FA kup, polufinale, 14.04.2013, 17:00 h
Chelsea
Chelsea 1:2 Manchester City
Manchester City

Video: Nasri i Agüero odveli City u finale FA kupa u sjajnom nametanju s Chelseajem

Ante Zovko • nedjelja, 14.04.2013.
Video: Nasri i Agüero odveli City u finale FA kupa u sjajnom nametanju s Chelseajem
Foto: EPA

Manchester City pobijedio je Chelsea 2:1 u drugom polufinalu FA kupa i imat će priliku osvojiti to natjecanje drugi put u tri godine. Aktualni prvak poveo je u sjajnoj utakmici na Wembleyju golovima Samira Nasrija i Sergija Agüera, a Demba Ba atraktivno je pogodio za tek utješni gol.

Wigan, koji je u subotu svladao Millwall, suprostavit će se Manchester Cityju na Wembleyju 11. svibnja. Wigan je time i osigurao nastup u Europskoj ligi jer City u prvenstvu ćvrsto drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Za razliku od subotnjeg ogleda, prepuni Wembley mogao je uživati u predstavi za sladokusce u kojoj je City imao određenu inicijativu i zahvaljujući dominaciji u veznoj liniji bio opasniji. Ulaskom drugog napadača i Chelsea je zabio i prijetio, a sve do kraja bilo je neizvjesno tko će biti drugi finalist.

Susret počinje u sjajnom ritmu s obje strane, dok je Manchester City uzeo loptu, a Chelsea je izgledao zadovoljan takvim odnosom snaga. Tevez je uputio prvi opasan udarac, ali je Čech bio spreman.

Aktualni prvak je zadao prvi udarac. Sve je u 33. minuti započeo Yaya Toure pronašavši Agüera u šesnaestercu. Argentinac pronalazi Nasrija u srcu kaznenog prostora koji pokušava uzvratiti dodavanje, ali na njegovu sreću lopta se odbija i on je prebacuje preko vratara za vodstvo Cityja.

Mata je potom uputio prvu prijetnju londonske momčadi, da bi na isteku poluvremena Kompany propustio udvostručiti vodstvo poslije odbijene lopte.

Ramires početkom drugog dijela ruši Milnera, a slobodni udarac pokazat će se kobnim za Chelsea. Milner na brzinu odigrava prema Barryju, a ovaj nabacuje Agüeru koji vara Ivanovića i pogađa suprotni kut.

Chelseaju je nedostajalo konkretnosti i opasnosti u napadu, a Benitez je čekao sve do 65. minute kako bi ubacio Torresa. Učinak je bio vidljiv trenutno. Deset sekundi nakon što je ušao Torres je omeo Kompanyja i nije uspio dohvatiti dugi nabačaj, ali tu je bio Ba koji briljantnim volejem smanjuje na 2:1.

Gol je dao krila Chelseaju, ali se Pantilimon sjajno snalazio na Cityjevu golu. Prvo je skinuo loptu ispred Mate, a onda je omeo i Baa poslije proigravanja Hazarda.

Sucima je u 79. promaknuo neoprezni, zakašnjeli Agüerov start na Luiza s dvije noge zbog kojeg je mogao i izravni crveni karton. I Torres je prošao bez opomene kad je vjerojatno u osvetničkoj misiji zahvatio argentinskog reprezentativca. U završnici začinjenoj grubim prekršajima Chelsea je tražio jedanaesterac kad je Kompany vukao Torresa za dres u kaznenom prostoru, no zviždaljka je opet ostala netaknuta.

Agüero je imao priliku riješiti susret prije završnog zvižduka. Momčadi su u kaotičnoj završnici zaboravile taktike, a Toure, koji je dominirao u sredini terena tijekom cijele utakmice, pripremio je ubačaj za Agüera koji ne uspijeva zahvatiti loptu.

FA kup

polufinale

Millwall0:2Wigan
Chelsea1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 21:53
    čestitke city-u. sudac loš,crveni za aguera i penal kompanya na toresu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 19:42
    još jedno suđenje kojeg se ni hnl nebi posramio. čisti penal na torresu, a aguero bi trebao dobit zabranu igre, a ne crveni. no naravno ne dobije ništa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 19:26
    kaj se Ba pretplatio na ove akrobatske golove? :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 19:12
    Odlična utakmica za neutralnog promatrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 19:10
    Kakav prljav igrač je Aguero, ništa manje od Suareza, samo što se njega medijski potencira, a Aguera ne. Treba biti realan i reći da je City bio 60 minuta bolja momčad i da Torres stvarno počinje ličiti na pravog igrača. Mancini je to lijepo taktički posložio i nadmudrio Beniteza jer Mikel i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik