Automoto

Vettel hvalio gume, Alonso vozače: "Bila je ovo velika utrka s talentiranim i inteligentnim vozačima"

Zvonka Keliš • nedjelja, 09.06.2013.
Vettel hvalio gume, Alonso vozače: "Bila je ovo velika utrka s talentiranim i inteligentnim vozačima"
Foto: EPA

Netom nakon svog prvog slavlja na VN Kanade Sebastian Vettel otkrio je kako su za njegovu pobjedu prije svega zaslužen dobre gume čime je htio stati na kraj kritikama na račun njegove momčadi zbog želje za promjenama. S druge strane, Fernando Alonso, je odahnuo te pohvalio vozače s kojima se imao prilike boriti za pozicije, dok je Lewis Hamilton priznao kako još uvijek ima problema sa svojim bolidom.

Nijemac Sebastian Vettel pružio je još jednu dominantnu predstavu u Formuli 1 čime je po prvi puta u karijeri stigao do slavlja na VN Kanade. Do svoje treće ovosezonske pobjede njemački je vozač stigao, kako sam kaže, zahvaljujući vrlo dobrim originalnim gumama čime je dokazao svima kako se Red Bull za promjene nije zalagao zbog problema s njima već iz drugih razloga.

"Sve je vrlo jednostavno. Kritike na gume nisu izražene zbog utjecaja na naše rezultate i postignuća već zbog naše sigurnosti", bile su prve riječi aktualnog svjetskog prvaka nakon slavlja u Kanadi.

Hamilton istaknuo probleme sa svojim Mercedesom

"Nismo ništa uspjeli popraviti, još uvijek radimo na bolidu, a od Barcelone, kada smo imali ponajviše problem prošlo je dosta vremena. Poradili smo tek na nekoliko tehničkih stvari koje su nam pomogle, no moramo se poboljšati posebice što se kočnica tiče budući da me tu Alonso uspio dobiti", izjavio je trećeplasirani Lewis Hamilton nakon utrke.

"Alonso je bio izuzetno brz i teško ga je bilo zadržati iza sebe. Dao sam sve od sebe, no jednostavno je bio prebrz", zaključio je Britanac

Nastavio je potom Vettel: "Bilo je prilika kada je došlo do otpadanja dijelova gume iz različitih razloga koji su mogli biti krhotine na stazi budući da na stazi uvijek ima nečega. Nije moguće ove sezone voziti na čistoj stazi."

Kazao je potom Nijemac riječ, dvije i o svom uvjerljivom vodstvu u ukupnom poretku: "Prvenstvo je dugo i pred nama je još dosta utrka. Do kraja se može dogoditi još mnogo toga stoga sam u ovoj fazi natjecanja samo koncentriran na utrke i pobjede."

Netom nakon osvajanja druge pozicije na Velikoj nagradi Kanade Španjolac Fernando Alonso odahnuo je te priznao kako mu je nakon iskustva u Monacu na ovoj utrci bilo ugodno konačno se utrkivati s "inteligentnim vozačima". Naime, na putu prema drugom mjestu vozač Ferrarija morao se boriti s vozačima poput Nice Rosberga, Marka Webbera te Lewisa Hamiltona za što tvrdi da mu je bilo itekako ugodno.

"Bilo je odlično voditi ove borbe danas, bila je ovo velika utrka s talentiranim i inteligentnim vozačima s kojima se možeš boriti i uz brzinu od 320 km/h, no i dalje se osjećaš sigurnim. Za mene je ovo pravo utrkivanje te sam stoga izuzetno sretan vidjeti i doživjeti ovo nakon Monaca gdje je sve bilo pomalo drugačije", kazao je Alonso.

Unatoč tomu što je Vettel bio taj koji je osigurao prvo mjesto, Španjolac je pojasnio kako nakon starta sa šeste pozicije i problema u protekloj utrci, u ovoj može biti itekako zadovoljan plasmanom: "Ovo drugo mjesto ima pobjednički okus budući da smo nakon teškog vikenda uspjeli osvojiti nove dobre i važne bodove", dodao je Alonso i završio: "Kada ćemo biti 85 bodova iza Vettela radit će se o kritičnoj situaciji, a sada sam 36 bodova iza njega. U proteklih šest godina vozači su uspijevali do kraja dostići razlike od 30, 40 bodova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2013. u 16:36
    a da,ssad kad je krastavac pobijedio,sad je sve ok. da je bio 2 ili 3. bilo bi: ma ove gume ništa ne valjaju. zbog guma se nisam mogao boriti za pobjedu. odvratni lažljivac,nakaza moralna,fuj
    Obrisan korisnik