Automoto

Tragedija na VN Kanade: prilikom uklanjanja Gutierrezovog bolida poginuo redar

Igor Šestak • ponedjeljak, 10.06.2013.
Tragedija na VN Kanade: prilikom uklanjanja Gutierrezovog bolida poginuo redar

Tragičan događaj obilježio je Veliku nagradu Kanade, održanu u nedjelju na stazi u Montrealu. Sedam krugova prije kraja utrke Esteban Gutierrez je izletio sa staze i udario u zaštitnu ogradu, a prilikom uklanjanja njegovog bolida došlo je to nesreće u kojoj je poginuo jedan od redara.

U nedjelju je održana Velika nagrada Kanade, sedma utrka sezone Formule 1, a ostat će upamćena po tragičnom događaju. Naime, organizatori utrke objavili su kako je za vrijeme utrke došlo do nesreće pri kojoj je život izgubio jedan od redara uz stazu u Montrealu.

Nesreća se dogodila prilikom uklanjanja bolida Estebana Gutierreza, koji je izletio sa staze u 63. krugu utrke te udario u zaštitnu ogradu. Djelatnici uz stazu krenuli su s akcijom uklanjanja bolida sa staze, a pritom je za sada neimenovani redar nesretno pao i završio pod kotačima dizalice koja je trebala podići bolid.

Prema navodima Svjetske automobilističke organizacije ispao mu je radio te ga je pokušao pokupiti, ali je posrnuo i pao točno pred dizalicu. Pružena mu je pomoć u obližnjoj bolnici, ali liječnici ipak nisu uspjeli spasiti njegov život.

Tijekom godina Formulu 1 su nažalost vrlo često pratili smrtni slučajevi, no unaprjeđenje sigurnosnih uvjeta pomoglo je da se nesreće s fatalnim posljednicama događaju znatno rjeđe. Ovo je bila prva od 2001. godine kad je na Velikoj nagradi Australije poginuo Graham Beveridge, djelatnik uz stazu kojeg je nakon sudara pogodio kotač s jednog bolida.

Tragičan događaj pogodio je i vozače koji su redom izrazili sućut obitelji nesretnog suca. "Rad djelatnika uz stazu često nije vidljiv, ali je izrazito važan za naš sport. Bez njihove predanosti i vremena ne bi bilo ni utrka. Vrlo sam tužan zbog ovog tragičnog događaja i moje misli su s obitelji i prijateljima preminulog", izjavio je pobjednik utrke Sebastian Vettel, dok je Jenson Button dodao: "Redari su zaduženi za našu sigurnost, a sada je jedan od njih preminuo. Šokiran sam i tužan, počivaj u miru moj prijatelju."

Foto: Igor Smoljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2013. u 15:08
    jadan čovjek, koja glupa smrt http://pbs.twimg.com/media/BMW4CoxCAAEyWv1.jpg
    Obrisan korisnik