Nogomet

Jurčić: "Ne želim samo ponavljanje, nego i iskorak. Za Dinamo je iskorak prezimljavanje u Europi"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 10.06.2013.
Jurčić: "Ne želim samo ponavljanje, nego i iskorak. Za Dinamo je iskorak prezimljavanje u Europi"
Foto: FaH

Kao što je slučaj i u ostalim hrvatskim prvoligašima, početak novog tjedna i u zagrebačkom Dinamu donosi okupljanje igrača na pripremama za novu sezonu, barem onih koji nisu zauzeti reprezentativnim obvezama ili odsutni iz drugih razloga. Na dan sastanka s prvotimcima s kojima trenutno raspolaže, trener Krunoslav Jurčić družio se i s novinarima, najavljujući sve što čeka njegovu momčad...

Poslije još jednog naslova u hrvatskom prvenstvu, nogometaši Dinama će, osim u MAXtv Prvoj ligi, na početku nove sezone ponovno pred sobom imati i izazove u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U ponedjeljak počinju pripreme za nastupe na koje neće trebati čekati jako dugo. Superkup protiv Hajduka odigrat će se 6. srpnja, tjedan kasnije na rasporedu je prvo kolo MAXtv Prve lige, a prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka zakazana je za 16. ili 17. srpnja.

Poslije okupljanja u ponedjeljak, trener Krunoslav Jurčić i njegova momčad u četvrtak odlaze u Sloveniju, na Roglu, gdje će trenirati sedam dana, a iza kratkotrajnog povratka u Zagreb, 23. lipnja slijedi novi dio priprema u Sloveniji, u u Moravskim Toplicama. Tijekom tog razdoblja, Dinamo će igrati i pripremne utakmice, a zasad je poznato da će im u Moravskim Toplicama suparnici biti ljubljanjska Olimpija, mađarski Videoton, ukrajinski Metalist i moskovski Lokomotiv.

Na susretu s novinarima, Krunoslav Jurčić najavio je da će u ponedjeljak na okupljanju biti 12 prvotimaca. "Većina igrača priključit će nam se u četvrtak i krenuti za Roglu, a zbog privatnih obaveza, dan više dobio je Josip Šimunić, Junior Fernandes 11. lipnja igra utakmicu za Čile pa će možda malo kasniti zbog avionskih veza, dok je najveći problem El Soudani, koji će nam se priključiti tek 25. lipnja", kazao je Dinamov trener, a prenijela je službena internetska stranica kluba. Jurčić je pritom istaknuo da će alžirski nogometaš izostati zbog reprezentativnih i osobnih obveza.

Dinamov kadar

Vratari: Pablo Migliore, Kristijan Jajalo, Marko Mikulić

Obrambeni igrači: Luis Ibanez, Josip Šimunić, Jozo Šimunović, Dino Perić, Lee Addy, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Josip Pivarić

Vezni igrači: Arijan Ademi, Jerko Leko, Sammir, Said Husejinović, Zvonko Pamić, Alen Halilović, Marcelo Brozović, Domagoj Antolić

Napadači: Marko Kolar, Fatos Beqiraj, Fran Brodić, Ante Rukavina, Duje Čop, Ivan Krstanović, Junior Fernandes, El Arbi Soudani, Andrej Kramarić

Među igračima koji će biti na pripremama, s prvom momčadi bit će i Dino Perić, 18-godišnji 195 centimetara visoki obrambeni igrač, koji je priključen zbog izostanka Joze Šimunovića, člana hrvatske mlade reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Pored toga, reprezentativne obveze utjecale su i na Dinamov vratarski kadar, s izostancima Zelenike, Jajala i Mikulića, što je ostavilo Argentinca Pabla Migliorea kao jedinog čuvara mreže s kojim Jurčić trenutno raspolaže.

U odnosu na prošlu sezonu, moglo bi biti važnih promjena, a Dinamov trener dotaknuo se one najzvučnije, mogućeg Sammirova odlaska. "Nije tajna da Sammir želi otići i naravno da bi klub želio napraviti pravi transfer, ali da bi se to dogodilo, treba doći ponuda koja zadovoljava želje kluba i igrača", istaknuo je Jurčić za gnkdinamo.hr: "Što se tiče 'pada Sammira', moram priznati da bih odmah potpisao da igra sve utakmice kao neki dan za reprezentaciju kada je, po meni, bio naš najbolji igrač. Ne znam što će biti s njim, ali ako ostane s nama, onda ćemo napraviti sve da dobijemo od njega ono što očekujemo, a to je jako puno."

