Tenis

Donna Vekić osvojila četvrti ITF turnir u karijeri, u Istanbulu opravdala status prve nositeljice

Branimir Korać • nedjelja, 28.04.2013.
Donna Vekić osvojila četvrti ITF turnir u karijeri, u Istanbulu opravdala status prve nositeljice
Foto: FaH

16-ogodišnja hrvatska teniska nada Donna Vekić pobjednica je 50 tisuća dolara vrijednog ITF turnira u Istanbulu. Vekić je u finalnom susretu nadigrala rusku kvalifikanticu Elizavetu Kuličkovu...

Nakon što je 2011. godine osvojila Chiswick, a 2012. godine Bangalore i Ferganu, Donna Vekić je osvojila i ITF turnir u Istanbulu. U finalnom nastupu je nadigrala vršnjakinju iz Rusije Elizavetu Kuličkovu.

Bio je to dvoboj dvije svjetske teniske nade, Kuličkove koja je u juniorskom tenisu jedna od vodećih igračica svijeta te Vekić koja je izašla iz juniorskog tenisa i sa sve većim uspjehom nastupa među seniorkama.

Upravo zbog toga Vekić je bila postavljena za prvu nositeljicu, a Kuličkova je morala igrati kvalifikacije, ali međusobni dvoboj na kraju nije izbjegnut. Bio je to njihov četvrti međusobni susret, prvi u seniorskom tenisu i ukupno treća pobjeda za Vekić.

Donna je odlično otvorila meč i vrlo brzo stigla do uvjerljive prednosti. Ipak, Kuličkova je polako stabilizirala igru, zaprijetila povratkom u set, međutim Vekić je ipak uzela prvi set sa 6:4.

U drugom setu Vekić je dosta toga poklanjala, ali i izvlačila i to u nekim trenucima kada se činilo da će set otići na stranu mlade Ruskinje. Ipak se nekako uspjela dovući do tie-breaka gdje je u ključnim trenucima pokazala stabilnost i sa 7:4 stigla do pobjede.

Bez obzira što je riječ o Futuresu, turnir u Istanbulu je bio nagradnog fonda 50 tisuća dolara i po igračkoj postavi čak i nije puno lošiji od nekih slabijih WTA turnira. Vekić može biti zadovoljna ostvarenim, došla je kao najeksponiranija igračica u ovom društvu i na kraju je uzela ono što joj i pripada.

Kuličkova s druge strane nije pokazala lošu igru, dapače, potvrdila je potencijal i za nju će se još sigurno čuti u budućnosti.

ITF Istanbul, finale:
Donna Vekić (Hrvatska, 1) - Elizaveta Kuličkova (Rusija, Q) 6:4, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2013. u 21:35
    evo mislim da je ovo mec http://www.youtube.com/watch?v=gyvogEMp-wI&feature=player_embedded#!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2013. u 08:50
    Bravo za Donnu!
    Obrisan korisnik
  • teniosac28.04.2013. u 20:25
    bude nešto od nje..
    teniosac
  • nido28.04.2013. u 19:53
    Svaka cast Donice...samo nastavi tako!
    nido
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 17:54
    Bravo Donna!!
    Obrisan korisnik