Nogomet

Italija golom u sudačkoj nadoknadi eliminirala Ukrajinu i preskočila Hrvatsku

Ante Zovko • srijeda, 08.05.2013.
Italija golom u sudačkoj nadoknadi eliminirala Ukrajinu i preskočila Hrvatsku
Foto: Sandro Donda

Italija je bila bolja od Ukrajine s 2:1 u drugoj utakmici drugog kola skupine B Europskog U-17 prvenstva u kojoj je Hrvatska ranije odigrala bez pogodaka s Rusijom koja je zadržala vodeću poziciju. U skupini A Slovačka i Švedska su nadomak polufinala.

Hrvatska za plasman u polufinale u subotu mora svladati Ukrajinu i nadati se povoljnom ishodu susreta Rusija - Italija, a najbolji ishod bi bio da netko osvoji tri boda.

Italija je u srijedu osvojila cijeli plijen protiv Ukrajine, i to preokretom u zanimljivom drugom poluvremenu. Vačiberadze je donio vodstvo Ukrajini i nadu, no zamjena Parigini u 75. poravnava, a poslije pritiska Talijana, Pugliese se pobrinuo da Ukrajina ne vidi polufinale.

Švedska je bila nadomak plasmana u polufinale, no ostala je bez pobjede protiv Austrije nakon što je Nikola Zivotic u 49. minuti postavio konačnih 1:1, kad se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i zabio odbijenu loptu. Šveđani su poveli u 44. minuti kad je Ali Suljic glavom realizirao nabačaj iz kornera Gentrita Citakua.

Ni Slovačka nije uspjela osigurati polufinale, ali s četvrtim bodom, osvojenim u remiju 2:2 sa Švicarskom, domaćin je vrlo blizu. Bila je to vrlo nervozna utakmica u kojoj je podijeljeno osam žutih i jedan crveni karton.

Švicarci su bolje krenuli i Trachsel je u 22. minuti zatresao slovačke rašlje za vodstvo. Vrag je definitivno odnio šalu za domaće kad je poslije kontre u 29. minuti Kamber podmetnuo nogu i zabio za udvostručenje vodstva.

Varga je donio veselje na tribine u 39. minuti. Slaninka se pokazao kao zlatna zamjena i u 69. donio je izjednačenje poslije nabačaja s desne strane. Slaninka je zabio kao zamjena i protiv Austrije. Trachsel je dvije minute poslije zaradio drugi žuti karton, no Slovaci nisu uspjeli doći do potpunog preokreta.

Europsko prvenstvo U-17:

Skupina A, 2. kolo
Slovačka - Švicarska 2:2
Švedska - Austrija 1:1

Poredak:
1. Slovačka 4
2. Švedska 4
3. Švicarska 1
4. Austrija 1

Skupina B, 2. kolo
Hrvatska - Rusija 0:0
Italija - Ukrajina 2:1

Poredak:
1. Rusija 4
2. Italija 4
3. Hrvatska 2
4. Ukrajina 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2013. u 10:16
    Točno, najgore je to što prolazak dalje nije u našim rukama... Ono što je, je pobjeda ili neriješeno vs Ukr za plasman na SP, a to je cilj kojeg se sad treba držati a što bude bude između italije i rusije. Sa malo sreće netko će tamo pobjediti ili će bit 0:0...
    Obrisan korisnik
  • ZooM08.05.2013. u 23:25
    Ma da ih dobijemo i 20 razlike ne idemo dalje ako Italija i Rusija odigraju bilo kakav remi sa postignutim golovima!
    ZooM
  • cameosis08.05.2013. u 22:37
    odlično, sada znamo na čemu smo. najmanje dva gola razlike i idemo dalje, bez obzira na ishod između italije i rusije.
    cameosis