Rukomet

Premijer: Porečani slavili u Karlovcu, Medveščak utrpao 51 gol Varaždincima

Ivan Dominik • četvrtak, 16.05.2013.
Premijer: Porečani slavili u Karlovcu, Medveščak utrpao 51 gol Varaždincima
Foto: Ivana Strahija

Izuzev utakmica CO Zagreba i Nexea te Siscije i Dubrave, u srijedu su odigrana još četiri okršaja rukometne Premijer lige. Najzanimljivije je, dakako, bilo u Ligi za prvaka u čijem je šestom kolu Poreč iznenadio Karlovac na njegovom parketu. Dok je u tri utakmice Lige za ostanak najbolji bio Medveščak zabivši čak 51 gol Varteksu. U ostale dvije utakmice Marina je pobijedila Spačvu, Split i Gorica odigrali su neriješeno, dok Liga za poredak svoje utakmice igra preko vikenda...

Posljednja, ne i manje važna, utakmica šestog kola Premijer lige, i to u Ligi za prvaka, bio je ogled Karlovca i Poreča u Gradu na četiri rijeke. I dok su domaću pobjedu upisali Zagrebaši protiv Nexea, a gostujuću Dubrava kod Siscije, također je na strani slavila i momčad Poreča.

Istrani su u Karlovcu pobijedili uz tijesnih 28:27, nakon što su poslije odličnog, ali i vrlo turbulentnog prvog dijela u kojem su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu, vodili 14:12. U nastavku je Karlovac zaigrao bolje, vrlo brzo izjednačio pogotkom Borisa Batinića te držao egal sve do ulaska u posljednjih 20 minuta.

Tada se gostujući sastav opet odvojio, ovoga puta na najviše tri gola razlike i iako su se Karlovčani kasnije uspjeli u više navrata vratiti na "minus jedan", nije bilo snage za preokret. U posljednjoj je minuti sudbinu domaćina zapečatio Rudolf Čužić golom za 28:26, dok je konačni rezultat postavio Luka Cindrić u doslovno zadnjem napadu na susretu.

Porečane su do pobjede predvodili Vedran Mataija sa šest golova te David Miličević s jednim pogotkom manje. Na 13 obrana domaćih vratara, golmani Poreča odgovorili su s 12, a najviše su problema imali s Lukom Cindrićem - najboljim strijelcem dvoboja koji je zabio čak osam zgoditaka. Dok su za poraženi Karlovac još po četiri dodali Dominik Smojver, Ivan Bačić i Dragomir Požega.

Liga za ostanak

Najzanimljiviji ogled Lige za ostanak bio je remi Splita i Gorice uz 27:27 na Gripama. Golom Josipa Kežića Split je vodio na poluvremenu 15:14 u vrlo izjednačenoj utakmici, međutim, u nastavku su bolji bili Velikogoričani te su uspjeli uzeti bod domaćinima pogotkom Darija Debeljaka u posljednjim trenucima okršaja. Najbolji u redovima Splita bili su Kežić i Mario Ivanišević sa sedam pogodaka, dok je Adam Seferović bio najefikasniji kod gostiju s osam golova.

Ništa slabije nije bilo ni u Zagrebu, u domu sjajnih Medvjeda, koji su deklasirali slabi Varteks zabivši im čak 51 pogodak. Medveščak je već na poluvremenu vodio velikom prednošću, 22:11, a izrazito jednosmjerna utakmica završena je uz 51:23 za domaćine. Varteks nije mogao protiv raspoloženog Ante Tokića, koji je zabio čak 16 golova s desnog krila, od 18 šuteva, dok su vratari dodali 17 obrana, a Emil Golić šest pogodaka. Najbolji je kod Varaždinaca bio Mihael Marenčić sa sedam pogodaka.

Posljednja utakmica šestog kola Lige za ostanak bio je dvoboj Marine i Spačve u Kaštel Starom. Domaćin je u toj utakmici pobijedio uz relativno visokih pet golova razlike, 32:27. Već na odmoru je efikasna Marina imala vodstvo od 17:12, susret je prelomila sredinom drugog dijela, a na kraju je dosta lako slavila došavši do pobjede igrom "gol za gol" u drugom poluvremenu. Petar Topić s deset, Mislav Nenadić s devet i vratari s 13 obrana, vodili su Kaštelane do trijumfa, dok je najbolji topnik kod Vinkovčana bio Ivan Kordi sa šest golova.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Karlovac27:28Poreč
Siscia31:32Dubrava
RK Zagreb42:28Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!