Rukomet

Canjuga: "Uzvrat se igra u Umagu, gdje će nam pomoći publika"

Ivana Strahija • petak, 31.05.2013.
Canjuga: "Uzvrat se igra u Umagu, gdje će nam pomoći publika"
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u subotu igra prvu od dviju kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, a upravo činjenica da se uzvrat igra na domaćem parketu izbornik i njegove igračice smatraju velikim plusom...

Hrvatske rukometašice spremne su za teški izazov, borbu protiv Francuskinja u play-offu za Svjetsko rukometno prvenstvo. Protivnik je izuzetno težak, naglašava izbornik Vladimir Canjuga, koji je sa svojim izabranicama dobro proučio Francuskinje.

"Francuska pripada svjetskom vrhu, ima izuzetni izbor igračica. Jedna od najboljih na svijetu, na poziciji srednje vanjske, jest Allison Pineau, a na lijevom krilu je sjajna Siraba Dembele, koja prelazi s našom Zabić u Vardar. Tu su i pucačice Mariame Signaté i Claudine Mendy, pa Alexandra Lacrabere, koja je igrala kod Zovka u Zvezdi. Francuskinje su zadnjih godina redovito sudjelovale u završnicama velikih turnira."

"Naša očekivanja su velika, a velika je i naša prednost igranja druge utakmice kod kuće. Mislim da ništa ne bi trebalo krenuti po zlu jer smo se uistinu dobro pripremile. Mnogo je mladih djevojaka u našim redovima, to je motiv za dokazivanje, pa nam je tako jaki protivnik još jedan podstrek za dobru igru", rekla je vratarka Marta Žderić.

Takvo stanje stvari dakako znači da će trebati pokazati najbolju igru: "Nadam se da ćemo dobro proći, naravno nadamo se pobjedi, ali i minimalni poraz je prihvatljiv jer znamo da se uzvrat igra u Umagu, gdje će nam publika pomoći do cilja", kaže Canjuga.

S Francuskom Hrvatska ima negativni skor, no to se može iskoristiti kao dodatna motivacija, smatra izbornik: "Prije četiri godine su nas Francuskinje izbacile, iz te generacije smo na pet-šest igračica, dakle dosta smo promijenili. No, Zebić, Gaće, Penezić, Franić, Grubišić i Litre se sjećaju i sigurno da imaju dodatni motiv za 'osvetu' Francuskinjama."

U odnosu na Olimpijske igre u Londonu, svega sedam igračica je danas s reprezentacijom. Canjuga o temeljitom pomlađivanju kaže: "Dio je prirodni slijed, idu godine, ali i tri djevojke su nam trudne, Pušić, Peraica i Petković. Znatne promjene stoga su bile nužne i sigurno je da će nam biti teško jer smo očekivali povratak Mirande Tatari, no njen povratak i rehabilitacija nisu završili na vrijeme i bio bi veliki rizik forsirati je."

Maja Zebić na izbornikove je riječi dodala: "Ne idemo se predati, odlično smo se spremile i želimo u Francuskoj do dobrog rezultata. Francuskinje su malo fizički jače od nas zbog svog sastava, ali smo igrale dosta puta i znamo što nas čeka. Mislim da su šanse 50/50, vidjet ćemo kome će biti bolji dan."

Utakmica se igra u subotu, 1. lipnja, od 19.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!