Regionalna liga (Ž) - Završnica, za 3. mjesto, 19.05.2013, 17:00 h
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 27:28 Lokomotiva

Lokosice na krilima Ivane Božović savladale Podravku i uzele broncu u Regionalnoj ligi

Iz Tivta:Jelena Bagarić • nedjelja, 19.05.2013.
Lokosice na krilima Ivane Božović savladale Podravku i uzele broncu u Regionalnoj ligi
Foto: Davor Sajko

U šestom međusobnom susretu Podravke i Lokomotive konačno pobjednik nije isti. Odličnom igrom u posljednjih 20 minuta utakmice, Lokosice su slomile otpor Podravke i popele se na treće mjesto Regionalne lige. Nosila ih je Ivana Božović koja je zabijala sve što je puknula te pravovremene obrane Marine Razum. Ovo je prva pobjeda Lokomotive nad Podravkom u ovoj sezoni.

Podravka Vegeta - Lokomotiva 27:28 (17:11)

Regionalna liga, utakmica za treće mjesto
Crna Gora, Tivat, SD Župa
Suci: Ivan Pavićević i Miloš Ražnjatović (oba Crna Gora)

Podravka Vegeta: Žderić (14+0), A. Čović 3, Kiridžić, Ž. Čović 5(3), Pongrac 1, Šon 1, Gaće 4, Damnjanović 8(4), V. Milanović - Litre (5), Vidak, Jelčić, Maljak, Tatari, Horvat.
Trener: Neven Hrupec

Lokomotiva: Razum (5+0), Smiljanić 2, Božović 14(5), Oštarjaš 1, Krsnik, Marković 1, Kožnjak 2, Lisjak 1, Janković 1, Bušić 1, I. Milić 4, Bukovina (3+0), Poljak 1.
Trener: Zdenko Zorko

Sedmerci: Podravka Vegeta 8(7); Lokomotiva 5(5)
Isključenja: Podravka Vegeta 4 minuta; Lokomotiva 10 minuta

Obje ekipe odlično su ušle u susret. Nakon remija u regularnom dijelu Regionalne lige nije bilo dobrih ulazaka u utakmicu od strane Lokomotive. Povele su Lokosice pogotkom Ivane Božović u prvoj minuti, no izjednačenje je brzo došlo, za 1:1 pogodila je Sanja Damnjanović. Gol za gol igralo se do 11. minute kada je Andrea Čović zabila za 6:4.

Sve pogotke Lokomotive do tad postigla je Božović, jedan iz igre i tri iz sedmerca. Prednost Kokica još je podigla i Vesna Milanović Litre koja u 14. zabija za 7:4. Držale su se u tim trenucima igračice Zdenka Zorka jer je Smiljanić svojim pogotkom s krila smanjila zaostatak. Međutim, Kožnjak je dobila isključenje, te su u periodu s igračicom više uspjele postići tri pogotka za redom i time se značajno odvojiti.

Slična situacija dogodila se i na drugoj strani nakon što je Šon završila na prisilnom odmoru. Lokosice su stigle na 7:10, a precizna je iz kontre bile Janković nakon odlične obrane Bukovine. Ipak, sreća za rukometašice Lokomotive nije dugo trajala. Damnjanović i Milanović Litre ponovo su podigle prednost Podravke na pet pogodaka. Do kraja su Kokice još podigle svoju prednost te se na odmor otišlo rezultatom 17:11.

No, u nastavku su igračice Podravke odmah postigle pogodak te dodatno još napravile jaz između sebe i svojim protivnica. I tako je bilo sve do 17:23 U 42. minuti, kada je Žana Čović zabila pogodak iz sedmerca. U tim trenucima kreće ozbiljan nalet Lokosica, sve je krenulo od Ivane Milić i Petre Bušić koje su istoj minuti postigle dva pogotka. Slijedila je Kožnjak u 45. minuti s pogotkom za 23:20 i to je bio alarm za Nevena Hrupeca koji je pozvao minutu odmora.

Niti time-out nije urodio plodom, brzi vlak iz Zagreba nosio je sve pred sobom. Točnije Ivana Božović bila je ta koja je održavala konstantnu prednost. Kada Milić zabila za 23:25 bio je to ukupno osmi uzastopni pogodak za Lokosice dok Podravka već devet minuta nije zabila gol. Četiri njena pogotka i jedan Ivane Milić dovele su Lokosice u konačnici i do pobjede. Ono što treba reći jest da Podravka nije bila bez šanse. Pucale su igračice, no ili su promašile ili je obranila mlada reprezentativka Marina Razum. Nije imala previše obrana, no kad je trebalo, odnosno kada je Podravka bila u mogućnost izjednačiti, ona je bila tu.

Pola minute prije kraja Kokice su odigrale odličnu obranu i prisilile su Lokosice na grešku. Hitro su otrčale u napad po izjednačenje, ali je Šon napravila korak više i slavlje za Lokomotivu je moglo početi. Nakon šest susreta, jednog remija i četiri poraza Lokosice su konačno pobijedile Podravku u vječnom hrvatskom derbiju.

Ivana Božović s ogromnih 14 pogodaka definitivno je prvo ime Lokomotive ali i susreta općenito. Iako je pet pogodaka postigla iz sedmeraca, oni su svi bili u prvom poluvremenu, a najbolje je odigrala u zadnjih deset minuta. Uz nju se s četiri pogotka još istaknula i Ivana Milić. Kod Podravke Sanja Damnjanović je zabila osam, dok je Marta Žderić obranila 14 udaraca.

Regionalna liga (Ž) - Završnica

za 3. mjesto

Podravka Vegeta27:28Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.05.2013. u 23:23
    Konačno, neka smo i to dočekali.
    ALGHAZANTH