Košarka

Laso: "Sergio Rodriguez je onaj kojeg treba istaknuti, odradio je sjajan posao na Navarru"

Branimir Korać • subota, 11.05.2013.
Laso: "Sergio Rodriguez je onaj kojeg treba istaknuti, odradio je sjajan posao na Navarru"
Foto: EPA

Real je u završnoj dionici nadigrao Barcelonu i nanio joj novi poraz. Pobjedom 74:67 osigurao je nastup u finalu Eurolige gdje će tražiti pobjedu protiv Olympiakosa...

Očekivano neizvjesnu i dobru utakmicu odradili su Barcelona i Real. Madriđani su na kraju ipak uspjeli iskontrolirati susret i osvetiti se Barceloni za zaustavljanje u Kupu kralja te se plasirati u finale Eurolige.

Trener madridske momčadi Pablo Laso hvalio je svoje igrače te je napomenuo da u ovom trenutku igraju kao prvaci Europe.

"Ovo je bila vrlo uzbudljiva utakmica za kakvu smo i znali da će biti. Svi diljem Europe znaju o rivalitetu Barcelone i Reala i tijekom susreta smo imali i jedni i drugi dobre i loše trenutke. Dobra je stvar što smo tijekom cijelog susreta znali da se možemo vratiti i pobijediti. Kada smo bili u zaostatku, promijenili smo obranu i to nam je pomoglo da napravimo seriju i dođemo do pobjede. Ako pogledate statistiku, jasno je da su Reyes i Rodriguez briljirali, ali posebno treba istaknuti obrambenu igru Sergija na Navarru. U ovom trenutku igramo kao prvaci Europe", istaknuo je Laso.

Mirza Begić. "Bila je to iznimno teška utakmica kao i svaka druga koju igramo protiv Barcelone. Ključno je to što se nismo predavali i što smo svih 40 minuta stajali jedni uz druge, pa čak i onda kada stvari nisu izgledale dobro za nas."

Realovce je po učinku predvodio raspoloženi Felipe Reyes za kojeg Barcelona nije imala pravo rješenje.

"I kada je Barcelona imala osam poena prednosti, nismo klonuli duhom. Igrači koji su ušli s klupe donijeli su novu energiju i uz pomoć svih suigrača dobio sam priliku istaknuti se u napadu. Puno nam znači što imamo šansu vratiti Real na vrh, nadam se da ćemo u nedjelju uspjeti dovršiti posao. Imamo teškog protivnika pred nama koji se pokazao kao moćna ekipa, posebno u obrani. Neće nam biti lako, ovo je važna pobjeda, ali još nismo završili posao."

Još jednom je važnu ulogu u Realovoj pobjedi igrao Sergio Llull koji nije siguran da će ova igra biti dovoljna za pobjedu nad Olympiakosom.

"Sretni smo, ove momčadi se jako dobro poznaju. Mi želimo velike stvari i zato igramo sa srcem. U posljednjoj četvrtini smo popravili obranu, ostvarili kontrolu skoka i ubacili neke važne šuteve. Želimo pobjedu u nedjelju, ali protiv Olympiakosa ćemo morati odigrati još bolje ako mislimo slaviti."

Trener Barcelone Xavi Pascual čestitao je protivniku na pobjedi i priznao je da su izgubili bitku tamo gdje su računali da će biti ključ pobjede.

"Čestitke Realu na zasluženoj pobjedi, mi smo igrali dobro sve do posljednjih sedam minuta. Stvorili smo prednost, ali nakon toga smo napravili dosta loših stvari. Real je odigrao dobru utakmicu, na kraju smo bili nervozni i izgubili šanse za pobjedu. Nakon poraza nisu potrebne nikakve isprike. Znali smo da će skok biti ključan, Felipe Reyes nas je uništavao pod košem i tu smo izgubili bitku. U samoj završnici nismo imali dovoljno mentalne snage da dovršimo utakmicu."

Za pobjedom žali i Marcelinho Huertas koji je uz Tomića bio ponajbolji pojedinac Barcelone.

"Imali smo u rukama dobar završetak euroligaške sezone, bili smo pred ulaskom u finale Eurolige sa šansom za osvajanje naslova prvaka. U zadnjoj četvrtini smo im dopustili šest polaganja u reketu što nas je dosta bacilo unazad. Sa svim ozljedama koje nas prate, dali smo sve od sebe i šteta što nismo slavili jer smo imali priliku za to."

Euroliga, doigravanje

polufinale

CSKA Moskva52:69Olympiakos
Barcelona67:74Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 16:09
    Razbit će ih Spanulis
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 14:38
    Rodriguez i Lull su druga razina za Huertasa i starog Šarasa. Sad se vidi zašto naš reprezentativni play plješće na klupi. Huertas je čujem popularan u Barceloni ali nije to dovoljno dobro. Taj srlja pa šta bilo biće.
    Obrisan korisnik
  • balaspo11.05.2013. u 10:52
    pametno, već se vide ka prvaci europe , nebi li u nediju plakali
    balaspo