Rukomet

Banik uz devet golova razlike slavio kod kuće i ostavio Samoborke bez trofeja

Jelena Bagarić • nedjelja, 12.05.2013.
Banik uz devet golova razlike slavio kod kuće i ostavio Samoborke bez trofeja
Foto: FaH

Rukometašice Samobora nisu uspjele ponoviti igru koju su prikazale na domaćem terenu. Poražene su u uzvratnoj finalnoj utakmici u češkom Mostu i time su završile svoj nastup u Europi ali i u ovoj sezoni. Bezobzira što su izgubile Lavice moraju biti ponosne na svoj uspjeh.

DHK Banik Most - Samobor 26:17 (16:9) (ukupno 46:41)

Challenge kup, finale, uzvratna utakmica

Češka, Most, Sportovni hala Banik Most

Suci: Katalin Pech i Maria Vagvölgyi (obje Mađarska)

Banik Most: Benuškova 5, Vitkova 5, Martinkova 4, Ruckova 4, Schererova 3, Weisenbilderova 3, M. Vyslouzilova2, Bezpalcova, Dvorakova, Janouskova, Müllnerova, Rysankova, Splechtova, Tomaskova, Vankova, K. Vyslouzilova. Trener: Dušan Poloz

Samobor: Golubić 4, Lovrić 4, I. Milanović - Litre 4, Balaško 2, Kuzmić - Husak 2, Šilobod 1, Bazzeo, Džepina, Kozlovec, Kuhar, Radovanić, Štrkalj. Trener: Dubravka Tunjić

Sedmerci: Banik Most 4(4), Samobor 4(4)

Isključenja: Banik Most 2 minute; Samobor 4 minute

Kao što se i previđalo, rukometašice Dubravke Tunjić nisu u gostima uspjele ponoviti odličan rezultat koji su ostvarile kod kuće. Kratka klupa jedan je od glavnih segmenata u kojemu treba tražiti razlog ovog poraza. Tunjić opet nije mogla računati na Marinu Bazzeo koja se pokušala spremiti za ovaj susret, ali ozljeda joj ipak nije dopustila da zaigra.

Utakmica nije krenula dobro za Samoborke, jer su odlučne Čehinje odmah na startu počele pokazivati da su na svom terenu odlučile pobijediti i dignuti trofej. Tek što je proteklo nekoliko minuta igračice Banika već su imale 5:2 na semaforu. Trenerica Tunjić pozvala je time-out, ali niti on nije urodio plodom.

Do kraja poluvremena prednost Mosta je rasla. Zanimljivo je da je rezultat na poluvremenu bio skoro isti kao i u Samoboru, ali ovaj puta nije bio u korist Lavica. Zaostatak od sedam pogodaka na poluvremenu bio je velik, a ublažiti ga nije uspio niti učinak Lidije Radovanić koja je skupila u prvom dijelu osam obrana. Jasno je bilo da će rukometašice Samobora taj rezultatski deficit teško nadoknaditi.

Tri najvažnije igračice Samobora, Golubić, Lovrić i Milanović - Litre, igrale su 60 minuta u oba smjera i bilo je teško očekivati da će moći cijelu utakmicu odigrati na visokoj razini. Dobru igru iz prvog dijela Čehinje su prenijele i u nastavak utakmice, te njihovo vodstvo nije bilo ugroženo.

Međutim, sredinom drugog poluvremena došlo je do opuštanja u igri rukometašica Banika. Lijepo su to iskoristile Lavice, smanjile su malo zaostatak, ali čim su se počele bar malo približavati Čehinje su ponovo digle nivo svoje igre. Da je možda bilo više snage kod Lavica do preokreta je moglo i doći, no kako je klupa bila kratka, sve je ostalo na sedam igračica koje su igrale cijeli susret.

U konačnici su igračice Dušana Poloza slavile s prednošću od devet pogodaka. Nadoknadile su zaostatak od četiri iz prve utakmice i još dodale nekoliko da pobjeda bude više no potvrđena. U redovima Banik Mosta istakle su se dvije Petre, Benuškova i Vitkova koje su postigle po pet pogodaka. Kod Samobora tri su igračice postigle po četiri pogotka, Tea Golubić, Ivana Lovrić i Iva Milanović - Litre.

Bez obzira na ovaj poraz, samo igranje finala i pobjeda u jednom od dva susreta velik je uspjeh za Samobor. Finale Challenge kupa došlo je kao šlag na tortu nakon uspješne sezone u Prvenstvu Hrvatske gdje su Lavice u konačnici bile treće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!