Regionalna liga (Ž) - Završnica, polufinale, 18.05.2013, 17:00 h
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 26:28 Metalurg

Podravka nemoćna protiv raspucanog Metalurga

Iz Tivta:Jelena Bagarić • subota, 18.05.2013.
Podravka nemoćna protiv raspucanog Metalurga
Foto: Davor Sajko

U prvoj polufinalnoj utakmici završnice Regionalne lige Podravka je koplja ukrstila s skopskim Metalurgom. No, iz te utakmice nije izašla kao pobjednik. Grozdanovska i Bajramovska napunile su mrežu Podravke iako je odlična Ivana Jelčić imala 19 obrana. Loša igra u obrani i nepreciznost u napadu koštale su Podravku slavlja.

Podravka Vegeta - Metalurg 26:28 (10:13)

Regionalna liga, polufinale

Crna Gora, Tivat, SD Župa

Suci: Ivan Pavićević i Miloš Ražnjatović (oba Crna Gora)

Podravka Vegeta: Žderić, A. Čović 2, Kiridžić 1, Ž. Čović 3(2), Pongrac, Šon 2, Gaće 5, Damnjanović 6, V. Milanović - Litre 5, Vidak, Jelčić (17+2), Maljak, Tatari, Horvat 3. Trener: Neven Hrupec

Metalurg: Mečevska 1, Grozdanovska 7, Gjorgievska 4, Serafimovska, Bajramoska 6(3), Despodovska, Jovanovska, Mladenovska 4, Nikolić, Nikolovska 1, Bašić 2, Sazdovska, Ialomitreanu (13+1), Ristovska, Mitrova 3. Trener: Krsto Petruševski

Sedmerci: Podravka Vegeta 4(3); Metalurg 5(3)

Isključenja: Podravka Vegeta 4 minute, Metalurg 8 minuta

Početno vodstvo od 1:0 preko Lidije Horvat jedino je dobro što je u prvih 12. minuta napravila Podravka. Agresivna 6-0 obrana Metalurga na punih 12 minuta zaključala je svoja vrata. Šest uzastopnih pogodaka uspjele su Makedonke postići u tom periodu, a kod rezultata 1:6, Neven Hrupec odlučio se za minutu odmora i pogodio.

Odmah po završetku time-outa Maja Šon pogodila je 2:6 i time prekinula post Podravke. Činilo se da se Kokice ponovo vraćaju u utakmicu, ali otežavajuća okolnost bilo je isključenje Sanje Damnjanović u 13.minuti. U periodu isključenja rezultat je bio 2:2. Za Podravku je prvo zabila Horvat, a zatim i Vesna Milanović - Litre.

Mini serijom od dva pogotka Metalurg se ponovo digao na šest pogodaka prednosti, Bajramoska je zabila sa sedam metara, a s pivota je precizna bila Mladenovska, pa su se rukometašice Podravke ponovo našle u većem rezultatskom deficitu. No, kratak uzlet Podravke je uslijedio jako brzo.

Jedno dodavanje presjekla je Gaće i u kontri uposlila Kiridžić koja zabija za 5:10. U idućem napadu Metalurga Jelčić je odlično obranila, u polukontri brza i precizna bila je Gaće. Serija Podravke bila je alarm za Petruševskog koji je pozvao svoje igračice na jednominutni dogovor. Ipak, prvi napad nakon toga Milanović . Litre je zabila je iz polukontre nakon obrane Jelčić za 7:10.

U tim trenucima Metalurg je bio šest minuta bez pogotka, a Grozdanovska je to prekinula. Zatim je Šon vratila na 8:11 u 27. minuti, i na toj prednosti Metalurga od tri pogotka otišlo se i na odmor jer se do kraja igralo gol za gol. Nezadovoljne su svojom igrom morale su biti Kokice, a promjena se tražila u idućih 30 minuta.

Izgledalo je veoma obećavajuće na startu drugog poluvremena. Igralo se gol za gol do 39. minute kada se dvama pogocima Anite Gaće Podravka približila na samo pogodak zaostatka. Minutu kasnije Damnjanović je iz kontre pogodila za 16:16 i činilo se da se Kokice vraćaju u susret. Međutim, nakon tog izjednačenja sve je palo u vodu. Dva uzastopna pogotka Grozdanovske, jedan Mladenovske i Gjorgijevske bilo je više nego dovoljno za 16:20.

Iz te serije Metalurga Kokice se nisu uspjele više izvući, dapače još tonule. U 50. minuti bile su šest pogodaka u zaostatku i već su polako mogle potpisati kapitulaciju. Raspucala se Bajramoska, pratila ju je u stopu Grozdanovska i spasa više nije bilo. Definitivan kraj bio je u 57. minuti kada je Sonja Bašić zabila za 21:28, što je ujedno bio i zadnji pogodak Metalurga.

Neko vrijeme je Metalurg igrao s četiri igrača u polju, točnije do 59. minute. Tada su Kokice dobile priliku smanjiti rezultat, što su i iskoristile. Vidljivo je bilo da Metalurg više ne igra, njihova igra je stala. I s pravom, vremena za popravak za Podravku više nije bilo.

Prvo ime Podravke bila je fantastična Ivana Jelčić kojoj njezine suigračice moraju zahvaliti što njihov poraz nije bio veći. Ukupno 19 obrana imala je Jelčić, od čega su bila i dva sedmerca. U igri je Damnjanović postigla šest pogodaka, dok su Gaće i Milanović - Litre dodale po pet. U pobjedničkoj ekipi Metalurga sedam pogodaka upisala je Simona Grozdanovska, a šest je dodala Mirjeta Bajramoska. Vratarka Mihaela Ialomitreanu skupila je 14 obrana.

Podravka će svoju utakmicu za treće mjesto igrati u nedjelju u 17 sati, a protivnik će joj biti poraženi iz utakmice Budućnosti i Lokomotive.

Regionalna liga (Ž) - Završnica

polufinale

Podravka Vegeta26:28Metalurg
Budućnost32:15Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2013. u 19:08
    steta,bila je ovo prilika da se na lijepi nacin zaokruzi poslijednja sezona s ovim igrackim kadrom
    Obrisan korisnik