Nogomet

Niko Kovač: "Mandžukić je potpuno sazrio kao igrač i osvojit će još puno trofeja"

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.05.2013.
Niko Kovač: "Mandžukić je potpuno sazrio kao igrač i osvojit će još puno trofeja"
Foto: EPA

Dok se nogometna javnost divi Bayernu i njegovim dosezima ove sezone, vrlo često se u tim pričama spominje i ime Marija Mandžukića. Mandžukić zaslužuje sve pohvale za svoje igre ove sezone, a nakon što ga je ishvalio izbornik A reprezentacije Igor Štimac, učinio je to i izbornik mlade reprezentacije Niko Kovač...

Niko Kovač jako dobro zna kako je to nositi dres Bayerna i kakva su očekivanja u takvom klubu. On i Robert Kovač s velikim uspjehom su nastupali u dresu bavarskog ponosa, a sada to čini Mario Mandžukić.

Kovač je posebno zbog Mandžukića sretan što je Bayern stigao na tron Europe.

"Drago mi je zbog Bayerna jer je to moj klub, ali posebno zbog Mandžukića koji je na pravi način promovirao hrvatski nogomet. Svaka mu čast, zaslužio je, nije imao nimalo lagan put. Bilo je teško prebaciti se iz HNL-a u Bundesligu, ali on je takav karakter da je to sjajno podnio. Osim toga potpuno je sazrio kao igrač i siguran sam da će osvojiti još puno trofeja", rekao je Kovač za Večernji list.

Osim Mandžukića, posebno mjesto u Bayernovoj finalnoj predstavi zauzima i Arjen Robben za kojeg Niko Kovač vjeruje da će ostati u Bayernu.

"Ne vjerujem da će ga se Guardiola tako lako odreći. Njemu je bilo jako teško nakon prošlogodišnjeg finala protiv Chelseaja. Tu je Bayern pokazao koliko je velik klub, nisu ga se odrekli i on je danas uz Mandžukića i Neuera njihov junak. Odličan je igrač koji je shvatio da je nogomet momčadski sport", dodao je Kovač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis31.05.2013. u 01:01
    ne znam tko je taj manđukić, ali znam da je mandžukić vrhunski napadač.
    cameosis
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 16:39
    Odlična slika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2013. u 14:54
    Manđukić sada i Manđukić od prije dvije sezone razlika je kao Mercedes i Jugo 45
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani27.05.2013. u 13:48
    Mandžo legenda i bećar!
    Bogomdani