Kup Ž - Završnica, za 3. mjesto, 10.05.2013, 13:15 h
Sesvete 33:18 Podravka Lino

Rukometašice Sesveta nadigrale Podravku Lino za treće mjesto u Kupu Hrvatske

Iz Novigrada:Zvonka Keliš • petak, 10.05.2013.
Rukometašice Sesveta nadigrale Podravku Lino za treće mjesto u Kupu Hrvatske

Rukometni petak u Novigradu je otvoren susretom za treće mjesto Kupa Hrvatske za rukometašice. Igračice Sesveta nakon polufinalnog poraza od Podravke uzdigle su se i pokazale što sve znaju te su mladim i zasigurno umornim igračicama Podravke Lino očitale malu rukometnu lekciju vrijednu treće pozicije.

Sesvete Agroproteinka - Podravka Lino 33:18 (16:8)

Završnica Kupa Hrvatske, utakmica za 3. mjesto:
NOVIGRAD – Gradska dvorana Novigrad, Gledatelja: 50
Suci: Crnojević/Kostecki-Radić

Sesvete Agroproteinka: Pijević (23 obrane), Karaula; Miletić 3, Jakara 5, Pa. Stopić 3, Pavlek 2, Pe. Stopić , Grmoja 2, Šebek 2, Jelovečki 3, Petrušić 2, Nemaškalo 2, Galetić, Franković 2, Bezjak 4, Benić 3
Trenerica: Elena Nemaškalo

Podravka Lino: Krmpotić (8 obrana), Markanović; Silvar, Tvorić 2,Mikolčić 1,Pejak, Bogdanović 2,Božić 4, Polančec,Zagorščak 1, L.Kalaus 4, D.Kalaus, Dušak 2, Maljak 1, Oremović 1
Trener: Branko Krajačić

Sedmerci: Sesvete Agroproteinka: 1/2; Podravka Lino: 3/3
Isključenja: Sesvete Agroproteinka: 10 min.; Podravka Lino: 8 min.

Nakon zanimljivih polufinalnih ogleda prvoga dana Drugoga festivala rukometa koji se od četvrtka do nedjelje održava u Novigradu i Umagu u petak je vrijeme bilo za konačan rasplet ženskoga dijela Kupa Hrvatske. Na parket dvorane u Novigradu prve su izašle poražene ekipe Sesveta i Podravke Lino kako bi snage odmjerile za treću poziciju.

Dan ranije rukometašice Sesveta su, naime, očekivano poražene od hrvatskih prvakinja Podravke Vegete s uvjerljivih osam razlike, dok su mlade igračice Podravke Lino nakon poraza u kadetskom finalu istoga dana zaigrati još morale i u polufinalu u kojem su sasvim izmorene poražene od Lokomotive s velikih 22 pogotka razlike.

A najbolje su...

Najefikasnije u redovima pobjednica bila je Tea Jakara s pet postignutih pogodaka, dok je četiri dodala Tara Bezjak. Tea Pijević među vratnicama Sesveta sakupila je čak 23 obane, dok j na drugoj strani Ana Krmpotić obranila osam lopti. Najbolja kod Podravke Lino bile su Andrea Božić i Larisa Kalaus spo četiri gola.

Sasvim očekivano odličan start u ogled imale su rukometašice Sesveta Agroproteinke, naime, nakon što Lana Franković postiže prvi pogodak u ogledu na drugoj strani uzvraća Nikolina Tvorić da bi se Sesvećanke potom odvojile na laganih 3:1. Nije tada trebalo dugo da se igračice Elene Nemaškalo odvoje i na velikih i potom nedostižnih 7:2.

Mlade i umorne igračice Podravke Lino jednostavno nisu imale odgovora na svoje iskusne suparnice, kao ni na njihovu čvrstu obranu i sjajnu Teu Pijević među vratnicama. Rasla je tako stoga prednost igračica Sesveta na 12:4 da bi se na predah otišlo s njihovim vodstvom 16:8.

Nije se mnogo toga promijenilo u nastavku susreta. Naime, pogotkom sa sedam metara Tea Jakara otvara drugo poluvrijeme da bi njena ekipa s nekoliko uzastopnih serija pogodaka povećala svoju prednost na 21:10, kao i 26:13. Dvoboj za treće mjesto do isteka 60. minute nastavljen je u istome ritmu, igračice Elene Nemaškalo ne posustaju te na koncu upisuju veliku i uvjerljivu pobjedu s 15 pogodaka razlike (33:18).

Foto: Matija Hećimović

Kup Ž - Završnica

za 3. mjesto

Sesvete33:18Podravka Lino

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!