Rukomet

Dvoršek: "Igrači s klupe moraju naučiti držati razliku, moraju dati bar nešto od sebe"

Zvonka Keliš • petak, 19.04.2013.
Dvoršek: "Igrači s klupe moraju naučiti držati razliku, moraju dati bar nešto od sebe"

Rukometaši CO Zagreba na samom su otvaranju Lige za prvaka s tri pogotka razlike svladali našički Nexe čime su odlično krenuli u obranu naslova prvaka Hrvatske. Razloga za zadovoljstvo imao je nakon hrvatskog derbija trener CO Zagreba Boris Dvoršek, no pronašao je tu ipak i još mnogo mana za ispravljanje. Mladi Zagrebov vratar Filip Ivić je, pak, istaknuo umor kao ključni faktor pada u igri gostiju u nastavku ogleda u Našicama.

Momčad CO Zagreba dobro je krenula u obranu svog naslova, naime, u prvom je kolu doigravanja Lige za prvaka stigla u goste svom vječnom rivalu i nimalo ugodnom Nexeu te je kući potom krenula s novim slavljem. Iako su Našičani pred svojom publikom žarko željeli pobjedu kako bi Zagrebu uzvratili za tri ovosezonska poraza u svom naumu nisu uspjeli te su još jednom poraženi od svog najljućeg suparnika u domaćem prvenstvu. Nakon zanimljivih 60 minuta igre CO Zagreb je slavio s tri pogotka razlike (30:27) čime je već napravio velik korak ka novom naslovu prvaka Hrvatske.

"Najvažnije je da smo pobijedili, manje je bitno je li to pobjeda s dva, tri ili pet razlike", bio je prvi komentar trener gostiju Borisa Dvoršeka.

Pohvale Josipu Valčiću

Unatoč laganom nezadovoljstvu igrom koju su pružili igrači s klupe, kako ih naziva Dvoršek, posebne su pohvale nakon dvoboja od strane Zagrebova trenera zadobili dokapetan Josip Valčić, li i Luka Stepančić: "Pohvalio bih na kraju ipak svoje dečke, a posebno sjajnog Stepančića, ali i Josu Valčića koji nas je vodio, vukao sve konce igre čitavu utakmicu te je bio naš najbolji igrač na terenu."

Nastavio je potom Zagrebov strateg s osvrtom na netom završeni dvoboj s Nexeom u kojem je pronašao dosta razloga za zadovoljstvo: "Zadovoljan sam s prvih 40 minuta koje smo odigrali sto posto i u tom trenutku smo imali vodstvo 20:12. Njihov najbolji igrač Slišković tada je dobio crveni karton i odlučio sam potom dati priliku dečkima s klupe."

Međutim, upravo ti mladi Zagrebovi momci razlog su za lagano nezadovoljstvo Borisa Dvoršeka: "S posljednjih 20 minuta igre sam manje zadovoljan zato što mi ne možemo igrati tako da nam sedam igrača vuče utakmicu, već tu i ovi koji uđu s klupe moraju znati moći držati i čuvati stečenu razliku, moraju dati nešto, a večeras nisu dali ništa i zbog toga sam ljut."

Vratio se Dvoršek tada još jednom i na činjenicu kako su njegovi momci tek prije nekoliko dana odradili izuzetno težak i naporan završni turnir u Skoplju koji je uzeo danak i u ovoj prvoj utakmici nakon osvajanja Regionalne lige: "Ovu tekmu treba gledati i u kontekstu toga da smo se prije samo tri dana vratili iz Skoplja gdje smo se strašno fizički potrošili, a nakon toga došlo je i do pražnjenja."

"Malo smo se opustili, ali to je nešto što ćemo riješiti kroz treninge koji su pred nama i u svlačionici među sobom. Ono što je, dakle, najbitnije jest da smo uzeli bodove na teškom gostovanju i sada su pred nama dva dana odmora nakon kojih ponovno počinjemo s treninzima. Želim maksimalno ozbiljan pristup svojih igrača u svakoj utakmici bez obzira na ime protivnika", jasan je za kraj bio trener Zagrebaša.

Umor kao razlog pada u drugome dijelu

O samome susretu te ostvarenoj važnoj pobjedi na samome startu Lige za prvaka ponešto je kazao i mladi Zagrebov vratar Filip Ivić koji je posebno dobro raspoložen bio u prvome dijelu ogleda u Našicama: "Prije nekoliko smo se dana vratili sa završnice SEHA lige što se na nama vidjelo u drugome dijelu kada smo pali i kada nas je stisnuo umor. Međutim, uspjeli smo izdržati, skupiti glave, boriti se do samoga kraja te na koncu pobijediti. Velike čestitke stoga idu mojim suigračima na dobroj borbi, ali i Nexeu na velikom trudu, budući da je stalno pritiskao, ali smo se mi uspjeli obraniti."

Pojasnio je potom podrobnije hrvatski vratar sam razlog pada Zagrebaša u drugome dijelu dvoboja u Našicama: "Kada smo čekali ždrijeb prvoga kola stvarno nismo očekivali gostovanje u Našicama te smo imali možda premalo vremena za oporavak. Iako smo ovoga tjedna imali po jedan trening dnevno kako bi ujutro malo odmorili, večeras nam se vidio umor, posebice u drugome dijelu kada smo fizički pali. No, ponavljam, uspjeli smo skupiti glave i pobijediti."

"Nakon velike borbe na Final Fouru u Skoplju gdje smo uspjeli osvojiti SEHA ligu danas smo ostvarili još jednu veliku pobjedu te sada mirno možemo nastaviti dalje", za kraj je izjavio Ivić.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Nexe Našice27:30RK Zagreb
Dubrava29:23Siscia
Poreč25:27Karlovac
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2013. u 00:05
    e moj manadala drži gaće od repke do zbogom!!!!
    Obrisan korisnik