Košarka

U Španjolskoj se ipak igra, štrajk izbjegnut u posljednji trenutak

Branimir Korać • nedjelja, 26.05.2013.
U Španjolskoj se ipak igra, štrajk izbjegnut u posljednji trenutak

Još u subotu navečer nije bilo nikakvih konkretnih naznaka dogovora između Udruge igrača i ACB-a i prijetio je štrajk igrača te prekid doigravanja. Intervencijom resornog ministra ipak je u posljednji trenutak postignut dogovor da se pregovori nastave nakon doigravanja...

Brojna neslaganja oko raspodjele novca te oko igračkih ugovora dovela su umalo do prekida doigravanja španjolskog košarkaškog prvenstva.

Pregovori između Udruge igrača i ACB lige su se zahuktali prošli tjedan, obje strane su tvrdoglavo ostajale pri svojim stajalištima i tek u subotu kasno navečer je izbjegnut automatski štrajk.

Konačnog dogovora i dalje nema, jedino što je dogovoreno je da će se pregovori nastaviti nakon završetka doigravanja i to sve kako navijači ne bi ostali zakinuti.

Ključnu ulogu u cijeloj priči imao je španjolski resorni ministar koji je bio jedan od posrednika u pregovorima i na kraju je nagovorio sukobljene strane barem na odgađanje odluke o štrajku do nastavka pregovora na kraju sezone.

Inače pregovori su bili intenzivni i bez nekog pomaka, a u subotu su obje strane optuživale jedna drugu za opstruiranje bilo kakve mogućnosti dogovora i tvrdoglavo držanje početnih stavova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!