Rukomet

Ozljeda ramena stvar prošlosti: Ivan Čupić u najboljoj sedmorki četvrtfinalnih uzvrata Lige prvaka

Damir Žbulj • ponedjeljak, 29.04.2013.
Ozljeda ramena stvar prošlosti: Ivan Čupić u najboljoj sedmorki četvrtfinalnih uzvrata Lige prvaka

Nakon jako dobre partije protiv skopskog Metalurga, hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Čupić vratio se starim navikama te se zasluženo našao među najboljih sedam igrača uzvratnih susreta četvrtfinala EHF Lige prvaka. Izgleda kako je uspješno okončan oporavak te kako je neugodna ozljeda ramena koju je Čupko zaradio još na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj stvarno stvar prošlosti...

Hrvatski rukomet imat će svoje predstavnike na završnom turniru četiri najbolje ekipe ovosezonske Lige prvaka. Nakon što Köln neće vidjeti Balić, Gojun, Alilović i Sulić, mjesto na Final Fouru osigurala je hrvatska kolonija iz poljskog Kielcea, odnosno Venio Losert, Denis Buntić, Željko Musa, Manuel Štrlek te Ivan Čupić, koji je za svoju predstavu u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Červarova Metalurga osigurao svoje mjesto u najboljoj sedmorki.

Köln i Final Four vidjet će i hrvatski trio iz HSV-a, Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori, koji su u dvije utakmice izbacili Flensburg.

Najbolja sedmorka uzvrata četvrtfinala EHF LP

Vratar: Danijel Šarić (Barcelona)
Pivot: Julen Aguinagalde (Atletico Madrid)
Srednji vanjski: Filip Jicha (Kiel)
Desni vanjski: Marko Vujin (Kiel)
Lijevi vanjski: Sjarhej Rutenka (Barcelona)
Lijevo krilo: Anders Eggert (Flensburg)
Desno krilo: Ivan Čupić (Kielce)

Proteklog vikenda uzvratne četvrtfinalne utakmice su obilježili Anders Eggert, koji je na lijevom krilu predvodio Flensburg sa šest golova u pobjedi u Hamburgu, iako mu niti to nije bilo dovoljno za prolaz. Lijevi vanjski je sjajni Rutenka, koji je u dresu Barcelone madridskom Atleticu utrpao čak 11 pogodaka. Apsolutno zasluženo, s jednakim brojem postignutih golova, mjesto u najboljoj sedmorki pronašao je i pivot Atletica Aguinagalde, no, mala mu je to utjeha nakon ispadanja.

Titulu najboljeg srednjeg vanjskog osvojio je Čeh Filip Jicha, sa sedam pogodaka u mreži Veszprema, dok je njegov klupski kolega Marko Vujin bio jednako uspješan na poziciji desnog vanjskog, čime je i on pronašao svoje mjesto među najboljima. Poziciju najboljeg čuvara mreže u uzvratima četvrtfinala zasluženo je uzeo vratar Barcelone Danijel Šarić, koji je protiv Atletica bio fenomenalan i često nepremostiva zapreka za suparničke igrače pa tako i Ivana Balića.

Ivan Čupić polako ali sigurno vraća se u formu prije neugodne ozljede ramena koju je zaradio na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Operacija i rehabilitacija stvar su prošlosti, a Čupko je dobrom igrom protiv Metalurga pokazao kako je ponovno u potpunosti spreman, iako mora još malo poraditi na realizaciji sedmeraca.

Slika 1 od 1.

Čupić je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala postigao pet pogodaka, odlično je odradio svoj posao u obrani, zaustavio nekoliko suparničkih protunapada, izborio nekoliko lopti za kontre suigrača, a jedini nedostatak njegovoj nedjeljnoj izvedbi bila je činjenica kako je promašio dva udarca sa sedam metara. Jednom mu je obranio Angelov , dok je drugi put lobao Stanića, ali je lopta odsjela na vratnici. Svojim zalaganjem, motivacijom suigrača i pozitivnom energijom koju je donio na teren, bio je uz Jureckog zasigurno najaktivniji igrač na terenu te se zasluženo našao u ovom izboru, kao najbolje desno krilo uzvratnih četvrtfinalnih okršaja.

Čupko je svoje mjesto pronašao i među pet najljepših pogodaka, nakon odličnog uskoka s krila i varke srpskog vratara Metalurga Stanića.

Ždrijeb polufinala završnog turnira četiri najbolje rukometne ekipe u ovosezonskoj Ligi prvaka bit će održan 2. svibnja.

Foto: www.vivetargi.pl

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2013. u 16:07
    Nažalost i Kielce i Hsv će na Final fouru biti topovska hrana i Barceloni i Kielu!
    Obrisan korisnik