Nogomet

Srnin i Eduardov Šahtar remijem protiv Metalista osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka

Branimir Korać • nedjelja, 28.04.2013.
Srnin i Eduardov Šahtar remijem protiv Metalista osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka
Foto: EPA

26. kolo ukrajinskog prvenstva donijelo je u Donecku derbi između domaćeg Šahtara i Metalista iz Harkiva. Šahtaru je bio dovoljan remi za potvrdu četvrtog uzastopnog naslova prvaka Ukrajine i do njega je došao pogotkom u finišu utakmice...

Nogometaši Šahtara nastavljaju dominaciju ukrajinskim nogometom. Četvrti uzastopni naslov prvaka Ukrajine i osmi u posljednjih 13 godina, osvojen je četiri kola prije kraja prvenstva nakon što je momčad Darija Srne i Eduarda da Silve remizirala na domaćem terenu protiv Metalista iz Harkiva 1:1.

Metalist sa snažnim južnoameričkim štihom igra jako dobar nogomet ove sezone, posebno u posljednjih nekoliko tjedana i domaćin je s dosta respekta dočekao protivnike koji su u žestokoj borbi za drugo mjesto i Ligu prvaka.

Priče iz Šahtarovog tabora o Metalistu kao neugodnom protivniku dobile su potvrdu na travnjaku gdje je momčad iz Harkiva odigrala vrlo dobru utakmicu i Šahtar je tek u završnici susreta stigao do željenog boda i osiguravanja četvrte uzastopne titule.

Metalist je poveo u 39. minuti pogotkom ukrajinskog reprezentativca Marka Devića koji je izmaknuo pozornosti Čigrinskog i poslao loptu u domaću mrežu.

Pokušavao je Šahtar bezuspješno doći do poravnanja sve do 84. minute kada je konačno prevarena obrana gostiju. Ilsinho je došao u situaciju jedan na jedan s Horjainovim, nije pogriješio i Šahtar je stigao do poravnanja.

Do kraja susreta domaćin je mogao doći i do pobjede, međutim nije bio dovoljno miran u završnici.

U ovom remiju Darijo Srna je odradio svih 90 minuta dok je Eduardo da Silva ostao na klupi za pričuve.

Ukrajinsko prvenstvo, 26. kolo:
Šahtar - Metalist 1:1.

Ukrajinsko prvenstvo, ljestvica:
1. Šahtar 71
2. Dynamo Kiev 56
3. Metalist Harkiv 56
4. Dnipro 49
5. Metalurg Doneck 39
6. Černomorec Odesa 38
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!