Regionalna liga (Ž) - Završnica, polufinale, 18.05.2013, 19:00 h
Budućnost
Budućnost 32:15 Lokomotiva

Budućnost u svim segmentima igre nadigrala neinspiriranu Lokomotivu

Iz Tivta:Jelena Bagarić • subota, 18.05.2013.
Budućnost u svim segmentima igre nadigrala neinspiriranu Lokomotivu
Foto: Davor Sajko

Nikakve šanse za pobjedu Lokomotiva nije imala protiv Budućnosti. Podgorička ekipa odigrala je vrhunsku utakmicu, kvaliteta je bila očita, no nedostajalo je snage u redovima Lokomotive. Prvo poluvrijeme odigrale su dobro, no u nastavku je došlo do pravog raspada sistema.

Budućnost - Lokomotiva 32:15 (17:11)

Regionalna liga, polufinale

Crna Gora, Tivat, SD Župa

Suci: Gjorgji Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija)

Budućnost: Miljanić 4(1), Trifunović 3, Mendy, Živković 3, Bulatović 3, Božović, Woltering (16+0),Gjeorgijevska 3, Ježić 3, Vukčević (4+0), Cvijić 5, Mehmedović 3, Knežević 5. Trener: Dragan Adžić

Lokomotiva: Razum(2+0), Smiljanić 1, Božović 2(2), Oštarjaš 6, Krsnik 1, Marković, Kožnjak 2, Lisjak, Janković 1, Bušić, I. Milić 2, Bukovina (4+0), Poljak. Trener: Zdenko Zorko

Sedmerci: Budućnost 2(1); Lokomotiva 2(2)

Isključenja: Budućnost 6 minuta; Lokomotiva 0 minuta

Vrlo dobar start u utakmicu imala je ekipa Lokomotive. Povela je u drugoj minuti preko Maje Kožnjak i stavila je braniteljice naslova u poziciju da moraju loviti rezultat. Tako je i bilo do desete minute kada je Anđela Bulatović zabila za 5:4. Ivana Božović iz sedmerca postigla je pogodak za izjednačenje u 12. minuti, i tada je krenula serija Budućnosti.

Moglo je to i bolje izgledati za Lokomotivu prije ovog izjednačenja. No, previše promašenih zicera i tehničkih grešaka koštalo ih je vodstva. Četiri uzastopna pogotka Budućnosti djelo su četiri različite igračice. Budućnost je pokazivala raznovrsnost u igri. Zabijale su sa svih strana, a nositeljica je bila Dragana Cvijić koja je najviše problema stvarala Lokomotivinoj obrani.

U nastavku se raspucala i Milena Knežević, a Bukovina je na vratima bila na streljani. Jedina koja je držala Lokomotivu u igri bila je Petra Oštarjaš čiji su pogoci umanjivali razliku koju je Budućnost stvarala. Problem je bila i odlična Clara Woltering na vratima koja je u prvom dijelu skupila čak 12 obrana.

Woltering je svoju seriju nastavila u drugom poluvremenu. Vezala je obrane jednu na drugu pa je tako obranila šut Janković s krila, zatim je Krsnik pogodila prečku, lopta joj se odbila u ruke, zapucala je ali i to je Woltering obranila. Šanse Lokosice jednostavno nisu imale.

Rukometašice Budućnosti samo su nizale pogotke, a Lokomotiva je 15 minuta drugog dijela bila bez pogotka. Konačno je na isteku 45. minute zabila Ivana Milić, nakon nje i Oštarjaš, ali za ekipu iz Zagreba više nije bilo spasa. Prednost Budućnosti rasla je iz minute u minutu.

Do kraja susreta Budućnost je lakoćom zabijala, dok su se igračice Lokomotive mučile da bi uopće došle u priliku za šut prema golu. Zabile su u drugom dijelu samo četiri pogotka, dok je Budućnost zabila 15. Ogromna je bila razlika na terenu, Lokosice nisu imale ama baš nikakve šanse u ovom susretu spriječiti Budućnost.

Najbolja igračica Budućnosti bila je Clara Woltering s ukupno 16 obrana, dok su se u igri istakle Cvijić i Knežević s pet pogodaka. Kod Lokomotive jedino se treba spomenuti ime Petre Oštarjaš koja je postigla šest pogodaka.

U nedjelju u 17 sati u utakmici za treće mjesto po šesti put u ovoj sezoni sastat će se Podravka i Lokomotiva. O pobjedniku Regionalne lige odlučivat će se sutra u 19 sati, a za naslov će se boriti Budućnost i Metalurg.

Regionalna liga (Ž) - Završnica

polufinale

Podravka Vegeta26:28Metalurg
Budućnost32:15Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!