Košarka

Bartzokas: "Sjajna obrana donijela nam je pobjedu i finale"

Branimir Korać • subota, 11.05.2013.
Bartzokas: "Sjajna obrana donijela nam je pobjedu i finale"
Foto: EPA

Košarkaši Olympiakosa branit će naslov prvaka Europe. Kao i u prošlogodišnjem finalu, ponovno su bili bolji od moskovskog CSKA i zasluženo su ušli u finale demonstrirajući borbenost i posebno defenzivno odličnu košarku...

Olympiakos je drugu godinu zaredom bio koban za momčad moskovskog CSKA na završnom turniru Eurolige. U oba slučaja su Moskovljani bili blagi favoriti, ali u oba slučaja su Grci na kraju slavili.

Nakon prošlogodišnjeg finala, sada su bili bolji u polufinalu i tako se plasirali u spektakularnu završnu utakmicu u kojoj će pokušati obraniti naslov prvaka.

"Željeli smo ostvariti kontrolu skoka i u tome smo uspjeli. Postotak šuta u ovakvim utakmicama vrlo često nije posebno visok i zato nam je obrana na kraju donijela pobjedu. Igrači su igrali jedni za druge i sjajno su se postavili i taktički i psihološki. Obrambeno smo bili izvrsni, ali mislim da nismo odigrali sjajnu utakmicu. Posebno zahvaljujem navijačima koji su u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji uspjeli doći do Londona i za to su platili puno", govorio je nakon susreta trener grčke momčadi i debitant na završnim turnirima Georgios Bartzokas.

Nenad Krstić: "Teško je reći nešto pametno nakon što smo odigrali momčadski ovako katastrofalno. Ovo je drugi put zaredom da na Final Fouru gubimo od Olympiakosa i ovaj put su slavili uistinu zasluženo. Potpuno su nas nadigrali i mi koji smo trebali biti nositelji igre, moramo preuzeti odgovornost za ovaj poraz."

Euforičan je nakon ove pobjede bio Pero Antić koji je istaknuo da je Olympiakos kao momčad u ovom trenutku najbolji u Europi.

"Ne mogu opisati koliko je ovo sjajan osjećaj. Mi smo najbolja skupina igrača u Europi, nitko nema ovakav mentalitet. Sve je u momčadi, u timskoj igri, zajedništvu, nitko to nema na ovakvoj razini kao mi i to je naša tajna. U susret smo ušli kao autsajderi, ali to nam je bila samo dodatna motivacija. Dominirali smo skoro svih 40 minuta, CSKA je jako dobra momčad, ali mi smo ih dobro zaustavili."

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Kyle Hines koji je također hvalio obrambeni učinak svoje momčadi.

"Bila je to nevjerojatna obrambena predstava s naše strane. Trener je savršeno posložio taktiku, a mi smo je ispunili na terenu. Od samog početka smo se postavili čvrstu, držali smo ritam utakmice i na terenu bili momčad. Svi su dobro odradili posao, podredili se zahtjevima momčadi i odradili svoju ulogu. Ovo je naša najbolja obrambena utakmica sezone i nadam se da ćemo u finalu biti još bolji."

S druge strane trener Moskovljana Ettore Messina mogao je samo čestitati protivniku na odličnoj igri.

"Možemo samo uputiti čestitke Olympiakosu. Potpuno su nas nadjačali agresivnošću i fizički zahtjevnom igrom. Natjerali su nas na vrlo loše odluke u napadu, na individualnu igru i to je bio ključ. Tijekom sezone smo bili momčad s najviše asistencija, a ovdje su nas natjerali na potpuno individualnu igru. Ovo je težak poraz za nas, posebno nakon što smo svi pričali o finalu cijele sezone."

Ponajbolji igrač CSKA ove sezone Sonny Weems smatra da je ovo najlošija utakmica Moskovljana u dugo vremena.

"Svaka čast Olympiakosu, mi smo odigrali užasnu utakmicu. Dugo vremena nisam vidio da igramo ovako loše. Neki igrači se uopće nisu pojavili na utakmici i to je sigurno naša najgora utakmica ove sezone. Na Final Fouru se ne smije odigrati ovako loše. Ako smo mislili na ovaj način igrati, bolje da smo ostali kod kuće. Bilo je užasno."

S njim se značajno složio i Saša Kaun koji također smatra da je CSKA odradio loš dvoboj, poglavito napadački.

"Jednostavno nismo igrali dobro. Napravili smo previše pogrešaka, nismo imali momčadsku igru kao inače i u napadu nismo mogli ništa napraviti. Obrambeno smo odigrali dobro, nisu nam zabili previše poena, ali teško je pobijediti samo s obranom ako ne zabijate. Bilo je teško, na kraju je Olympiakos potpuno zasluženo slavio."

Euroliga, doigravanje

polufinale

CSKA Moskva52:69Olympiakos
Barcelona67:74Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 14:14
    Glasujem za play-off. Ali tada čelnici ULEBa nebi mogli paradirati po Londonima, Parizima i ostalim prekrasnim gradovima koji nemaju nikakve veze sa košarkom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 13:56
    Božesačuvaj! Najgora utakmica ove sezone! Olympiacos prosječan napadački, a obrambeno ih ne moku ocijeniti jer ono što je CSKA igrao ne može se zvati napadom ni u kadetskim kategorijama. Svi skupa u grču i masa grešaka. Definitivno treba ukinuti taj Final 4 te "izmislititoplu vodu" i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik