Rukomet

Canjuga: "Protiv Francuskinja do Svjetskog prvenstva, a onda selekcija na Mediteranskim igrama"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 13.05.2013.
Canjuga: "Protiv Francuskinja do Svjetskog prvenstva, a onda selekcija na Mediteranskim igrama"

Idućeg tjedna, najbolje hrvatske rukometašice ponovno će se okupiti, nakon dosta vremena, kako bi se pripremile ne samo za kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo, već i predstojeće Mediteranske igre, koje je HRS ocijenio iznimno važnima...

Vladimir Canjuga sastavio je popis 20 hrvatskih rukometašica, s kojima će 1. i 9. lipnja napasti Francuskinje, u borbi za plasman na Svjetsko rukometno prvenstvo u Srbiji. Uz već poznata imena, na popisu vrijedi posebno istaknuti Teu Golubić, igračicu Samobora, o kojoj izbornik kaže:

"Golubić je odradila sjajnu sezonu sa Samoborom, a pošto se Pušić definitivno oprostila od reprezentativne karijere, ja se ne usuđujem kockati samo sa Zebić. Ona je u Srbiji nosila veliki teret u napadu, a pošto nije imala kvalitetnu zamjenu, bilo je to užasno naporno za nju. Vjerujem da će Golubić bljesnuti, vidim u njoj veliki potencijal."

Početak akcije Francuska jest 23. svibnja, djevojke će nakon par dana odmora od prvenstvenih obaveza tako biti svježe i spremne na nove izazove, smatra izbornik. Njih 20 na popisu borit će se za put u Montebeliard, gdje se 1. lipnja igra prva utakmica svjetskih kvalifikacija.

Podravka

Veliki financijski problemi u najboljem ženskom kolektivu u Hrvatskoj uzrokovali su zabrinutost kod ljubitelja ženskog rukometa, no izbornik Canjuga kaže kako, barem što se reprezentacije tiče, problema nema: "Podravkašice su i dalje odlične, vidim da su u sjajnoj formi i treba odati priznanje cijelom stručnom stožeru na čelu s trenerom Hrupecom na takvom radu."

"Za Francusku želim najjači sastav, ta je reprezentacija već godinama među top tri i nema dvojbe da će nam biti teško. Pitanje je koliko će nam moći pomoći Tatari, koja još nije počela igrati", kaže Canjuga za Sportnet. Miranda Tatari, kapetanica, motor i vođa ženske reprezentacije, još je uvijek pod upitnikom: "Najviše će nam Miranda nedostajati, ako ne bude mogla igrati, kod tranzicije nakon obrane 5-1, tu je Miranda postizala mnoštvo lakih golova u polukontri. No, na Europskom smo prvenstvu pokazali da možemo bez osam standardnih igračica, pa ako Mirande ne bude, morat ćemo bez nje. Penezić također ima problema, ali se nadam da će sve biti u redu."

Nakon što se apsolvira Francuska, u dvije utakmice treba biti bolji od te jake ekipe, slijede Mediteranske igre. Iako to natjecanje rijetko biva pomno popraćeno u medijima, Canjuga smatra da je taj turnir jako važan za njegovu reprezentaciju.

"Mi smo u posljednje četiri godine stekli kontinuitet dobrih nastupa na velikim natjecanjima i želimo nastaviti s time. Pet-šest igračica se oprostilo do ekipe, sad je na nama da počnemo s pravim uigravanjem reprezentacije koja je pomlađena, koja mora u idućih par godina nositi ime Hrvatske. Na Mediteranskim igrama bit će sve jake reprezentacije, a nama će šest-sedam utakmica biti ključno za dobru selekciju i daljnji rad", kaže izbornik Canjuga.

S tim u vidu, uz 20 igračica na popisu za Francusku, po posebnom će programu trenirati i Ekatarina Nemaškalo te Iva Pongrac, koje izbornik kani imati u vidu za Mediteranske igre.

Mediteranske igre održavaju se od 20. do 30. lipnja u turskom Mersinu. Rukometni turnir započinje 22. lipnja.

Canjugin popis

imeklub
1.Jelena GRUBIŠIĆ Krim-Mercator
2. Marta ŽDERIĆ Podravka
3. Marina RAZUM Lokomotiva
4. Maja ZEBIĆ Zaječar
5. Tea GOLUBIĆ Samobor
6. Anita GAĆE Podravka
7. Nataša JANKOVIĆ Lokomotiva
8. Vesna MILANOVIĆ-LITRE Podravka
9. Katarina JEŽIĆ Budućnost T-Mobile
10. Andrea ČOVIĆ Podravka
11. Miranda TATARI Podravka
12. Ivana LOVRIĆ Samobor
13. Petra OŠTARIJAŠ Lokomotiva
14. Lana FRANKOVIĆ Sesvete
15. Kristina ELEZ Erdy Sport
16. Andrea PENEZIĆ Krim-Mercator
17. Sonja BAŠIĆ Metalurg
18. Iva MILANOVIĆ-LITRE Samobor
19. Ivana PETKOVIĆ Zelina
20. Žana ČOVIĆ Podravka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 20:04
    Objektivno Francuskinje su favoritkinje,jer su kvalitetnije i bolje!Nemojte zaboravite da naše cure 2009 godine upravo zbog Francuskinja nisu otišle na SP,a prije 4 godine sigurno su naše cure bile bolje nego što su danas!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 19:16
    glumac i demagog.
    Obrisan korisnik
  • Gips13.05.2013. u 18:42
    Ako sa Tatari i Penezić sve bude u redu, prolazimo!
    Gips