Rukomet

Zagrebaši dočekuju Karlovac, Cindrić i društvo spremni pomrsiti račune hrvatskom prvaku

Zvonka Keliš • petak, 24.05.2013.
Zagrebaši dočekuju Karlovac, Cindrić i društvo spremni pomrsiti račune hrvatskom prvaku

Momčad CO Zagreba nakon obrane naslova prvaka Hrvatske nastavlja svoj put ka ostvarenju svog cilja i završetku domaćeg prvenstva bez pretrpljenog poraza. U svom novome ogledu, na putu ka novom željenom slavlju, u osmom će se kolu Zagrebašima suprotstaviti rukometaši Karlovca koji su ih na svom terenu itekako dobro namučili. Vrijedi stoga vidjeti što su sve ovoga petka ove dvije ekipe pripremile rukometnim zaljubljenicima u Gospiću.

Sedam pobjeda u sedam utakmica bio je ovogodišnji recept za naslov rukometnog prvaka Hrvatske, a čije su upute dobro slijedili rukometaši Croatia osiguranja Zagreb. Svoj pobjednički niz, svoj stopostotni učinak započeli su prije nešto više od mjesec dana u Našicama gdje su u hrvatskom derbiju stigli do sigurnog slavlja nad Nexeom nakon čega su redali slavlja nad Porečom, Karlovcem, Siscijom, Dubravom pa ponovno nad Našičanima, kao i Porečanima protekle subote kada su i potvrdili obranu naslova.

Unatoč činjenici da su ponovno pokazali kako u Hrvatskoj nemaju pravu konkurenciju te unatoč svih sedam pobjeda Zagrebaši ne posustaju niti staju na loptu. Upravo suprotno, u posljednja tri kola Lige za prvaka koračaju i prema potpunom ostvarenju svoga cilja, a to je osiguranje novog naslova bez ijednog pretrpljenog poraza. Na putu ka njemu ovoga će im petka račune pokušati pomrsiti momčad Karlovca koja ih je u trećem kolu i na svom terenu dobrano namučila.

"Cindrić je završni dio sezone odradio odlično i jasno je da je on najveća prijetnja u redovima Karlovca. Osim njega izdvojio bih i njihov golmanski par koji kada ima svoj dan može svakom protivniku pomrsiti račune. Mladost i želja za dokazivanjem protiv Zagreba ipak su glavni aduti rukometnog kluba Karlovac", dodao je Stepančić.

Rukometna momčad iz grada na četiri rijeke u doigravanju za prvaka našla se, pak, u onoj najzanimljivijoj borbi, borbi za drugu poziciju koja vodi u Regionalnu ligu sljedeće sezone. Iako tu našički Nexe pomalo prednjači, nada za Karlovčane kao i druge pretendente na tu poziciju još postoji. Stoga, iako iza sebe trenutno imaju tri pobjede te četiri poraza Karlovčani motivirani kreću u Gospić gdje će snage odmjeriti s novim/starim hrvatskim prvakom te gdje će Cindrić i društvo pokušati ponovno otežati posao ekipi CO Zagreba.

Ususret ogledu s Karlovcem koji će u Gospiću biti odigran radi promocije rukometa diljem Hrvatske, a u sklopu kojeg će se Zagrebaši imati priliku družiti s Gospićanima i tamošnjim rukometnim zaljubljenicima, a očekuje ih i još mnogo toga prije samoga dvoboja, Zagrebovi Luka Stepančić i Hrvoje Batinović najavili su ono što očekuje njihovu ekipu u peta.

"Iako smo osigurali naslov prvaka Hrvatske to nam ništa ne znači za utakmicu s Karlovcem. Naša je obaveza da svaku utakmicu odigramo maksimalno angažirano i da pred svakom publikom pokažemo zašto smo baš mi najbolji rukometaši u zemlji. Momčad Karlovca je dobra ekipa koja nas je iznenadila na svom terenu gdje je odigrana jedna odlična i borbena utakmica", kazao je mladi desni vanjski CO Zagreba te ključna karika trenera Borisa Dvoršeka.

Batinović vjeruje u pobjedu CO Zagreb

Riječ, dvije o susretu osmoga kola, točnije ogledu s Karlovcem kazao i je Zagrebov krilni igrač Hrvoje Batinović: "Karlovac je dobra momčad, ali mi u Gospić idemo pobijediti. Utakmica će sigurno biti teška, ali ako mi odigramo na najvišoj razini ne bi trebali imati problema. Ne smijemo se opustiti kao što smo uradili u Karlovcu budući da se ovdje ne radi o lošoj ekipi i čim se mi malo opustimo ne možemo više pratiti suparnikov ritam i dati naših sto posto."

Budući da u prvome ogledu s Karlovcem put do pobjede uistinu nije bio lagan Zagrebov igrač nada se kako će ovoga puta kako on tako i njegovi suigrači mnogo lakše osigurati slavlje: "Prednost domaćeg terena u Gospiću bit će na našoj strani. Vjerujem u podršku Gospićana i mislim da bi ovoga puta trebali lakše stići do pobjede protiv Karlovca. Rukometaši Karlovca će se sigurno boriti koliko mogu, utakmica će biti tvrda i čvrsta i mi si ne smijemo dozvoliti nikakvo opuštanje."

Iako se ove dvije momčadi itekako dobro poznaju, a Zagrebaši u svojim redovima imaju i bivšeg člana svog suparnika, Stipu Mandalinića, koji je na svom donedavnom terenu upisao tek pokoju minutu, a ovoga bi puta mogao dobiti i nešto veću priliku da pokaže što zna, valja naglasiti i podsjetiti koje su to opasnosti koje vrebaju hrvatske prvake ovoga petka.

Vrlo dobri vratari predvođeni Lukom Prezeljom uz svoj odličan dan prvi su koji mogu zaustaviti CO Zagreb, a kada se njima u napadu pridruže sjajan Luka Cindrić, koji je i u prvom ogledu naprosto bez problema prolazio kroz obranu Dvoršekove ekipe, te šuteri poput Vuka Borozana i Borisa Batinića utakmica u Gospiću mogla bi postati i više nego zanimljiva. Vrijedi stoga vidjeti što su sve Karlovčani naučili iz susreta trećeg kola te što su pripremili za ovotjedni dvoboj.

Utakmica osmoga kola Lige za prvaka između CO Zagreba i Karlovca na rasporedu je u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

RK Zagreb33:23Karlovac
Siscia24:31Nexe Našice
Dubrava29:37Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kasper24.05.2013. u 13:27
    ajmo Karlovac!!!!
    Kasper
  • Obrisan korisnik24.05.2013. u 13:15
    Neka se karlovčani ne busaju u prsa jer budu jako opali!
    Obrisan korisnik