Nogomet

Tudor: "Novitetima ću se baviti od ljeta, do kraja sezone me zanima samo rezultat"

S Poljuda:Bernard Jurišić • utorak, 07.05.2013.
Tudor: "Novitetima ću se baviti od ljeta, do kraja sezone me zanima samo rezultat"
Foto: Duje Bonačić

Pred Hajdukom i Lokomotivom je prva utakmica finala Hrvatskog kupa. U srijedu od 19:30h na Poljudu će splitska i zagrebačka momčad tražiti prednost za uzvrat, a trener Splićana Igor Tudor danas je najavio utakmice koje mu mogu već nakon dvadesetak dana trenerske karijere donijeti prvi trofej...

Poraz od Splita spustio je Hajduk na peto mjesto prvenstvene ljestvice, pa su se na Poljudu opet okrenuli kupu kao reln(ij)oj mogućnost za izlazak u Europu naredne sezone. U srijedu na Poljud stiže Lokomotiva, a Igor Tudor drži da je uspio svojim igračima izbaciti iz glave poraz u Parku mladeži:

"Atmosfera je odlična, istaknuo sam igračima da ono što je bilo ostavimo iza sebe i da se okrenemo finalu. Imamo mogućnost osvojiti trofej, igraju se dvije utakmice i neće se sve riješiti u prvoj. Lokomotiva je druga na ljestvici, u ovom je trenutku favorit što se tiče stanja na ljestvici, ali mi itekako imamo svoje adute. Vidjet ćemo tko će biti bolji."

Za prvu utakmicu finala Tudor neće imati na raspolaganju bolesnog Milića, ali u konkrenciju se vraća Maglica.

U uvertiri juniorsko finale

Uvertira u prvu utakmicu finala Hrvatskog kupa bit će juniorsko finale. Od 16:30h na Poljudu će Dinamo i Osijek igrati za trofej pobjednika juniorskog kupa, a ulaznice vrijede za obje utakmice. Hajduk i Lokomotiva krenut će s centra tri sata kasnije.

"Jedan od glavnih ciljeva mi je podignuti igračima samopouzdanje. Možda su u ovih nekoliko dana dobili previše informacija i to ćemo sad smanjiti. Ponavljam - igraju se dvije utakmice i treba biti strpljiv. Imamo svoje adute, imamo publiku i uvjeren sam da ćemo biti pravi i da će obje utakmice biti otvorene do kraja."

U medijima su se pojavile izjave u kojima trener Lokomotive Tomislav Ivković navodi kako je "Hajdukova veličina priča za malu djecu":

"Ne znam o čemu Ivković priča, ali ne vjerujem da je želio vrijeđati Hajduk. Što se tiče igračkog kadra možda je u pravu, bilo bi ljepše da imamo zvučnije igrače, ali imamo mi i u ovom kadru kvalitetu. Hajduk je, nažalost, u situaciji da svoje najbolje igrače mora prodavati, ali ovo što imamo sigurno može odgovoriti Lokomotivi."

Odgovara li vam to što prvu utakmicu igrate kod kuće?

"Mislim da je svejedno gdje se igra prva utakmica. Mi imamo bolje rezultate vani ove sezone, pa je to sve malo važno. Treba biti bolji u dvije utakmice."

Hoćete li ostati vjerni novom sustavu kojeg ste instalirali u Parku mladeži?

"Sustavi nisu toliko važni, već sam to rekao i preuzeo sam na sebe odgovornost za prvih 45 minuta protiv Splita. Greške nisu bile vezane za sustav, nego su bile individualne. O rezultatu ne razmišljam, razmišljam samo o pripremi momčadi i odabiru najboljih igrača na najbolja mjesta. O taktičkim zamislima i novitetima više ne razmišljam, o tome ću razmišljati od ljeta. Sad me zanima samo rezultat, osvojiti kup i u prvenstvu biti što više."

Rijeka, Split i Hajduk nisu dobili Lokomotivu ove sezone u prvenstvu.

"Kad je netko drugi i bježi trećemu četiri boda - to ne može biti slučajnost. Slučajnost se može dogoditi u kupu, ali u prvenstvu ne. Možemo mi pričati tko je među nama bolji, ali stanje na ljestvici je realnost. Analizirali smo Lokomotivu, igrači su već dobro informirani o njima, danas ćemo još neke stvari napraviti. Imaju puno kvalitetnih pojedinaca, igraju lijep nogomet, osvajaju puno bodova. Imaju i neke naše bivše igrače, Maleša i Trebotića, koji su vrlo važni za njihovu igru. Dolazi nam momčad koja je druga na ljestvici i moramo to poštovati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kracho07.05.2013. u 21:54
    Naprijed Lokosi!
    Kracho
  • JeremijaX07.05.2013. u 20:40
    Sretno Tudore, sretno igračima... Srce me boli kad vidim ova naslađivanja nekakvih armada, crvenih đavola(?), a pogotovo zagrepčana nad našim slabim rezultatima... Dokažite im da ko se zadnji smije, najslađe se smije! Ajmo bijeli!!
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 20:24
    neuspije li Hajduk onda je potpuno izgubljena i promašena sezona-a to za takav klub takvog renomea je prava katastrofa
    Obrisan korisnik
  • valderrama07.05.2013. u 15:54
    lokomotiva je trenutno malo bolja, ali ne pobjeđuje uvik bolji...Ajmo bijeli !!!
    valderrama
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 13:40
    Dinamo je bio prvak te godine.
    Obrisan korisnik