Rukomet

Kielce na Wislu u finalu poljskog Kupa

Ivana Strahija • nedjelja, 14.04.2013.
Kielce na Wislu u finalu poljskog Kupa

Poljski prvak i četvrtfinalist Lige prvaka, momčad Kielcea, lovi duplu krunu, a u Kupu joj u finalu kao protivnik stoji Wisla Marina Šege.

U Poljskoj se igra Final Four Kupa, a oba su favorita ostvarila svoje naume bez da su razočarala navijače. Wisla Plock je tako deklasirala Azoty Pulawy s 41:25, dok je Vive Targi Kielce Chrobry Glogow svladalo s 42:22.

Tako visoke pobjede Kielcea i Wisle pokazale su još jednom koliko ta dva kluba odskaču od ostatka poljskih klubova, i sasvim je prirodno da će se naći u finalu, koje se igra u nedjelju podvečer.

U oba kluba dakako igraju hrvatski rukometaši. Miljenik publike Wisle je svakako Marin Šego, koji je i u polufinalnom susretu ubilježio solidnu statistiku s 8/20 obrana. U redovima Kielcea Željko Musa je upisao dva pogotka a Venio Losert šest obrana, no navijači su posebno srdačno pozdravili povratnike na parket nakon ozljeda, Ivana Čupića (5/9) i Manuela Štrleka (4/4). Nedostajao je Denis Buntić, kojeg je u tjednu pred završnicu Kupa zgrabila viroza, no iz Kluba poručuju kako će Bunta biti spreman za nedjeljno finale.

Osim u Kupu, dva se kluba bore i u prvenstvu, u kojem je do kraja ostalo još svega par kola razigravanja za prvaka. Wisla je uspjela izbiti na prvo mjesto tablice pred neko vrijeme, činilo se da Kielce neće uspjeti ove sezone obraniti naslov, no onda je za zelenim stolom Šegin klub poražen, zbog nedolaska medicinskog osoblja na utakmicu, te je Kielce opet dobilo svoju priliku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!