Nogomet

Hajduk dočekuje Lokomotivu 8. svibnja, uzvrat dva tjedna kasnije u Zagrebu

Igor Šestak • petak, 19.04.2013.
Hajduk dočekuje Lokomotivu 8. svibnja, uzvrat dva tjedna kasnije u Zagrebu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ranije ovoga tjedna postalo je jasno kako će se za naslov pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa boriti Hajduk i Lokomotiva, a od petka je poznato i kako će prva utakmica finala biti odigrana 8. svibnja u Splitu, dok će se uzvratna utakmica održati u Zagrebu dva tjedna kasnije. Odlučio je tako ždrijeb koji je održan u Kući hrvatskog nogometa.

Polufinalnim pobjedama nad Slaven Belupom i Cibalijom, Hajduk i Lokomotiva su osigurali mjesto u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduku će to biti deseti nastup u finalima natjecanja koje je osvajao pet puta, dok će Lokomotiva upisati svoj premijerni nastup i pokušati doći do svog prvog "Rabuzinovog sunca".

U petak je u prostorijama Kuće hrvatskog nogometa održan ždrijeb kojim se odlučivalo o domaćinstvima finalnih utakmica, a "ples kuglica" odlučio je da će uzvratnu utakmicu na domaćem terenu igrati zagrebački klub.

Kuglicu s imenom Hajduka izvukao je Vjekoslav Hrabar, član nadzornog odbora Hajduka, a predstavnici Lokomotive Božidar Šikić i Igor Cvetković prepustili su mu čast da odluči o redoslijedu odigravanja finalnih utakmica.

Prva utakmica finala na rasporedu je 8. svibnja u Splitu, dok će se uzvratna utakmica održati 22. svibnja na stadionu u Maksimiru. Termini u kojima će se se utakmice odigrati za sada nisu poznati, a klubovi o njima trebaju donijeti odluku u idućih osam dana.

Uoči finalnih utakmica između Hajduka i Lokomotive trebale bi se održati i finalne kup-utakmice u mlađim dobnim kategorijama. Bude li sve po planu, u Splitu će se igrati finale Kupa za juniore, dok bi se u Zagrebu uoči uzvrata održala utakmica finala za kadete.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 21:53
    Torcide ce da bude 5000 i ako je rezultat na Poljudu 0:3...;-)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 20:45
    krivo je momak postavio pitanje....mislio je koliko ce biti torcide, jer inace bi bilo prazno kao uvijek ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 20:11
    hajduk nema kadar igraca da osvoji kup i da zavrsi medju prva 3 kluba
    Obrisan korisnik
  • shankly19.04.2013. u 19:40
    Glupost , doci ce bar toliko Torcide
    shankly
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 17:39
    ajmo prognozu. koliko će biti gledatelja u Maksimiru. Dvije ili tri tisuće?
    Obrisan korisnik