Nogomet

Robben: "Teško je povjerovati u ovakav ishod", Lahm: "Naravno da mogu shvatiti"

Borna Rupnik • srijeda, 24.04.2013.
Robben: "Teško je povjerovati u ovakav ishod", Lahm: "Naravno da mogu shvatiti"
Foto: EPA

Puni ponosa i zadovoljstva, Bayernovi su igrači komentirali povijesnu pobjedu nad Barcelonom pred svojim navijačima. Samopouzdanja im nipošto ne nedostaje...

Iza nogometaša Bayerna veličanstvena je sezona, a jedna od najvećih pobjeda svakako je ona u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Barcelona je kući ispraćena s četiri pogotka u mreži. Dva je postigao Thomas Müller, a po jedan su dodali Arjen Robben i Mario Gomez.

"Nisam sanjar i neću govoriti o snovima, ali recimo samo da nismo očekivali pobjedu 4:0", rekao je njemački ofenzivac Müller, "što je sjajan rezultat, naravno, a toliko smo trčali i stvarali prilike".

Manuel Neuer, vratar Bayerna: "Bayern je kvalitetna momčad koja odiše zajedništvom. Poraz od Chelseaja u prošlosezonskom finalu zbio je naše redove, što smo pokazali proteklih tjedana i mjeseci. Moramo pripaziti, ipak, znamo da Barcelona na svom terenu može odigrati neke sjajne utakmice".

"Nikada ne znate što se može dogoditi u uzvratu. Barcelonin je teren širi i morat ćemo trčati još više. Moramo ostati na oprezu, no naš je moral na visokoj razini", upozorio je Thomas Müller poslije utakmice.

Nizozemac Robben, koji će na ljeto možda i napustiti Bayern, naglasio je snagu protivnika: "Teško je povjerovati u ovakav ishod. Znali smo da se možemo nositi s njima, ali šanse su bile 50-50. Barcelona je dominirala Europom pet godina i možemo biti ponosni na ovakvu pobjedu".

"S druge strane, trebamo ostati tihi i spremni, čeka nas još uzvrat. O Wembleyju ne razmišljamo, a to je snaga ovog Bayerna. Usredotočeni smo samo na prvu sljedeću utakmicu", rekao je.

Kapetan Bavaraca Philipp Lahm nije želio reći da teško pojmi tako uvjerljivo slavlje nad Barcelonom: "Naravno da mogu shvatiti što se dogodilo. Bayern ima potencijala za pobjedu bez obzira na protivnika. Poznato je da Barcelona ima problema u skoku, a mi smo u obrani odigrali gotovo savršeno, što je bio ključ".

"Znali smo da moramo raditi svi zajedno, a pritom imamo napadače koji mogu zabiti. Sretni smo, mislim da smo odigrali dobro, ali preostao je još uzvrat", nadovezao se Franck Ribery.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 15:50
    Niti je Barcelona bila 'prava' niti je sudac bio pravi.Steta! Nogomet je mogao biti jos bolji.Ali opet kad covjek promisli koji je to ulog a I oni su samo ljudi...Neka ovakvih utakmica bude jos.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 14:28
    Čak se ni Katalonci nisu žalili na suđenje, svjesni su da je rezultat realan. Neće se ova tekma pamtiti po sucu nego po Bayernovoj dominaciji :)
    Obrisan korisnik
  • Sensation24.04.2013. u 14:16
    .. u prvom postu sam napisao da mi je zao zbog lose predstave sudaca. zbog bayerna, jer su pogazili barcelonu, bili bolji u svim segmentima igre i demonstrirali nadmoc na sredini terena.. barca je znala gubiti utakmice, ali nikada na ovakav nacin. i sada neki misle da je rezultat ovakav zbog... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 14:07
    Rezultat je realan jer koliko su golova Bayernovci zabili iz zaleđa, za toliko su penala zakinuti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 14:06
    Toi kaj si rekao stoji ali on prečesto solira i sve pokušava napraviti sam, ako ikako može. Prošle sezone je Bayernu izgubio domaći naslov promašenim penalom protiv Borussije i tko izvodi penal u finalu LP-a? Arjen Robben. I opet promašuje. Ego zna biti gadna stvar...
    Obrisan korisnik