Rukomet

Krumbholz: "S Hrvaticama će biti neizvjesno, no upravo su takve utakmice užitak"

Mihaela Bradovski • petak, 31.05.2013.
Krumbholz: "S Hrvaticama će biti neizvjesno, no upravo su takve utakmice užitak"

Izbornik francuske ženske rukometne reprezentacije Olivier Krumbholz u ponedjeljak je okupio 20 igračica koje bi Francusku, kroz dva play off susreta s Hrvatskom, trebale odvesti do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Srbiji. Pripreme međutim nisu prošle bez problema, ozlijede i umor najveći su problem njegovog sastava...

Audrey Bruneau napustila je pripreme nakon konzultacija s liječničkim timom. Članica Besançona nije se u potpunosti uspjela oporaviti od ozljede gležnja lijeve noge te se vraća u klub na oporavak. Umjesto nje pozvao je Laurine Daquin iz Dijona.

Alexandra Lacrabere: "Favoritkinje smo i to ne skrivamo, ali se toga niti ne bojimo. Bile smo bolje od Hrvatica u prošlim izazovima."

S prvotnog popisa otpala je, također zbog ozljede, vratarka Laura Glauser, no za nju Krumbholz nije pozvao zamjenu s obzirom da u konkurenciji na toj poziciji ima i Armelle Attingré, Amandine Leynaud i Cleopatru Darleux. Od ranije je poznato da za ova dva susreta neće konkurirati, na šest tjedana van terena, Mariame Signaté, kao i vratarka Gervaise Pierson.

Probleme s kojima se morao suočiti tijekom priprema pred odlučujuće dvoboje s Hrvatskom Krumbholz je istaknuo kao problem i u svojoj najavi ovih susreta. "Kvalifikacije će biti vrlo teške, prvenstveno jer za protivnice imamo jednu sjajnu ekipu, a potom i zbog toga što na raspolaganju nemam svoje najjače igračice. Bit će neizvjesno, no u isto je vrijeme užitak igrati upravo takve susrete. Plan je jasan, u prvom dvoboju iskoristiti atmosferu domaćeg terena i prebaciti pritisak na Hrvatice."

Teško je izborniku Francuskinja bilo zaobići i sve velike dvoboje iz zajedničke prošlosti ove dvije vrste. "Imamo zaista dugačku povijest igranja protiv Hrvatske. Možda će Hrvatice zaigrati i u nekom osvetničkom duhu, ali ako mi odigramo u prvom susretu onako kako znamo i očekujemo uzvrat u Hrvatskoj ne vidim njihovom prednošću."

Ipak, na putu do planiranog domaćeg slavlja mogao bi se ispriječiti umor njegovih reprezentativki. "Istina je, moje su igračice umorne od dugih sezona. Znamo da najveći broj njih igra u francuskoj ligi koja je u svakom slučaju jača od hrvatskog prvenstva. Zbog toga smo pripreme manje fokusirali na fizičkoj pripremi, više smo vremena provodili analizirajući snimke protivničkih utakmica. No bez obzira na taj prisutan umor, ne tražimo u njemu izgovore prije nego što su susreti uopće započeli."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!