Rukomet

Premijer: Nexe i Poreč upisali gostujuće pobjede, domaćini slavili u Ligi za poredak

Ivan Dominik • nedjelja, 26.05.2013.
Premijer: Nexe i Poreč upisali gostujuće pobjede, domaćini slavili u Ligi za poredak

Tijekom vikenda odigrane su nove utakmice u Premijer ligi, njih osam. U Ligi za prvaka i onoj za ostanak odigrano je cijelo osmo kolo, dok je pretposljednje, peto kolo bilo aktualno u Ligi za poredak. Istaknule su se momčadi Nexea pobjedom u Sisku te Poreča zbog slavlja u Dubravi, dok manje zanimljivo nije bilo ni u ostalim dvobojima nominalno slabijih i nižih liga...

Osim što je CO Zagreb na domaćem parketu svladao Karlovac u Ligi za prvaka rukometne Premijer lige, u osmom su kolu te lige odigrana još dva susreta. Zvučniji od drugog bio je sraz našičkog Nexea i Siscije u Sisku, u kojem su lakoćom pobjedu i bodove odnijeli gosti iz Našica.

Nexe je u Sisku slavio sa sedam pogodaka razlike, 31:24, a bio je to dosta jednosmjeran i za pobjednika lagan dvoboj. Nexe se već u startu utakmice odvojio na veliku razliku i održavao je do poluvremena, iako je Siscia do polovice dvoboja gotovo uspjela sustići favorizirane suparnike, pa je na odmoru ekipa Kasima Kamenice imala prednost od 16:15.

Nastavak susreta Nexe je počeo kao i cijelu utakmicu te se opet odvojio od Siščana, a okršaj je "prelomio" tek u posljednjih deset minuta, jer se tijekom drugog dijela Siscia opet uspjela vratiti u egal. U završnicu se ušlo uz 23:23, a tada je Nexe napravio seriju od 8:1 te je protutnjalo do konačnog trijumfa. Za njega su kod Našičana najzaslužniji bili Šime Ivić s osam pogodaka, dok je šest dodao Ivan Slišković, i golmanski par Mate Šunjić - Perica Lelić, koji je imao čak 20 obrana. Kod poražene Siscije Tibor Jurjević je zabio najviše, devet golova.


U trećoj utakmici osmog kola Lige za prvaka Dubrava je kod kuće teško poražena uz 37:29 od Poreča u vrlo efikasnoj utakmici. Presudila je vrlo slaba obrana Veprova, kao i katastrofalno drugo poluvrijeme, dok je prvo završilo s prihvatljivih 16:10 za Porečane. Na kraju su gosti iz Istre slavili zasluženo i vrlo uvjerljivo, premda je Dubrava odigrala jako lošu utakmicu u kojoj je valjala samo ofenziva.

Za 29 postignutih pogodaka domaćina, najzaslužniji je bio Marko Punčec, koji je zabio pet zgoditaka uz samo dva promašaja, dok je isti broj golova zabio i Ivan Dumenčić, ali je potrošio 13 lopti. Vratari su bili loši kod Dubrave te se imali 13 obranjenih šuteva od ukupnih 50, dok je Poreč na drugoj strani u tom segmentu imao 16/45. Goste su do pobjede vodili Vedran Mataija s deset i Vladimir Gruičić sa sedam pogodaka, dok je jedan manje dodao i David Miličević.

Liga za poredak

U Ligi za poredak odigrane su dvije utakmice petog kola, koje je ujedno i pretposljednje cijelog natjecanja. Vidovec Bios nadigrao je kod kuće Smajlagićev Zamet, dok je u drugoj utakmici Bjelovar, također na svom parketu, bio bolji od Buzeta, i to s uvjerljivom razlikom. Bjelovarčani su pobijedili 33:25 u svojoj odličnoj i suverenoj partiji u kojoj su vodili tijekom cijele utakmice.

Već nakon prvih pola sata igre Bjelovar je vodio 14:9 golom Ivice Gudića za goste, koji je zatvorio prvo, a otvorio drugo poluvrijeme. U njemu su domaćini samo nastavili održavati stečenu razliku koja je na kraju dvoboja narasla do konačnih "plus osam". Za pobjedu domaćina Toni Ezgeta i Ivor Vidaković zabili su po šest pogodaka, dok su vratari obranili 19 udaraca Buzećanima, kod kojih je najbolji bio Duško Ljubotina, također sa šest pogodaka.

Liga za ostanak

Osmo kolo kompletirano je utakmicama u Ligi za ostanak, a sve je počelo srazom Medveščaka i Spačve u Zagrebu. Medvjedi su u toj utakmici slavili s pet golova razlike i rezultat 33:28, nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena (15:15). Utakmica je bila dosta izjednačena i napeta sve do posljednjih pet minuta, kada ju je Medveščak uraganski priveo kraju i odnio pobjedu. Za nju su najviše dali golmani s 18 obrana i Igor Kos s osam zgoditaka, dok je najefikasniji kod gostiju bio Ivan Kordi s jednakim brojem pogodaka.

Varteks Di Caprio doživio je još jedan, tko zna koji, neugodan i visok domaći poraz u nizu. Pobjedu je iz Baroknog grada odnio sastav Gorice uz rezultat 41:16. Na odmoru su gosti imali prednost od 21:7, a do kraja utakmice se to pretvorilo u krajnjih 25 razlike u dvoboju u kojem Varaždinci nisu imali nikakve šanse. S pet golova kod poraženih je najbolji bio Luka Trojko, dok je najubojitiji topnik gostiju bio Adam Seferović s osam golova.

Posljednji dvoboj osmog kola odigran je u Kaštelima, gdje je u golijadi i iznimno efikasnoj utakmici domaća Marina svladala Split. Lokalni derbi završen je uz 40:32 za sigurnu momčad iz Kaštel Starog koja je dominirala i vodila od samog početka utakmice pa do njena kraja. Najbolji u pobjedi nad ljutim suparnicima kod Marine je bio Petar Topić s nevjerojatnih 13 pogodaka, dok je Splićane pokušao spasiti Jakov Previšić s 15 obrana i Mario Ivanišević s devet golova, no nije im uspjelo.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

RK Zagreb33:23Karlovac
Siscia24:31Nexe Našice
Dubrava29:37Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!