Rukomet

Dvoršek: "Želimo biti onaj pravi Zagreb, maksimalno motiviran i požrtvovan"

Zvonka Keliš • petak, 03.05.2013.
Dvoršek: "Želimo biti onaj pravi Zagreb, maksimalno motiviran i požrtvovan"
Foto: Davor Sajko

Na putu ka obrani naslova prvaka Hrvatske momčad CO Zagreba ovoga je petka uvjerljivo slavila i nad rukometašima Siscije. U pobjedi sa 17 pogodaka razlike najraspoloženijim se pokazao Jerko Matulić koji je otkrio kako su Zagrebaši već spremni i za završnicu Kupa Hrvatske. Trener Boris Dvoršek je, pak, nakon ogleda pohvalio svoje mlade snage.

Momčad Siscije u četvrtom se kolu doigravanja za prvaka Hrvatske nakon odlaska većeg broja svojih ključnih igrača nije mogla nositi s rukometašima CO Zagreba te pred svojom publikom upisala treći poraz u Ligi za prvaka, kao i prvi na svom terenu. Zagrebaši su tako nakon nešto težeg gostovanja u Karlovcu pokazali kako su u svega nekoliko dana uspjeli ispraviti svoje pogreške te su predvođeni mladim snagama upisali itekako uvjerljivu pobjedu sa 17 pogodaka razlike.

"Ovu smo utakmicu odigrali bolje, koncentriranije i motiviranije, agresivnije u obrani te uz stopostotan pristup. Iza nas je uvjerljiva i realna pobjeda, kao i susret u kojem su svi igrači dobili priliku da zaigraju", za Sportnet je odmah po susretu kazao trener CO Zagreba Boris Dvoršek.

Zagrebaši već spremni za osvajanje Kupa u Novigradu

Sjajan je protiv Siscije bio Zagrebov Jerko Matulić koji je pokazao i dokazao kako se na njega na poziciji desnoga krila uistinu može računati: "U Sisku smo imali ozbiljan pristup i sve ono što nismo ispoštovali protiv Karlovca ispoštovali smo sada. Siscia je pružila dobar otpor, no nedovoljan za nas. Budući da u Karlovcu nisam igrao danas je bio moj red za igru te sam nakon 15 minuta utakmice zamijenio Horvata na krilu, otvorilo mi se tada i iskoristio sam svoju priliku."

"Mi mladi smo tu da grizemo i da se dokazujemo stoga kod nas nema opuštanja protiv nijedne ekipe. Tako je bilo i večeras, maksimalno smo ušli u dvoboj, a kada se meni otvorilo pokazao sam se kao najbolji pojedinac, no to je zapravo rezultat i doprinos cijele momčad u kojoj se uvijek istakne po jedan igrač, a večeras sam to bio ja", pojasnilo je za Sportnet desno krilo hrvatskog prvaka.

Za Zagrebaše nema odmora, već u utorak ih čeka Dubrava nakon čega kreću put Novigrada na završni turnir Kupa Hrvatske: "Nemamo kada trenirati stoga samo održavamo formu, no i u Dubravi i u svim utakmicama do kraja idemo samo i jedino po pobjedu. Za Novigrad smo se već odavno spremili i naš je cilj jasan, a to je svakako osvajanje Kupa. Tako ćemo se postaviti u, nadam se, obje utakmice na Final Fouru te se također nadam da ćemo zasluženo odnijeti naslov", zaključio je Matulić.

Unatoč tome što je momčad iz Siska prvi dio Premijer lige završila na prvoj poziciji, činjenica da joj je otišla nekolicina važnijih igrača uvelike je umanjila njene šanse za pružanje pravog otpora hrvatskome prvaku: "Siscia je bila prva momčad u Premijer ligi te je sasvim sigurno kako bi večeras bila konkurentnija da je nije napustilo nekoliko igrača. Naime, pratili smo je tijekom sezone, igrala je vrlo dobro, no nedostaje joj sada šest ili sedam rukometaša. Da je kompletna konkurentna bi bila i danas s nama i u borbi s Nexeom i ostatkom društva za drugu poziciju u domaćem prvenstvu."

Odlična vijest uz uvjerljivu pobjedu u redovima Zagreba sigurno jest i službeni povratak na teren Marka Matića, a pohvale od strane Zagrebova stratega zahvaljujući odličnom su nastupu u Sisku zaradili i mladi igrači: "Dobro su momci danas igrali. Važno je i da nam se vratio Matić koji je protiv Siscije odigrao 20 minuta te je njegova ozljeda sada stvar prošlosti. Brine me sada ozljeda koljena Brozovića koju je zaradio pred sam kraj ogleda stoga treba vidjeti što će biti s njime. Dobar je večeras bio i Mandalinić, dok su Matulić i Batinović bili zaista vrlo dobri. Jerko je bio i najbolji strijelac. U obrani se također istaknuo Sršen, a u drugome dijelu za oko je zapeo Šebetić."

Cilj rukometaša Zagreba sasvim je jasan, radi se o osvajanju novog naslova prvaka Hrvatske bez upisanog poraza, a ka njegovu ostvarenju ova momčad itekako dobro korača: "Svjesni smo naše kvalitete stoga nam je i cilj takav kakav jest. Znamo da u Hrvatskoj Zagreb nema pravog konkurenta , no isto tako svaku ekipu shvaćamo ozbiljno te nam je želja da uz pravi pristup dobro odigramo svaku utakmicu, da u svakom trenutku budemo Zagreb koji je maksimalno motiviran i požrtvovan", pojasnio je Dvoršek.

Kao što je Zagrebov trener kazao prije nekoliko dana pred njegovom je ekipom uistinu opak raspored u kojem nema vremena za odmor, ali ni za velike treninge, a već u utorak hrvatske prvake očekuje novo neugodno gostovanje kod zagrebačke Dubrave: "Opet nas čeka derbi, teško gostovanje i težak protivnik. Međutim, Dubrava u nedjelju igra tešku utakmicu s Karlovcem stoga računamo na njen umor", prvo je kazao Dvoršek da bi potom nastavio: "Znamo što rukometaši Dubrave mogu. Sjetimo se samo da smo u prijateljskoj utakmici s njima prije nekoliko mjeseci na poluvremenu gubili četiri razlike. Školovana je to ekipa koja je dobro taktički vođena od strane Hrvoja Horvata, a čiji se igrači protiv nas žele dokazati, a neki od njih se i vide u dresu Zagreba."

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Siscia22:39RK Zagreb
Dubrava27:31Karlovac
Nexe Našice31:27Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 23:12
    Šta je ovo sad,čim netko u Zagrebu prdne vi odma članak bubnete...u zadnjih tjedan dana jedno desetak tekstova sam vidio o RK Zagreb,od najava preko izvještaja i komentara igrača do stručnih analiza Saračevića.Dvoršek ovo,Dvoršek traži ono,Gobac kuka,ovaj hoće minutažu,onaj čeka sljedeću sezonu da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik