Nogomet

Crnoj Gori Regionalni kup, Hrvatska poražena na jedanaesterce

hns.family • srijeda, 29.05.2013.
Crnoj Gori Regionalni kup, Hrvatska poražena na jedanaesterce
Foto: hns.family

Crnogorska U-20 reprezentacija osvojila je Regionalni kup pobijedivši u finalu reprezentaciju Hrvatske nakon izvođenja kaznenih udaraca. Izbornik Niko Kovač bio je zadovoljan igrom hrvatske U-20 selekcije...

Pred oko 1.000 gledatelja, u lijepoj atmosferi i na odličnom travnjaku stadiona NK Neretve Hrvatska i Crna Gora odigrali su 0:0, pa je o pobjedniku Regionalnog kupa odlučilo izvođenje jedanaesteraca u čemu su se uspješnijima pokazali crnogorski reprezentativci.

Izbornik Niko Kovač upisao je tako nakon tri pobjede i prvi remi za kormilom reprezentacije koja upravo sa završetkom ove utakmice postaje U-21 selekcija koja u kolovozu kreće s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo gostovanjem u Lihtenštajnu. Prije toga, mlada reprezentacija 2. lipnja gostuje kod vršnjaka iz Portugala u još jednoj prijateljskoj provjeri.

Hrvatska je od prve minute zagospodarila travnjakom, no usprkos dobrim prigodama nije uspijevala slomiti otpor Crnogoraca. U sedmoj minuti Livaja je dobro proigrao Hrvoja Miličevića koji se u čistoj šansi odlučuje za lob, nažalost neuspješan.

Slika 1 od 1.
Foto: hns-cff.hr

Upravo je Miličević bio glavni protagonist većine hrvatskih šansi u prvom dijelu. U devetoj minuti lijepo je pucao s ruba šesnaesterca, no odlično se isteže Danijel Petković i odbija u korner. Tercet dobrih šansi Miličević je upotpunio u 20. minuti kada glavom, iz neposredne blizine, puca pored gola. Od boljih šansi Hrvatske vrijedi još izdvojiti i pokušaj Čuline glavom u 36. minuti, no još jednom je raspoložen Petković.

Crnogorski vratar istaknuo se i početkom nastavka kada je obranio udarac Brozovića u izglednoj situaciji, a nakon toga uslijedio je period igre bez izglednijih šansi s bilo koje strane. Zamjene su dodatno usporile ritam utakmice, a Hrvatska usprkos terenskoj nadmoći nije ušla u šanse koje bi joj omogućile da susret riješi prije isteka devedesete minute.

Prema pravilima, o pobjedniku je odlučilo izvođenje udaraca s bijele točke, a tu su se Crnogorci pokazali smirenijima. U sedmoj seriji Župarić je pogodio stativu, a Igor Vujačić potom je pogodio za pobjedu Crne Gore.

"Takav je nogomet, nekad je čudna igra. Imali smo protivnika 80 minuta u šaci, ali to ispustimo jer propustimo deset vrhunskih šansi. Nažalost, niti jednu nismo realizirali, a njihov vratar bio je izuzetno raspoložen. Na kraju izgubimo utakmicu na jedanaesterce, to je dio sporta", rekao je izbornik Kovač.

Slika 2 od 2.
Foto: hns-cff.hr

No, Hrvatska nije razočarala, stvorila je puno šansi pred oko 1.000 gledatelja u Metkoviću, pa se Kovač ne boji za budućnost:

"Momcima ne mogu ništa predbaciti. Odradili su pošten posao, sve što smo zacrtali prije utakmice, što tražimo od njih i što ćemo tražiti, to su ispoštovali. Vidjelo se nakon 75 minuta da su fizički malo pali, dugačka je sezona iza njih, a vrijeme je danas bilo teško. Ne bojim se budućnosti, zadovoljan sam prikazanim."

Hrvatsku U-21 selekciju 2. lipnja čeka gostovanje kod vršnjaka u Portugalu u posljednjoj provjeri prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo:

"Moramo se što prije regenerirati, imamo tri dana za oporavak, a to nam je onda posljednja provjera prije kvalifikacija. Idemo dalje po istom planu. Portugal je zasigurno još jedan težak suparnik koji će nam otežati život, ali ne bojim se za momke ako nastave ovako homogeno raditi kao ekipa."

Hrvatska: Matej Delač, Mato Miloš, Josip Ćalušić, Niko Datković, Igor Bubnjić, Josip Radošević, Antonini Čulina, Marcelo Brozović, Marko Livaja, Hrvoje Miličević, Mislav Oršić (još su igrali: Simon Sluga, Karlo Bručić, Dario Župarić, Mijo Caktaš).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 22:02
    Ovi naši mladi fakat imaju problem s realizacijom kad se igra u nekaj... Prvo Gudeljevi nisu mogli zabit pa sad ovi... Kaj se događa?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 20:35
    kad su penali to je lutrija -sreča je mogla na jednu i na drugu stranu zato našim dečkima sve čestitke
    Obrisan korisnik