Košarka

Potvrđeno puknuće Ahilove tetive Kobea Bryanta: mora na operaciju i izbivat će šest do devet mjeseci!

Ivan Dominik • subota, 13.04.2013.
Potvrđeno puknuće Ahilove tetive Kobea Bryanta: mora na operaciju i izbivat će šest do devet mjeseci!
Foto: EPA

Najbolji igrač LA Lakersa te ponajbolji košarkaš NBA lige i današnjice, Kobe Bryant, izbivat će se NBA parketa šest do devet mjeseci, nakon što mu je magnetnom rezonancom potvrđena ozljeda Ahilove tetive. Teško i potpuno puknuće tetive Bryant je zadobio u susretu njegovih Lakersa protiv Golden State Warriorsa, a odmah nakon pregleda kod liječnika, popularna Crna Mamba poslana je na operaciju koja će biti obavljena već u subotu popodne...

Nakon što je doživio ozljedu u posljednjim minutama okršaja svojih LA Lakersa i Golden State Warriorsa, ponajboljem košarkašu današnjice, a i svih vremena, Kobeu Bryantu, ista je potvrđena i dijagnosticirana u Los Angelesu na magnetnoj rezonanci obavljenoj u subotu ujutro po američkom vremenu.

Crna Mamba doživjela je potpuno puknuće Ahilove tetive lijeve noge i s nakon operacije, koju će morati obaviti odmah u subotu popodne, Bryant će izbivati s parketa šest do devet mjeseci.

Gary Vitti, dugogodišnji trener u LA Lakersima: "Kada se dogodi nešto ovakvo, svi se odmah pitaju zašto i postavljaju si takva pitanja. A zapravo nema uvijek razloga za ovakve stvari. Ako pogledate na našu sezonu sada, vidjet ćete da je ona bila noćna mora. Prvo smo imali igrača koji je došao s operacije, Dwighta Howarda, potom je Steve Nash slomio nogu, a zatim je i Steve Blake morao na operaciju abdomena. Nakon toga je Jordan Hill morao operirati kuk, potom je Metta World Peace operirao koljeno, a Howard još uvijek ima problema s ramenom, koje je zadobio tijekom sezone. Također, Antawn Jamison imat će operaciju zapešća nakon kraja sezone. Dakle, kada se hoćete upitati 'zašto?', shvatite da je ovo jednostavno loša sreća", kazao je trener u klubu koji je ove sezone izgubio i predsjednika nakon što je preminuo Jerry Buss.

Premda je odmah nakon utakmice i sam, svjestan svega, potvrdio novinarima i javnosti da je za njega sezona gotova - sada je i sve dobilo službenu potvrdu. No, sada nije samo gotova cijela Bryantova sezona, već je ugrožen i početak iduće, što je veliki šok za najboljeg igrača Lakersa, koji ima 34 godine.

Ponajbolji košarkaš posljednjeg desetljeća i još uvijek u vrhu NBA lige stoga neće moći pomoći svojim Lakersima u nastojanju da dostignu ovogodišnji play-off. Dwight Howard, Steve Nash i Pau Gasol, koji su zajedno s Bryantom tvorili jedno od najneugodnijih iznenađenja tekuće NBA sezone boreći se samo za doigravanje, a ne i za naslov prvaka, sada će to doigravanje morati dostići bez svog prvog igrača, četvrtog strijelca u povijesti lige.

Lakersima su do kraja "regularne" sezone ostala još dva susreta za odigravanje, u kojima igraju teške domaće utakmice protiv San Antonio Spursa i Houston Rocketsa, dok njihov najveći konkurent za osmo mjesto Zapada, Utah, ima također još dvije utakmice, no nešto lakše protivnike. Trenutno Lakersi drže to famozno osmo mjesto i trebaju ga zadržati bez Crne Mambe u svojim redovima.

Kobe Bryant ove je sezone odigrao čak 78 utakmica, u kojima gotovo uopće nije izlazio iz igre. Prosječno je postizao 27.3 poena, šest asistencija i 5.6 skokova po susretu te je time bio i statistički najbolji igrač ekipe Mikea D'Antonija. Njegova je ozljeda samo vrhunac katastrofalne sezone za Lakerse, kojima se ove sezone dogodilo mnogo nesreća. No, Bryant zasad ne odustaje i najavljuje povratak već iduće sezone, iako će mu tada već biti 35 godina.

Međutim, pitanje je u kakvom će se stanju Mamba vratiti na parket jer su zbog sličnih ili istih ozljeda uništene karijere jednog Chaunceyja Billupsa ili pak Isaiaha Thomasa, koji se zbog puknuća ahilove tetive morao umiroviti već kao 32-godišnjak. Također, sličnu je povredu svojedobno imao i David Beckham kojem je za oporavak trebalo slično razdoblje. Zbog svega toga, neki fanovi Lakersa već sada zagovaraju amnestiju Bryantova ugovora, koji je težak preko 30 milijuna dolara godišnje, uoči iduće sezone, no, teško je moguće da će se to dogoditi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 21:30
    Ma vraća se on sigurno i to jači nego ikad. Prevelika želja i glad za pobjedama i naslovom ga tjera naprijed. Tako će biti i ovaj put
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 14:26
    nisam ja reko da se neće vratit, ali to bi bilo to što se igre tiče - nije mu ni sad bilo lagano s novim klincima koji su jako jako dobri ali nakon ovoga...nikada više neće biti isti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 12:52
    hoćemo se kladit da se kobe vraća sigurno? takvi 'luđaci' se rijetko rađaju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 12:46
    Vratit će se on sigurno!Meni je žao što se ozljedio sada kad je praktički sam doveo la u playoff.No da je ostao zdrav mislim da bi mnogim ekipama u playoffu LA zagorčao život.Playoff je sasvim druga košarka od regularnog dijela sezone.Igrat će on još!Kao što je netko napisao, nije ni meni najdraži... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 10:04
    ovo izgleda kao kraj jedne ere Lakersa
    Obrisan korisnik