Nogomet

Šimunić: "Sumnjam da će Belgija kiksati, Wales nam je trebao biti opomena"

Branimir Korać • subota, 08.06.2013.
Šimunić: "Sumnjam da će Belgija kiksati, Wales nam je trebao biti opomena"
Foto: Davor Sajko

Neočekivani poraz protiv Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ostavio je traga na hrvatskim reprezentativcima. Redom nezadovoljni izlazili su iz svlačionice svjesni velikog kiksa...

Oslabljena Škotska iznenadila je Hrvatsku u Zagrebu. Nije iznenadila borbenim nastupom, nije iznenadila niti nekom dobrom igrom već je jednostavno iskoristila neraspoloženost i jalovu igru Hrvatske.

Nakon ovog neočekivanog poraza, hrvatski reprezentativci su bili svjesni podbačaja i redom su govorili kako je to jednostavno nešto što se nije smjelo dogoditi.

"Mogli smo i trebali smo odigrati bolje. Izgubili smo ono što nismo smjeli izgubiti", kratko je prokomentirao Mario Mandžukić, a njegovu izjavu prenosi Večernji list.

Ivan Rakitić je utvrdio da su Škoti bili sretniji i da su postigli pogodak, a da praktički nisu stvorili niti jednu šansu.

"Škoti su se borili i došli do tog gola, a da nam nisu stvorili niti jednu priliku. Jako smo razočarani, nismo odradili ono što smo se dogovorili. Bilo nam je jako teško probiti njihovu sredinu u kojoj je stalno bilo sedam-osam igrača."

Malo je kome polazilo išta za nogom, a među onima koji nisu briljirali bio je i Darijo Srna koji nije upućivao kvalitetne ubačaje, odnosno Škoti su njegove pokušaje lakoćom čistili.

"To je jedan od dana kada vam ništa ne ide, jednostavno se sve tako poklopilo. Da nas je barem pobijedila Belgija, ne bi mi bilo toliko krivo, jednostavno nema alibija. U sto nastupa za reprezentaciju, nisam primio takav gol. Moramo ići dalje, sada smo jako razočarani, ali možda i Belgija negdje kiksa, a uostalom imamo i dodatne kvalifikacije", dodao je kapetan.

U kiks Belgije ne vjeruje Josip Šimunić.

"Jako sam ljut, moramo pobijediti u naredne tri utakmice, ali sumnja da će Belgija kiksati. Imali smo priliku u tih 90 minuta i nismo je iskoristili. Wales nam je trebao biti škola da nikoga ne smijemo podcijeniti. Nismo bili u skladu s renomeom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 19:14
    moramo pobijediti u naredne tri utakmice, ali sumnja da će Belgija kiksati. Imali smo priliku u tih 90 minuta i nismo je iskoristili. Wales nam je trebao biti škola da nikoga ne smijemo podcijeniti....sa ovim je sve Simunic potpuno i iskreno reka sto i vecina nas misli!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom08.06.2013. u 18:10
    Budala uči na svojim greškama,a pametan na tuđin,lipo su me učili kad san bija mlađi
    The Phantom
  • Sensation08.06.2013. u 17:46
    joe je legenda, njemu skidam kapu i nekada mi je zao sto on nevodi te momke na travnjak umjesto srne. kada gubimo najtuzniji je na svijetu, a kada dobijamo vidi mu se ponos u ocima. u londonu protiv engleske je prvi joe u papucama izasao nakon pobjede pa svi ostali slaviti s navijacima.. lijepa li... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 17:36
    I Makedonija i to u obadvije utakmice je bila i više nego dovoljna opomena,ni protiv Srba nismo ništa posebno dobro odigrali!Većinu golova smo dali iz prekida,kontre i greške suparnika.Jedine dvije utakmice u kojima smo bili dobri su Belgija i Wales u Osijeku!
    Obrisan korisnik
  • ZooM08.06.2013. u 12:34
    Nije problem u Belgiji nego u nama, ako Belgija i kiksa protiv Škotske ili Walesa, nerealno je očekivati da ćemo mi ovakvom bezidejnom igrom koju pokazujemo od prvog dana kvalifikacija uspjeti osvojiti svih 9 bodova. A čekaju nas teška gostovanja u Srbiji i Škotskoj te Belgija doma.
    ZooM