Nogomet

Jeličić objavio prošireni popis kandidata za U-20 Svjetsko prvenstvo

Ivor Krapac • nedjelja, 19.05.2013.
Jeličić objavio prošireni popis kandidata za U-20 Svjetsko prvenstvo
Foto: Duje Bonačić

Dinko Jeličić, izbornik hrvatske U-20 reprezentacije, obznanio je širi popis kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, koje počinje u drugoj polovici lipnja. Na popisu dominiraju nogometaši iz hrvatskih klubova, a pozvan je i trojac koji trenutno igra u Italiji...

Nešto više od mjesec dana prije prvog hrvatskog nastupa, 23. lipnja protiv Urugvaja, izbornik Dinko Jeličić objavio je širi popis igrača koji su u konkurenciji za nastup na U-20 Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Na početnom popisu nalazi se 35 nogometaša.

Pozvani su:

Ivan Aleksić (Osijek), Niko Datković (Rijeka), Toni Gorupec (Radnik Sesvete), Antonio Milić (Hajduk), Mato Miloš (Cibalia), Matej Mitrović (Cibalia), Antonio Pavić (Osijek), Dino Perić (Radnik Sesvete), Josip Ćalušić (Dinamo), Jozo Šimunović (Dinamo), Šime Gržan (Zadar), Kruno Ivančić (Radnik Sesvete), Tomislav Kiš (Hajduk), Marko Livaja (Atalanta), Petar Mišić (Cibalia), Stipe Perica (Zadar), Ante Rebić (Split), Dino Špehar (Dinamo), Dominik Livaković (Zagreb), Marko Malenica (Osijek), Simon Sluga (Hellas Verona), Oliver Zelenika (Rudeš), Marko Alvir (Dinamo), Petar Brlek (Slaven Belupo), Miro Kovačić (Hajduk), Filip Krovinović (Zagreb), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Danijel Miškić (Radnik Sesvete), Ivan Močinić (Rijeka), Filip Mrzljak (Lokomotiva), Marko Pajač (Radnik Sesvete), Domagoj Pavičić (Lokomotiva), Marko Pjaca (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli) i Dario Čanađija (Slaven Belupo).

Na prvom popisu igrača za koje se odlučio hrvatski izbornik dominiraju nogometaši iz domaćih klubova, a pozvani su i Hrvoje Miličević, veznjak mostarskog Zrinjskog, te trojac koji igra u Italiji, vratar Simon Sluga, veznjak Josip Radošević i napadač Marko Livaja. Jeličić se nadao da će moći računati i na Matea Kovačića, međutim, milanski Inter upalio je crveno svjetlo.

Hrvatski izbornik će se do 7. lipnja trebati odlučiti za 21 igrača koje će staviti na konačni popis putnika u Tursku. Na tom popisu trebaju biti najmanje trojica vratara.

Osim Urugvaja, Hrvatsku će u prvom krugu SP-a čekati i Uzbekistan i Novi Zeland. Ogled s Uzbekistanom na rasporedu je 26. lipnja, a s Novim Zelandom tri dana kasnije. Za prolazak u osminu finala trebat će biti među prve dvije reprezentacije u skupini ili među četiri najbolja trećeplasirana u šest grupa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 00:24
    A dobro šteta što nema Jedvaja, ali nema tu frke Mitrović i Milić su odlični stoper i tu smo super pokriveni, uostalom Čalušić je bio među najobrambenima na EP-u prošle godine jako dominantan u svojoj generaciji tak da nema brige, to je uglavnom najbolje što imamo, samo se nadam da neće biti last... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 12:44
    Kad Jozak nije uspio nagovoriti čelnike Intera da puste Kovačića, pa nije imao nikakve šanse slomiti Mamića za Jedvaja :)
    Obrisan korisnik
  • loozer19.05.2013. u 17:56
    Da šteta je što nema KOVAČIĆA I JEDVAJA izgleda da obojicu ne puštaju klubovi, ok za kovačića mi je razumljivo, al da maminjo veliki hrvat ne puštaja jedvaja e to je teška sramota
    loozer
  • cimbo19.05.2013. u 17:48
    Dobra ekipa, velika steta sto nema Kovacica...
    cimbo