Nogomet

Tudor: "Ovo je jako važna pobjeda za našu psihu, u uzvratu ćete gledati pravi Hajduk"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 08.05.2013.
Tudor: "Ovo je jako važna pobjeda za našu psihu, u uzvratu ćete gledati pravi Hajduk"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je napokon uspio izaći na kraj s Lokomotivom, barem što se tiče prve utakmice finala Hrvatskog kupa. Pobjeda je minimalna, ali začinjena dobrom igrom i s dvije pogođene vratnice i na uzvrat u Zagreb nosi prednost od 2:1. Igor Tudor bio je zadovoljan viđenim...

Druga utakmica Igora Tudora na klupi Hajduka završila je puno bolje od prve. Lokomotivu je Hajduk uspio i nadigrati i pobijediti, a to nije uspio nijednom u posljednje dvije sezone.

"Čestitam svim svojim igračima, odigrali su herojski, popadali su nakon utakmice po travnjaku. Ovo je jako važna pobjeda za našu psihu, posebno nakon što smo nezasluženo gubili i okrenuli."

S obzirom na viđeno, čini li vam se prednost od 2:1 premalom za uzvrat?

"Zadovoljan sam, ali i svjestan da je ovo tek prvo poluvrijeme. Nakon dobre igre gubili smo 1:0, ali inzistirao sam i dalje, tjerao ih da nastave i ponavljam - ovo je izuzetno bitna pobjeda. Vratio im se sav rad ovih tjedana i mjeseci."

Hajduk Lokomotivi nije zabio u prethodne četiri utakmice, ovog puta uz dva pogotka pogođene su i dvije vratnice.

"Dvostruka je važnost ove pobjede jer smo odigrali dobro i preokrenuli, ali Lokomotiva i dalje ostaje drugoplasirana momčad na ljestivci i dobra momčad. Moja će želja biti u Zagrebu ponoviti ovakvu utakmicu i odigrati jednako dobro. Vjerujem da ćete u uzvratu gledati pravi Hajduk."

Utakmicu su zbog ozljeda napustili Andrijašević i Kouassi, a sutra će se znati više o težini njihovih ozljeda. Kouassi bi, prema prvim informacijama, mogao biti spreman već za sljedeću utakmicu, a upravo je on, uz Maglicu i Jakoliša, bio "detonator" Hajdukovog preokreta:

"Maglica je igrač koji donosi kvalitetu više i koji u nogometu rade razliku. Svaka momčad mora imati takve igrače ako želi pobjeđivati."

Publika je i ovog puta bila Hajdukova dodatna snaga. "Publika je prepoznala želju igrača i još jednom su bili naš 12. igrač. Hvala im na podršci."

Novi okršaj Hajduka i Lokomotivu na Poljudu očekuje već u nedjelju u prvenstvu:

"Ta nedjeljna međusobna utakmica je također važna, jer nama nije nevažno ni kako ćemo završiti u prvenstvu. Zadatak mi je osvježiti snage u ovih nekoliko dana, dignuti se na najveću moguću razinu i opet ići po pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 15:35
    Kouassi mora igrat u reprezentaciji Obale Bjelokosti!Bravo Jean,najbolji si!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 13:56
    Joj Tudor kako ti mlatiš praznu slamu...
    Obrisan korisnik
  • cameosis08.05.2013. u 22:42
    igrat će ... vidjet ćemo u kojoj.
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 22:18
    kouassi mora igrati u repki!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 22:16
    Kouassi je dragulj!
    Obrisan korisnik