Rukomet

Premijer: Nexe slavio u Karlovcu, Porečani deklasirali Sisciju na svom parketu

Ivan Dominik • četvrtak, 09.05.2013.
Premijer: Nexe slavio u Karlovcu, Porečani deklasirali Sisciju na svom parketu

U sredinu tjedna smjestilo se peto kolo Premijer lige. Najbolji hrvatski rukometaši u domaćim ligama, ali samo oni u Ligi za prvaka i za ostanak, odigrali su svoje peto kolo - koje, doduše, još nije kompletirano - a od šest utakmica odigranih u dva dana samo su dvije pobjede odnijeli gosti...

Liga za prvaka

U petom kolu Lige za prvaka, uz slavlje CO Zagreba protiv Dubrave dan ranije, pobjede su još po očekivanjima upisale ekipe Nexea i Poreča. Našičani su slavili u Karlovcu 32:27 u utakmici koju su gotovo cijelo vrijeme vodili. Ipak, Karlovac se nije dao pa je nakon gotovog čitavog vremena provedenog u zaostatku u prvom dijelu, na kraju stigao do poravnanja od 17:17 na poluvremenu.

Nastavak susreta, međutim, donio je bolji Nexe koji je Karlovčane ostavio bez šansi. Kroz cijelo drugo poluvrijeme prednost Nexea je rasla, Našičani su bili naočigled mnogo bolji, a kvaliteta je "isplivala" pa je Nexe naposljetku upisalo zasluženu pobjedu s pet pogodaka razlike. Do nje su ga vodili Krešimir Kozina i Igor Vujić s po šest golova, jedan manje dodao je Sandro Obranović, dok je četiri puta mrežu Karlovčana tresao i Mijo Tomić.

Na vratima Nexea je bolji bio Perica Lelić s deset obrana, a dvostruko manje za ukupnih 15 obrana našičkog vratarskog para dodao je Mate Šunjić. Kod Karlovčana Luka Prezelj je obranio deset šuteva gostiju od 12 ukupnih obrana domaćeg golmanskog dvojca, dok je u polju najefikasniji igrač momčadi iz Grada na četiri rijeke bio Luka Cindrić s devet golova, dok mu je pripomogao i Dragomir Požega, zabivši šest zgoditaka.


U drugoj utakmici istog kola i iste lige uspješniji je bio domaćin. Poreč je na svom parketu nadigrao jaku Sisciju i slavio s visokih i vrlo uvjerljivih 36:25. Bila je to jako loša partija Siščana, pogotovo u obrani, te jako jednosmjerna utakmica u kojoj su Istrani imali već na poluvremenu deset golova razlike uz prednost od 20:10. U nastavku su samo nastavili održavati svoju prednost do konačne pobjede od 11 pogodaka viška.

Najbolji u redovima Porečana bio je Matija Rađaković sa šest pogodaka, po pet su zabili Marko Buvinić i Ilija Lovrinović, dok su još četiri pogotka dodali Teo Čorić, Tim Thoss i David Miličević. Vratarski trojac Poreča bio je odličan sakupivši 17 obrana, dok je Siscia imala njih samo devet. Najbolji Siščanin u ovoj utakmici bio je osmerostruki strijelac Petar Čutura, a pridružio mu se samo Filip Nikić s pet golova iz šest pokušaja.

Liga za ostanak

U Ligi za ostanak viđene su dvije utakmice s očekivanim završecima i jedno relativno nemalo iznenađenje. Marina Kaštela je kod kuće bez problema svladala Varteks 38:17 nakon vodstva od 16:7 na odmoru. Dva jaka i jednosmjerna poluvremena bila su dovoljna Marini za pobjedu s 21 pogotkom razlike, za koju su najzaslužniji bili Antonio Babić sa šest pogodaka te vratari sa 16 obrana.

Rezultatom 28:23 i Gorica je upisala domaću pobjedu, a u Velikoj Gorici pao je sastav zagrebačkog Medveščaka. Velikogoričani su odigrali gotovo savršeno prvo poluvrijeme povevši 16:12, a u nastavku su samo potvrđivali nadmoć i kontrolom utakmice stigli do pobjede. Najbolji je u njoj bio domaći vratar Endi Petrić s nevjerojatnom 21 obranom, dok su se u igri istaknuli Adam Seferović s devet i Domagoj Ferenčina sa sedam pogodaka. Kod poraženih Medvjeda najbolji je bio Igor Kos sa sedam golova.

Relativno iznenađujuća bila je pobjeda Spačve u Splitu uz rezultat 31:25. Splićani su kod kuće odigrali slabu i lošu utakmicu, u kojoj su se na svojim Gripama držali samo pola sata. Nakon gubitka od 15:13 na pauzi, raspali su se u drugom dijelu i Vinkovčani su lako zaključili svoj trijumf. Pobjednike je predvodio Dražen Stojanović s devet obrana te Goran Šarenac i Mile Mišić, svaki s po sedam pogodaka, dok je jedan manje zabio Ivan Kordi. Kod poraženih Splitovaca najefikasniji je bio Mario Ivanišević sa šest golova, dok su vratari skupili 15 obrana. No, samo su ta tri igrača bila raspoložena kod domaćih pa je njihov trud bio nedovoljan za pozitivan ishod protiv Spačve.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

RK Zagreb30:24Dubrava
Poreč36:25Siscia
Karlovac27:32Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!