Nogomet

Lucescu: "Fernandinho i Srna bili su iskra koja je potaknula ostale igrače"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 29.04.2013.
Lucescu: "Fernandinho i Srna bili su iskra koja je potaknula ostale igrače"
Foto: EPA

Nakon osvojenog naslova prvaka Ukrajine, trener Šahtara pohvalio je dvojicu svojih igrača koji pristupom mogu biti primjer ostalima. Među tom dvojicom je i kapetan Darijo Srna...

Šahtar je rano pobjegao svojim konkurentima u ukrajinskom prvenstvu te je postalo samo pitanje vremena kada će momčad iz Donecka i matematički osigurati četvrtu uzastopnu titulu. Dogodilo se to ove nedjelje, nakon remija protiv Metalista iz Harkiva (1:1).

"Znam da su igrači razmišljali kako će osigurati naslov u idućoj utakmici, ako im to u ovoj ne pođe za rukom. Zato sam od njih tražio da i sada budu maksimalno angažirani te da pristupe utakmici kako treba", izjavio je trener Mircea Lucescu.

"Po pitanju karaktera izdvojio bih dvojicu igrača, Fernandinha i Darija Srnu. Oni su pokazali svojom igrom kako ne planiraju napustiti teren bez osvajanja titule. Oni su bili iskra koja je potaknula ostale", objasnio je.

Lucescu će i iduće sezone ostati na klupi Šahtara, najavio je predsjednik kluba Rinat Ahmetov, premda se nagađalo o mogućem rastanku.

Pogodak Darija Srne protiv Dnipra, kao i svi ostali Šahtarovi golovi u travnju, u konkurenciji je za najbolji pogodak mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!