Nogomet

Heynckes: "Savršen primjer vrhunske taktike i želje za trkom i borbom. Rezultatom se ne zanosim"

Borna Rupnik • srijeda, 24.04.2013.
Heynckes: "Savršen primjer vrhunske taktike i želje za trkom i borbom. Rezultatom se ne zanosim"
Foto: EPA

Bayern je u utorak navečer pobijedio Barcelonu 4:0 i napravio vrlo veliki korak prema finalu Lige prvaka. Trener Jupp Heynckes i pomoćni trener Jordi Roura pokušali su pronaći uzroke takvog raspleta...

"Igramo izvanredan nogomet cijele sezone", izjavio je njemački stručnjak Jupp Heynckes, koji je svoj Bayern doveo na prag Wembleyja. Samo čudo u Kataloniji može spasiti Barcelonu nakon četiri primljena pogotka na Allianz Areni.

Bayern će tako, po svemu sudeći, ponovno igrati finale Lige prvaka. "Dva izgubljena finala samo su učinila moje igrače gladnijima. Ova je momčadi taktički vrhunska, a željna je trčati i boriti se. Ova je utakmica bila savršen primjer toga", kaže trener Bayerna.

"Sretan sam zbog rezultata, ali ne zanosim se. Čeka nas još 90 teških minuta u Španjolskoj. Uživat ćemo u pobjedi, ali ništa više od toga", dodao je.

Ključ potvrde prolaza u uzvratu isti je kao i ključ pobjede u Münchenu, ističe Heynckes: "Protiv Barcelone morate se držati taktičkih smjernica. Moramo ostati disciplinirani u obrani, a u napadu se uvijek možemo osloniti na svoju kreativnost".

Pomoćnik Tita Vilanove na klupi Barcelone, Jordi Roura, nije imao druge nego nahvaliti Bavarce te pronaći propuste u igri svoje momčadi.

"Bayernu se mora čestitati, bili su vrlo snažni i bolji od nas. Visoki su, jaki, a mi nismo igrali toliko loše u prvom dijelu. Međutim, brzo smo u nastavku primili drugi pogodak i teško je bilo vratiti se, s obzirom da smo ostavljali previše prostora i nismo se nosili s fizičkom igrom", izjavio je.

"Bayern je odigrao sjajno, dok je nama nedostajalo svježine i na tome moramo poraditi. Nismo predvidjeli situacije u kojima smo mogli nešto promijeniti, a rezultat je loš i loše se osjećamo. U teškoj smo poziciji, no mi smo Barcelona i moramo dati sve od sebe kako bismo pobijedili u uzvratu", zaključio je Jordi Roura.

Liga prvaka - završnica

polufinale - prve utakmice

Bayern4:0Barcelona
Borussia D.4:1Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation24.04.2013. u 14:26
    njemacki komentator je bio sinoc super, prvi je rekao da je gol gomeza zaledje, da je muller napravio faul kod treceg gola ali je i spomenio da je van gaal taj koji je postavio ovu ekipu, izgradio bayern ovakav kakav danas gledamo. i da je heynkes to jos usavrsio. ja se slazem stim jer bi malo... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 14:14
    Heynckes je sam reka da mu nikoji strucanjak netriba govorit kako igrat protiv Barce, svima je sinoc odgovoria
    Obrisan korisnik
  • Sensation24.04.2013. u 13:15
    mene su odusevili schweinsteiger i martinez. svi su odigrali jako dobro ali imao sam osjecaj da su njih dvojica svaki puta kada barca dobije bar malo vjetra u krila dobijali kljucne duele, nisu gubili lopte.. svaka cast njima, cijeloj ekipi i heynkesu, lik svaki put kada dodje do pola finala udje i... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 12:16
    Što li se sad Pep Guardioli mota po glavi?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2013. u 08:56
    bayern je gladan trofeja i to je najvažnije, ali bayern je i više od toga, bayern je sila. ima vrhunsku ekipu i forma im je savršeno tempirana, što ga u kombinaciji sa željom čini apsolutnim favoritom. svi znamo da to ne mora značiti ništa i da se u finalu sve može dogoditi, no bayern je sad dobio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik