Regionalna liga (Ž) - Završnica, finale, 19.05.2013, 19:00 h
Budućnost
Budućnost 30:16 Metalurg

Budućnost četvrti put na tronu Regionalne lige

Iz Tivta:Jelena Bagarić • nedjelja, 19.05.2013.
Budućnost četvrti put na tronu Regionalne lige

Nakon ne baš previše muke igračice Budućnosti došle su do svog četvrtog osvajanja Regionalne lige. U utakmici u kojoj praktički niti nisu imale protivnika, svoju pobjedu osigurale su još u prvom poluvremenu budući da je nerealno bilo očekivati da će Metalurg stići prednost od 12 pogodaka.

Metalurg - Budućnost 16:30 (8:20)

Regionalna liga, finale

Crna Gora, Tivat, SD Župa

Suci: Gjorgji Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija)

Metalurg: Mečevska 1, Grozdanovska 2, Gjorgijevska 1, Serafimovska, Bajramoska 1, Despodovska 2, Jovanovska, Mladenovska 1, Nikolić, Nikolovska 1, Bašić 7(5), Sazdovska, Ialomitreanu (8+0), Ristovska, Mitrova . Trener: Krsto Petruševski

Budućnost: Miljanić 6(1), Trifunović 1, Mendy, Živković 2, Bulatović 2, Božović, Woltering (14+0), Gjeorgijevska 3, Ježić 1, Vukčević (3+0), Cvijić 2, Mehmedović 5, Knežević 8(3). Trener: Dragan Adžić

Sedmerci: Metalurg 6(5); Budućnost 4(4)

Isključenja: Metalurg 0 minuta; Budućnost 4 minute

Nevjerojatan start u utakmicu imale su igračice Budućnosti. Šest uzastopnih pogodaka u osam minuta "pokopalo" je Metalurg već u ranoj fazi utakmice. Od šest pogodaka četiri su bili djelo Majde Mehmedović koja je istrčala kontre i bila je kirurški precizna u svakom šutu. Uspjele su tek preko Nikolovske zabit svoj prvi pogodak.

Kod rezultata 8:1 Petruševski je pozvao minutu odmora, ni nije bila od prevelike koristi. Kratki povratak u susret bila su tri uzastopna pogotka Metalurga koja su ih nakratko vratila u utakmicu u 14. minuti. Do poluvremena nastao je krah u ekipi Metalurga. Budućnost je zabijala iz svih oružja, sve igračice koje su zapucale su postigle pogodak. Ialomitreanu bila je kao na streljani, obrana ispred nje nije funkcionirala. O tome najbolje govori i činjenica da je Budućnost zabila 20 pogodaka u prvih pola sata, dok je Metalurg uspio mrežu Clare Woltering zatresti samo osam puta.

Niti u nastavku Metalurg nije ništa bolje izgledao. I dalje je Budućnost bila glavna na terenu, a da poraz nije još gori mogu zahvaliti i promašajima Budućnosti. Nakratko se bila Ialomitreanu razbranila, ali ništa nije moglo spasiti Metalurg od poraza. Već sredinom drugog poluvremena Dragan Adžić uveo je drugo postavu koja nije imala nikakvih problema sa zadržavanjem već stečene prednosti.

Demonstraciju snage i kvalitete pokazala je Budućnost u ovoj utakmici. Sigurno je najbolja ekipa Regionalne lige u ovom trenutku i pobjedama nad Metalurgom danas i nad Lokomotivom u subotu to je i pokazala. Najefikasnija u redovima Budućnosti bila je Milena Knežević s osam pogodaka, a Woltering je na vratima skupila 14 obrana. Kod Metalurga Sonja Bašić postigla je sedam, a Grozdanovska i Despodovska dodale su po dva.

Foto: Vijesti.me

Regionalna liga (Ž) - Završnica

finale

Budućnost30:16Metalurg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!