Nogomet

Čuljak: "Ako ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice s HD-om, vratit ćemo se s bodovima iz Zeline"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 19.04.2013.
Čuljak: "Ako ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice s HD-om, vratit ćemo se s bodovima iz Zeline"
Foto: Ivana Jurica

Pred nogometašima Šibenika neugodno je gostovanje kod Zeline, momčadi koja im trenutno bježi tri boda na ljestvici. Kompletirali su Šibenčani svoje redove nakon što su u prošlom kolu bili bitno oslabljeni, bez petorice igrača. Sad praktički kompletni (upitan je samo Tepurić zbog ozljede) idu na noge Zelinu i ističu da ako ponove igru kao u drugom dijelu utakmice iz prošlog kola mogu se nadati dobrom rezultatu protiv kvalitetne momčadi Zeline.

"Utakmica nam je svakako važna. Zelina je dobra ekipa, u prvom su dijelu sezone ovdje na Šubićevcu pokazali da znaju igrati jako dobar nogomet. Mislim da su im od tada otišla dva – tri najbolja igrača, no, bez obzira na to, mislim da su odlični, kompaktni. Ali mislim opet da puno ovisi o nama, kako ćemo se mi postaviti na terenu", kazao je na konferenciji za novinare Vinkovčanin u šibenskim redovima Tomislav Čuljak.

sastav

Vjerojatni sastav (4-2-3-1): Radošević – Tomić, Fuštar, Ćaleta-Car, Blaić – Kartelo, Marina – Čuljak, Španja, Jakoliš –Tepurić (Slavica).

"Opet smo počeli igrati neki nogomet kojem smo težili u prvom dijelu sezone i možda u one prve dvije utakmice proljetnog dijela. Ako ponovimo ono drugo poluvrijeme protiv Hrvatskog dragovoljca sigurno ćemo s bodovima doći kući", istaknuo je Čuljak.

Na novinarsku konstataciju kako će im u Zelini pravdu dijeliti Ivan Bebek, koji se vraća nakon hlađenja zbog pogrešaka na derbiju, Čuljak je tek kratko kazao: "Nisam kompetentan da pričam o tim stvarima. Meni je sudio puno puta u Prvoj ligi, nikada nisam osjetio nešto negativno. Ali opet kažem, nije moje da pričam o tome."

Suspenzija odgođena tjedan dana

18. travnja Šibenčanima se ponovno aktivirala suspenzija zbog dugovanja prema svojim (uglavnom) bivšim igračima. Upitan je bio odlazak u Zelinu, ali neizvjesnost je otklonjena u popodnevnim satima petka. Predsjednik kluba Goran Pauk tek nam je kratko kazao kako je suspenzija odgođena novih tjedan dana.

Riječ je potom dobio trener Damir Petravić: "Zelinu dosta poznajem. Znam da je u trenutku kad je ušla u Drugu ligu Varteks se raspao, otišli su u Petu ligu, a Zelina je pokupila praktički većinu njihovih igrača, uzela je što joj je trebalo. Doveli su Biškupa koji je kvalitetan trener. Znam da im je cilj bio opstanak u ligi i sad pri kraju prvenstva su u vrhu, pokazuju jednu kvalitetu, da su među pet ekipa u hrvatskoj ligi. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu, jer i nama su isto potrebni bodovi."

"Šibenik je isto kvalitetna ekipa, imamo kvalitetne igrače, upijaju moje zahtjeve, ono što tražim od njih. Znači da su talentirani, kvalitetni. Kao što je i moj igrač Čuljak rekao, ako ponovimo Hrvatski dragovoljac uzet ćemo bod, a ako popravimo realizaciju onda se možemo nadati punom plijenu", kazao je Petravić koji će, zajedno sa stručnim stožerom i igračima u Zelinu, krenuti na dan utakmice.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Jurica

Fuštar, Kartelo, Tomić, Marina i Anić vraćaju se u momčad nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona, ali upitan je nastup prvog klupskog strijelca: "Imamo jedan problem. Tepurić se povrijedio, tu ozljedu zapravo vuče dosta dugo, ali se do sad šlepao i to ga je sad koštalo. Koliko će pauzirati ne znam. Možda će biti spreman, a možda neće. Današnji zadnji trening će pokazati stvarnost. I Španja ima problema sa živcem u leđima, ali je u programu, radi. Bez obzira na Tepurića, ako smo mogli bez pet igrača na lidera, moći ćemo i bez Tepurića u Zelini."

"Kad sam dolazio onda smo pričali o napadu na vrh, mi ćemo to pokušati napraviti, jer kvalitetna ekipa je kvalitetna. Ali, moram vam reći, da možemo doći i u zonu opstanka, jer je jako mala bodovna razlika. Ja mislim i smatram da igrači to shvaćaju i da će na utakmici protiv Zeline pokušati dati maksimum za klub, 180% i pokušati sve da se vratimo neporaženi", istaknuo je trener Narančastih.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3050:15+3575
2Šibenik 3063:17+4673
3Vukovar '91 3049:32+1755
4Sesvete 3033:36-339
5Jarun 3033:44-1137
6Cibalia 3034:49-1536
7Dubrava 3133:43-1035
8Dugopolje 3035:43-833
9Croatia Zmijavci 3036:44-832
10Orijent 3032:46-1430
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3031:44-1323

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!