Tenis

Treći nositelj ipak prejak, Mate Pavić zaustavljen u polufinalu Johannesburga

Branimir Korać • petak, 03.05.2013.
Treći nositelj ipak prejak, Mate Pavić zaustavljen u polufinalu Johannesburga
Foto: FaH

Mate Pavić zapeo je u polufinalu Challengera u Johannesburgu. Kanađanin Vasek Pospisil opravdao je ulogu favorita u ovom meču i upisao je pobjedu u dva seta...

Vasek Pospisil još jednom je potvrdio da vrijedi više od trenutnog rankinga, 131. mjesta na ATP ljestvici. Kanađanin kojeg je dosta nesreće pratilo u karijeri upisao je pobjedu protiv Mate Pavića 6:3, 7:6 i plasirao se u finale Johannesburga.

Unatoč porazu Pavić može biti zadovoljan nastupom u Johannesburgu, upisao je tri pobjede (Amritraj, Alves, Ram) i bio ravnopravan igraču kojem je mjesto u Top 100 kada nema problema s ozljedama.

Prvi set otišao je na stranu Pospisila koji je uspio jednom uzeti servis Paviću i to je bilo dovoljno. U drugom setu je hrvatski tenisač igrao bolje, imao je break prednosti, ali Pospisil se uspio vratiti i izboriti 13. igru. Tamo je s tijesnih 8:6 bio bolji i prošao u polufinale.

Pospisil je na putu do finala upisao 13 aseva uz 64 posto ubačaja prvog servisa i 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Pavić nije imao svoj dan na početnom udarcu, posebno se mučio u prvom setu kada je ubacio tek 46 posto prvog servisa.

Challenger Johannesburg, polufinale:
Vasek Pospisil (Kanada, 3) - Mate Pavić (Hrvatska) 6:3, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 13:29
    Mate će se probiti u Top 300 kad izađe sljedeća ATP ljestvica, bravo!
    Obrisan korisnik