Rukomet

Kielce uzelo Wisli pehar Kupa, Hrvati na obje strane vrlo dobri

Ivana Strahija • ponedjeljak, 15.04.2013.
Kielce uzelo Wisli pehar Kupa, Hrvati na obje strane vrlo dobri

Odluka o pobjedniku Kupa Poljske pala je u susretu dvaju najjačih klubova te zemlje, a bolja je, za jedan gol, bila momčad Kielcea. Hrvatski rukometaši u oba sastava odigrali su važne uloge.

Susret Kielcea i Wisle izazvao je veliku pozornost navijača obiju strana, a napetost između ekipa mogla se nožem rezati. Kielce i Wisla su naime ljuti neprijatelji u poljskom prvenstvu, a nakon što je za zelenim stolom Wisla zbog organizacijskog propusta ostala kraća za dva boda, Naftaši su finale Kupa vidjeli kao savršenu priliku da pokažu mišiće pred razigravanje za prvaka Poljske.

Susret kreće vrlo izjednačeno, a manjak uspješnosti u napadu Wisla nadoknađuje odličnom obranom, koja je bila izvrsna podrška Marinu Šegi, kasnijem dobitniku nagrade za najboljeg golmana kup-turnira. Sve do 24. minute momčadi su se teško rezultatski odvajale, a onda Kielceu uspijeva zabiti dvaput za redom, pa se na odmor odlazi s 12:14.

U drugom poluvremenu je Kielce ono koje nastavlja postizati golove, četiri lopte su završile u mreži Wisle (12:18), koja ima problema s tehničkim pogreškama. Trener na seriju Kielcea odgovara promjenom obrane u 5-1, što odmah donosi izjednačenje snaga na parketu. Sad se Kielce muči s postizanjem pogodaka, jedino Denisu Buntiću uspijeva pronaći put do Wisline mreže te se rezultat smanjuje na 20:22 u 49. minuti.

Sama je završnica bila čak i previše borbena, zaiskrilo je u posljednjoj minuti između Wislinog Kamila Syprzaka i Kielceovog Rastka Stojkovića, koji su se potukli i zaradili po crveni karton svaki. Wisla nije, unatoč raspoloženom Valentinu Ghionei, uspjela dostići zaostatak te susret završava s 27:28 u korist Kielcea.

Marin Šego je ponio titulu najboljeg golmana turnira, dok su u finalu Denis Buntić i Ivan Čupić zabili po tri gola svaki, a Željko Musa je jednom zatresao mrežu. Manuel Štrlek zapucao je jednom na gol protivnika, no nije se upisao u strijelce, dok podataka o obranama Venia Loserta nema.

Kielceu je to deseti pokal Kupa u povijesti.

(foto: vivetargi.pl)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 12:40
    "Marin Šego je ponio titulu najboljeg golmana turnira" Jel još što treba kazati gospodine Goluža!?
    Obrisan korisnik