Tenis

Dodig nastavio sjajan niz u Münchenu, pobjedom protiv Dolgopolova ušao u polufinale

Branimir Korać • petak, 03.05.2013.
Dodig nastavio sjajan niz u Münchenu, pobjedom protiv Dolgopolova ušao u polufinale
Foto: EPA

Tri meča, tri uvjerljive pobjede za Ivana Dodiga u Münchenu. Nakon što je nadigrao Nikolaja Davidenka i Marina Čilića, Dodig je bio bolji i od Oleksandra Dolgopolova i to mu je donijelo ulazak u polufinale ovog turnira...

Još jedan samouvjeren i dobar nastup je iza Ivana Dodiga. Izuzetno borbeni Međugorac nadigrao je i Oleksandra Dolgopolova i tako se plasirao u polufinale Münchena.

Jednako kao i u prva dva kola protiv Nikolaja Davidenka i Marina Čilića, Dodig je još jednom upisao pobjedu bez izgubljenog seta i bez da je protivnik uspio izboriti barem tie-break.

Upornom i dobrom igrom natjerao je Dolgopolova u brojne pogreške i nije mu dozvolio da preuzme inicijativu i kontrolu nad igrom. Ukrajinac je vrebao priliku na drugom servisu Dodiga, duboko u terenu čekao početni udarac i pokušao što brže završiti poen, međutim i u tome je dosta griješio.

Dodig je od samog početka meča stavljao Dolgopolova na muke. Već u prvom gemu Ukrajinac je spašavao dvije break lopte, ali u trećem je Dodig ponovno stigao do 15:40 i ovaj put do prednosti 2:1.

Kod 3:2 je ušao u manju krizu na svom servisu što je Dolgopolov iskoristio i vratio break za poravnanje na 3:3, međutim u završnici seta ponovno Dodig dolazi do break lopti, koristi četvrtu u devetom gemu za 5:4 i servis za set. Tu je bio vrlo uvjerljiv i sa 6:4 uzeo prvi set.

U ranoj fazi drugog seta Ukrajinac je ponovno ušao u zaostatak. Dodig je stigao do breaka koji ga je doveo do 2:1, zatim je spasio tri break lopte u sljedećem gemu i do kraja meča mirno odradio posao.

Nešto problema javilo se na servisu za meč kada je ispustio 40:15, međutim nakon dobrog napada i prvog servisa, iskoristio je treću meč loptu i prošao u polufinale.

U polufinalu će Dodig igrati protiv boljeg iz njemačkog dvoboja trećeg nositelja Tommyja Haasa i šestog nositelja Floriana Mayera.

ATP München, četvrtfinale:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Oleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 5) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido04.05.2013. u 00:12
    Momak se pravo razmahao. Ima odlicne sanse i za finale!
    nido
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 00:07
    Osrednji zemljaš? Možeš li to molim te pojasniti? Lijepo se pospi pepelom, reci pogrešio sam, neću više i bog. Zašto bi bilo sramota izgubiti od Paire? Čovjek je 32 igrač svijeta, ne 332, 34234234. Na zemlji je igrao jedno od svoja dva finala na ATP turnirima i još je osvojio challanger na zemlji i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 19:52
    stvarno me iznenadio ovaj tjedan ali malo njuskajuci po netu procitao sam da je dodatno odlucio raditi na igri na sljaci,jer fizicki ima snage za odigrati duge poene samo je problem bio u nacinu i odabiru udaraca...stvarno, eto dokaza da se trud isplati...jos kad bi marin tako nesto odlucio bilo bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 16:05
    pa gdje su sada dežurni primitivci da popljuju i ovaj rezultat, da vele da on ne zna igrati. Celcitboy je prije par dana konstatirao da je izgubio od osrednjeg zemljaša i totalno ga popljuvao. Sada kada je nanizao i Cilica(11) i Dolgopolova(23) onda nista. Bravo Ivane!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 15:10
    Još dvije pobjede i BMW je tvoj! Bravo Ivane, samo nastavi!
    Obrisan korisnik