Nogomet

Klopp: "U Madridu smo premalo igrali nogomet, ali učinili smo dovoljno za finale"

Igor Šestak • srijeda, 01.05.2013.
Klopp: "U Madridu smo premalo igrali nogomet, ali učinili smo dovoljno za finale"
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je svladao Borussiju Dortmund rezultatom 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz jer je u Njemačkoj poražen s 4:1. Španjolci su pogotke postigli u završnih deset minuta, a nakon utakmice su silno žalili za prilikama koje su propustili u ranijoj fazi utakmice. Jose Mourinho izjavio je kako nije siguran hoće li iduće sezone voditi Real, a njegov kolega Jürgen Klopp poručio je kako je njegova momčad sasvim zasluženo izborila nastup na Wembleyu 25. svibnja.

Borussia Dortmund prvi je finalist Lige prvaka. Iako je u Madridu od Reala poražena 2:0 golovima Karima Benzeme u 83. i Sergija Ramosa u 88. minuti, izborila je nastup na Wembleyu 25. svibnja zahvaljujući briljantnoj pobjedi 4:1 prošlog tjedna u Dortmundu. Bit će to prvo finale za Crno-žute od 1997. godine. Tada je Borussia na Olimpijskom stadionu u Münchenu s 3:1 svladala Juventus i uspela se na europski tron jedini put u svojoj povijesti.

Ramos: "Prava šteta"

"Porazi su normalna stvar u nogometu, ali prava je šteta da smo na ovaj način ispali. Trebali smo ovako igrati u Dortmundu. U današnjoj utakmici smo bili vrlo blizu senzacije, no skupo su nas stajali promašaji iz prvog poluvremena", izjavio je nakon utakmice strijelac drugog pogotka Sergio Ramos.

Real je tijekom utakmice imao veliki broj prilika, ukupno je prema vratima Nijemaca zapucao čak 21 put, no put do mreže nije pronašao sve do 83. minute. "Da smo prvi gol zabili ranije, mogli smo izboriti finale. Moji su igrači dali sve od sebe i bili smo blizu. Bili smo momčad s karakterom i pokazali veliku želju, no ne smijemo zaboraviti prvu utakmicu u kojoj smo bili vrlo, vrlo loši", izjavio je nakon utakmice trener Madriđana Jose Mourinho.

Prokomentirao je Portugalac i prilike koje je imala Borussia, iz kojih je mogla doći do pogotka i ranije riješiti sve dvojbe oko putnika u finale: "Borussia je imala nekoliko velikih prilika, ali one su došle kao plod našeg stila igre u završnom dijelu utakmice. Tada smo igrali maksimalno riskantno."

"Nogomet je takav, nekad pobijedite, a nekad izgubite. Hvala publici na Bernabeuu, bila je odlična. Navijači su vjerovali u nas do kraja, no nismo uspjeli ostvariti naš cilj", pohvalio je navijače Mourinho, a o ostanku na klupi Reala u idućoj sezoni rekao: "Možda ne ostanem. Želim biti tamo gdje bi me ljudi voljeli vidjeti. Imam ugovor, respektiram klub i predsjednika, no čeka me teška odluka. Prije toga želim osvojiti Kup kralja i drugo mjesto u Primeri."

Hummels: "Finale Lige prvaka je ostvarenje sna"

"Znali smo da će navijači u Madridu poludjeti ako Real postigne pogodak, no meni se činilo kao da cijelo vrijeme kontroliramo utakmicu. Na kraju smo došli do rezultata kojeg smo ranije priželjkivali. Plasman u finale Lige prvaka za sve nas je ostvarenje sna, posebno jer se ono igra na kultnom Wembleyu", izjavio je stoper Borussije Mats Hummels.

Borussijin trener Jürgen Klopp smatra da je njegova momčad sasvim zasluženo izborila nastup u finalu: "Ukupno gledajući, učinili smo dovoljno. U dvije utakmice slavili smo s 4:3 i zaslužili finale na Wembleyu, iako smo u Madridu premalo igrali nogomet."

"Bilo je sasvim jasno da će Real od samog početka jurišati po pogodak, no mi smo to dobro izdržali i nakon 20 ili 25 minuta umirili utakmicu. Imali smo i neke šanse kojima smo mogli ranije odlučiti pobjednika polufinala, ali nismo ih realizirali. Na kraju je bilo prilično gusto i uzbudljivo, ali ako želite u finale, morate imati i malo sreće", dodao je Klopp.

"Ovo je veliki uspjeh za naš klub i uživat ćemo u ovoj situaciji. Znat ćemo proslaviti ovaj ulazak u finale" poručio je za kraj 45-godišnji strateg.

Infarktnu završnicu utakmice prilično je teško podnio Borussijin predsjednik Hans-Joachim Watzke: "Prvi put u životu nisam mogao odgledati utakmicu do kraja. Bojao sam se da mi srce neće izdržati. Čini se da nam leže ovakvi dramatični završeci utakmica."

Liga prvaka - završnica

polufinale - uzvrati

Real Madrid2:0Borussia D.
Barcelona0:3Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 16:54
    a kakav je zicer promašio gundogan??? ko će zamijenit goetzea?? neko iz podmlatka ili će kupit nekog?
    Obrisan korisnik
  • nido01.05.2013. u 12:51
    ...da je Lew pospremio onaj zicer, drugacije bi se pricalo...no dobro je da je ovako svrsilo i nadam se njemackom finalu!
    nido
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 10:11
    Još jednom moram reći kako me BvB oduševljava iz dana u dan, doduše, već par godina, ali nema veze što su u Bundesligi 2. kada im ovako sjajno ide u CL. Podsjećam vas kako su od skupine smrti, sa RM, MC i Ajaxom bez poraza prošli kao prvoplasirani a sada su tek doživjeli prvi poraz, što me uopće ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 09:24
    rezultat je mogao biti svakakav nogli su i jedni i drugi doživjeti pravu katastrofu
    Obrisan korisnik
  • etti01.05.2013. u 09:13
    Bayern je jači, ali neka Borussia digne pehar. Ipak je to njemački derbi i sve je moguće, međusobno se odlično poznaju.
    etti