Košarka

Lutz: "Srce koje su moji igrači pokazali je dovelo do pozitivnog rezultata"

Ante Dubravac • nedjelja, 02.06.2013.
Lutz: "Srce koje su moji igrači pokazali je dovelo do pozitivnog rezultata"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cibone slavili su rezultatom 92:76 protiv Zadra u drugom susretu doigravanja za prvaka Hrvatske te su time došli na korak do obrane naslova prvaka.

Unatoč lošem ulasku u utakmicu i zaostatku od čak 14 koševa (35:21) košarkaši trenera Danijela Lutza uspjeli su napraviti veliki preokret i u prepunoj dvorani na Višnjiku zabilježiti vrlo vrijednu pobjedu.

"Pobijedili smo u sjajnoj atmosferi u Zadru, a košarka je dobila još jednu punu dvoranu u ovom finalu," izjavio je Lutz za službene klupske stranice.

"Početak nismo dobro otvorili i u prvoj četvrtini smo primili četiri trice i imali pet izgubljenih lopti, ali treći dio smo igrali fantastično i srce koje su moji igrači pokazali je dovelo do pozitivnog rezultata. Zadar smo dobili u skoku sto nam je bio problem u prvoj utakmici."

Strateg Vukova iskoristio je priliku da pozove sve navijače u Dom Dražena Petrovića u utorak od 20:00 sati kada je na rasporedu treća utakmica finala: "Igračima sam rekao u svlačionici da smo sad osigurali petu utakmicu. Moram čestitati i našim navijačima koji su došli u Višnjik nas podržati i vjerujem da će nas u utorak opet nositi prema pobjedi."

Trener Zadra Ante Nazor nikako nije mogao prežaliti veliku prednost koju je njegova momčad imala: "Žao mi je što smo propustili priliku doći do pobjede kada smo u prvom poluvremenu imali do 14 razlike. Međutim, nismo imali petlju da tada razriješimo utakmicu, te smo promašili šest bacanja i išli premekano, a popustila je do tada naša kvalitetna obrana," izjavio je za ezadar.

Unatoč svemu Nazor vjeruje da da njegova momčad ima snage još jednom seriju vratiti u Zadar: "Moramo tražiti šansu u Zagrebu te se vratiti u Zadar u ovaj prekrasni ambijent da većom borbom zahvalimo ovoj prekrasnoj publici," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00802.06.2013. u 22:12
    i opet ce nazalost doc repesa ili netko drugi sljedece sezone, netko skupllji, izmislit ce se novci za neke sumnjive amerikancice i opet ce sve biti u banani...neznam zasto hrvatski klubovi tako funkcioniraju, jednu sezonu izguraju sa vise manje svojim igracima, skupe se i odrade posao iznad svih... [više na forumu]
    johnny008
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 14:39
    Prije nekih mjesec je Lovrić ili Antunović - neznam koji - kad se pohvalio da imaju kostur ekipe za nagodinu rekao da je Lutz njihovo "dugoročno rješenje". Vidjeti ćemo uskoro. A Blas ima problem u obrani kad ostane na puno večem igraču pod ili blizu koša. Onda mu treba pomoć. A to nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben02.06.2013. u 13:58
    Kod Blassingame je, uz lošu obranu, problem i loša igra bez lopte (u napadu). To mu, nažalost, svi toleriraju, jer je njegovih 10 minuta inspiracije dovoljno za osvojiti PH. Takva igra neće biti dovoljna za ABA ligu i na jesen ćemo se opet pitati, što ne štima.
    litleben
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 12:59
    kod lutza nije upitno da decko uci, da je i do sad prosal skolu sa raznim trenerima koji su bili u ciboni i od svakog ponesto naucil, i mozda cak i posejduje neki trenerski talent kojem bi se u drugacijim okolnostima trebala dati prilika - ali dvije stvari kod njega su i cibone su problem...ko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • telekineza02.06.2013. u 12:53
    Mah, to pričanje i mahanje kad se izlazi van, radili bi to oni i nekim drugim trenerima, rade to svi igrači jer misle da mogu dat više i žele igrat stalno, nije to samo do Lutzovog neautoriteta. A ovo što popriča sa svakim igračem što izlazi van, e vidiš, meni se to jako baš jako sviđa. Sumnjam ja... [više na forumu]
    telekineza