"Moguće je da će nas napustiti neki napadači kao što su Ivan Krstanović i Fatos Beqiraj koji, koliko sam čuo, imaju ponude i mogli bi otići iz Dinama", nastavio je Jurčić: "Što se tiče Vrsaljka, za njega također ne nedostaje zainteresiranih i postoji mogućnost da ode, tako da smo kao ozbiljan klub morali razmišljati i o tome pa je moja ideja da desnog bočnog na pripremama igra Jerko Leko. Za početak bih njega volio tu uigravati, a onda ćemo vidjeti o mogućim kupnjama ako Šime stvarno ode. Treba i reći kako je već otišao Josip Ćalušić, koji ide na posudbu u Lokomotivu."

U suprotnom smjeru, iz Lokomotive u Dinamo, prelaze Andrej Kramarić i Domagoj Antolić. "Ušao je u roster, a već sam prije šest mjeseci rekao da bih želio Kramarića vratiti kao standardnog, udarnog napadača. Međutim, jako smo pojačali konkurenciju i neće mu biti lako, ali znam njegove kvalitete, prošla sezona mu daje za pravo računati na minutažu i ja sam siguran da će se on za nju izboriti", rekao je Dinamov trener o Kramariću, pa nastavio o Antoliću: "Njega smo doveli za poziciju iza špice, ofenzivnog veznog i da daje smisao našoj igri, prima loptu među gusto posloženim protivnicima, što on odlično radi i daje zadnji pas."

Najavljujući sezonu, Jurčić je istaknuo da je u klubu dočekuju ambiciozno, ali bez nametanja pritiska, ističući da za uigravanje nove momčadi treba vremena. Uoči europskih nastupa, glavna želja mu je da Dinamo ima sreće sa ždrijebom: "Naravno da nije svejedno igrati s klubovima koji puno ulažu i nekima s Malte, San Marina ili Farskih otoka, bez podcjenjivanja. Što se tiče kasnijih pretkola, znamo da nismo nositelji ako netko ne ispadne i da nas onda tamo čekaju Basel, BATE Borisov, Celtic i slični ozbiljni klubovi. No, idemo redom."

"Naravno da nitko ne bi bio sretniji od mene kada bi se vratili navijači jer garantiram da bi u tom slučaju izvedba moje ekipe bila znatno bolja. Publika bi umjesto mene motivirala igrače, ali u svakom slučaju, ne sumnjam da će nam oni koji vole Dinamo doći pomoći u pretkolima Lige prvaka", kazao je Jurčić o svojim osobnim očekivanjima i željama: "Što se tiče nekih drugih ciljeva, već sam rekao igračima da smo neke stvari dosegnuli i da se jako teško ponavljati, ali unatoč tome, ne želim samo ponavljanje, nego i iskorak. Za Dinamo je iskorak prezimljavanje u Europi, a vidjet ćemo može li ova momčad to ostvariti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 08:22
    Pazite da ne bude opet neki Ludogorec ili Neftchi pa nećeš dočekat ni kraj lita a kamoli proliće
    Obrisan korisnik
  • beaver11.06.2013. u 10:48
    dobro, treba imati ambicije to stima ali treba ostati i realan
    beaver
  • Obrisan korisnik11.06.2013. u 09:37
    Po nove rekorde....nije se dinamo dovoljno obruko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2013. u 00:11
    problem je kaj nemreš imat pravog trenera i mamića u istoj ekipi.
    Obrisan korisnik
  • Tizzou10.06.2013. u 23:09
    U Hrvatskoj takav trener trenutno ne postoji. Ima nekih potencijala koji bi možda mogli nešto složiti s vremenom, ali netko tko bi u kratkom vremenu od dinama mogao napraviti konkurentnu momčad u europi se ne može naći u RH. Ali to je sve ionako nebitno kad imamo Kljunu i kontrolirani nogomet
    Tizzou