Rukomet

Španjolci za završetak kvalifikacija u potpunosti nadigrali Švicarce

Zvonka Keliš • nedjelja, 16.06.2013.
Španjolci za završetak kvalifikacija u potpunosti nadigrali Švicarce
Foto: EPA

Rukometna reprezentacija Španjolska ove je nedjelje upisala i šestu pobjedu u sklopu kvalifikacija za Euro u Danskoj čime je potvrdila kako vodeću poziciju u skupini tako i stopostotan učinak i dobru formu. Nakon uvjerljivog slavlja nad Portugalom prije nekoliko dana Španjolci su predvođeni svojim novim izbornikom na domaćem terenu u potpunosti nadigrali rukometaše Švicarske.

Španjolska rukometna reprezentacija predvođena novim izbornikom Manolom Cadenasom pokazala je ovoga tjedna u njegovu debiju na klupi aktualnih svjetskih prvaka kako nastavlja s dobrom formom te je pobjedama nad Portugalom te novim, nedjeljnim itekako uvjerljivim slavljem nad Švicarskom osigurala stopostotan učinak u kvalifikacijskoj skupini 1 za odlazaka na Europsko prvenstvo koje će se početkom 2014. održati u Danskoj.

Iako je već ranije osigurala svoje mjesto na europskoj smotri reprezentacija se Španjolske u posljednja dva dvoboja u sklopu kvalifikacija predvođena novim izbornikom htjela pokazati u najboljem svjetlu što je i učinila prije nekoliko dana na gostovanju u Portugalu te ove nedjelje u Leonu gdje je s 13 pogodaka razlike bila bolja od Švicarske (29:16).

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Raul Entrerrios i Antonio Garcia s četiri postignuta pogotka, a po tri su dodali Cristian Ugalde i Albert Rocas, dok je najbolji kod Švicarske bio Alen Milošević također s četiri gola.

Iako su gosti iz Švicarske dobro krenuli u susret te su preko Andyja Schmida i Alena Miloševića poveli 3:1 Hispanosima nije bilo potrebno mnogo vremena za uigravanje te su vrlo brzo preko svojih jakih snaga poput Victora Tomasa te vratara Gonzala Pereza de Vargasa stigli do izjednačenja. Vrijeme je potom bilo i da Cadenasovi momci ubrzaju ritam i preokrenu rezultat u svoju koriste te tako rade seriju 7-0. Nakon 7:4 i 11:6 Španjolci na odmor odlaze s velikih 13:6.

Nastavak dvoboja donio je španjolsku 5-1 obranu s Cristianom Ugaldeom na prednjemu što je tada uz sjajnog Perez de Vargasa u potpunosti zaustavilo Švicarce. Domaćin tako gradi svoju prednost te odlazi na 19:8, a potom i 22:10 što izbornik Candenas koristi kako bi u svojim redovima dao priliku i nešto mlađim igračima poput Andreua, Mindegije, ali i već pomalo iskusnog Montora. Na koncu, Španjolci upisuju i šest kvalifikacijsku pobjedu (29:16) kojom neporaženi, točnije, sa stopostotnim učinkom odlaze na Euro u Danskoj.

Kvalifikacije za EP 2014., Danska:
Skupina 1:
Španjolska - Švicarska 29:16 (13:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!