio veselje navijačima koji su potegnuli do Londona.

Drugoligaška momčad nije se uspijevala nametnuti ni početkom drugog poluvremena. Ipak, poslije sat vremena igre Beevers je umalo izjednačio poslije kornera. Wigan je i dalje vodio igru i prijetio, preko McManamana i Gomeza, a u 76. je udvostručio prednost.

McMananman je utrčao na Gomezovo dodavanje, zaokružio Fordea i lijepo poentirao nakon što je prije toga izbjegao zaleđe. Maloney je napravio zapravo najviše u cijeloj akciji donijevši loptu pred Millwallow šesnaesterac i ostavivši Gomezu da asistira.

FA kup

polufinale

Millwall0:2Wigan
Chelsea1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ManchaVerde14.04.2013. u 13:24
    Gledao sam samo kratko, ali dovoljno da naletim na Millwallovu zamjenu: izlazi Abdou, ulazi Trotter
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 08:50
    Šteta.Millwall je institucija na otoku što se tiče snage i jačine firme.Drukeri znaju o čemu pričam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 22:46
    ne bi se reklo da je millwall deklasiran, prije bi se reklo da novinar nije gledao utakmicu. inače za millwall je nastupio i trotter :), ali novinar očito ne zna zašto bi to bilo zanimljivo. ps millwallovi navijači još jedan put opravdali reputaciju (thacher iskorijenila nasilje i slične... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 21:44
    a poznavajuci i povijest wigana zadnjih par sezona hhhhh ostaju u ligi 100%
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 20:54
    Kako ne bi bilo vrijedno,pa to je finale nacionalnog kupa,a pogotovo kad ima takvu težinu kao FA kup.Zamisli da slučajno osvoje kup,u tom slučaju imaju izravan ulaz u skupine Europske lige!!Ne znam kako je ako budu poraženi,vjerojatno idu u 3.pretkolo,ali Europa je sigurna.Samim time postat će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik