Košarka

Jolly osigurao doigravanje iznenađenjem u Zagrebu, Cibona platila cijenu za blijed nastup

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 07.05.2013.
Jolly osigurao doigravanje iznenađenjem u Zagrebu, Cibona platila cijenu za blijed nastup
Foto: Martina Japundžić

Dva kola prije završetka Lige za prvaka, košarkaši Jolly JBŠ-a osigurali su četvrto mjesto i polufinale hrvatskog košarkaškog prvenstva. Momčad Ivana Velića slavila je u Zagrebu, s dva poena prednosti protiv Cibone, čime se pobrinula da ih Kvarner 2010 i Split više neće moći stići na ljestvici...

Iako je Danijel Lutz dan prije utakmice upozoravao da će morati pokazati puno više nego u tijesnoj pobjedi nad Zagrebom u Trnskom u prošlom kolu, košarkaši Cibone nisu dovoljno ozbiljno shvatili te riječi svojeg trenera. S pristupom koji nije bio pravi i uz previše pogrešaka tijekom cijele utakmice, Cibosi su u 12. kolu Lige za prvaka pretrpjeli domaći poraz od šibenskog Jollyja, koji je pokazao više i zasluženo došao do 78:76, za osiguranje ulaska u polufinale prvenstva.

Kako Jolly ima dvije pobjede više, prednost u međusobnom omjeru i s Kvarnerom 2010 i sa Splitom, a Riječani i Splićani ići će jedni na druge u posljednjem kolu, momčad Ivana Velića neće pasti s četvrtog mjesta čak i ako izgubi posljednje dvije utakmice prije doigravanja.

S druge strane, Cibona će ovog vikenda morati pokazati više u Splitu, na gostovanju na Gripama u pretposljednjem kolu, kako bi sama odlučivala o svojoj sudbini u završnom, 14. kolu. Ukoliko dobije Žute, Lutzovoj momčadi trebat će i pobjeda nad Cedevitom u tom posljednjem kolu, pa još mogu "poništiti" ovaj poraz od Jollyja.

Da su i slavili protiv Šibenčana, Cibona bi svejedno trebala dobiti i Split i Cedevitu u utrci za ostanak na prvom mjestu.

Na putu do iznenađenja u Domu Dražena Petrovića, Ronald Ross istaknuo se s 18 poena za Jolly, 10 u ranoj fazi utakmice, a imao je i devet skokova, po četiri asistencije i osvojene i izgubljene lopte. Luka Petković ubilježio je 14 poena i tri asistencije, a Luka Katura 13 poena i sedam skokova. Važnim tricama kada je gostima najviše trebalo, Jollyjev kapetan Tomislav Gabrić upisao je 10 poena, dok je Domagoj Bubalo imao 11 poena, osam skokova i tri asistencije.

Dario Šarić istaknuo se s 19 poena i 15 skokova, no imao je i sedam izgubljenih lopti, dok je Andrija Žižić ubilježio 18 poena za Cibonu. Nitko drugi nije bio vrijedan isticanja po pozitivnom, iako je dosta zabio i DJ Strawberry, 14 poena, sa sedam skokova.

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 02:59
    Evo ja se volim javit zadnji da ispadnem najpametniji .... Šarić nam je donio par sjajnih medalja i još uvijek "nevalja ništa". Dečko je kažu "znalci" čista prevara - mućak. Evo možemo pričekati do drafta pa da vidimo jesu i NBA skauti nasjeli !! Naravno ja sam sarkastčan. Ne razumijem da se po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 19:07
    ma platila kakvu cijenu, prodana utakmica!! dogovorena stvar.. bar je u kosarci to lako napravit da se ne skuzi, opravdanje lezat uvijek moze u tome, slablji pristup, blijeda partija i dr.. tu je brdo interesa bilo od sarica, plasmana medju 4 i dr..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 18:58
    Ne da nije napredovao nego je totalno stagnirao,jedini pomak je u šutu za 2 ali samo zato što više ne šutira sa poluodstojanja nego samo polaže ili zakucava.
    Obrisan korisnik
  • litleben08.05.2013. u 18:57
    Ako ništa drugo bar nismo morali poslije utakmice čitati o pružanju ruke klupi i slične izjave. Izgleda kako su Šibenčani ostavili Lutza bez teksta.
    litleben
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 18:51
    SEZONA 2011/12Ako usporedite ove dvije tabele možete lako zaključiti koliko je u godinu dana napredovao najveći dragulj Hrvatske košarke i najinteligentniji igrač ovogodišnjeg drafta.Svaki komentar je suvišan.
    Obrisan korisnik