Rukomet

Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba za Euro, Obrvan pohvalio karakter svojih Makedonaca

Damir Žbulj • ponedjeljak, 17.06.2013.
Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba za Euro, Obrvan pohvalio karakter svojih Makedonaca

Hrvatska muška rukometna reprezentacija već je i prije kraja kvalifikacija osigurala nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj, no, pobjedom u posljednjem kolu potvrdila je prvo mjesto u grupi, odnosno status nositelja u prvoj jakosnoj skupini pred ždrijeb koji će se održati 21. lipnja. Na Euro se uspio plasirati i hrvatski strateg Ivica Obrvan, koji će tako predvoditi Makedonce na kontinentalnoj rukometnoj smotri početkom iduće godine, od 12. do 26. siječnja...

Utakmicama posljednjeg kola natjecanja po skupinama saznali smo sve sudionike idućeg rukometnog Europskog prvenstva koje je na rasporedu početkom 2014. godine. Hrvatska je sigurno, uz samo jedan poraz na gostovanju kod Mađara, ispunila očekivanja, osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj grupi te će kao nositelj prve jakosne skupine čekati ždrijeb Eura koji je na rasporedu 21. lipnja.

Poznato je kako joj suparnici na startu neće biti Danska, koja je domaćin idućeg natjecanja i aktualni europski prvak, Španjolska, aktualni svjetski šampion i Srbija, finalist prošlog Eura i pobjednik svoje kvalifikacijske grupe, a sve ekipe koje su također u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba.

Iz druge jakosne grupe u natjecanje ulaze Češka, Island, Francuska i Švedska, u trećoj skupini su Bjelorusija, Mađarska, Poljska i Makedonija, koju predvodi hrvatski rukometni stručnjak Ivica Obrvan, dok su u najslabijoj, četvrtoj grupi u ždrijebu smještene reprezentacije Norveške, Austrije, Crne Gore te Rusije, koja se na ovo Europsko prvenstvo provukla kao najbolja 'treća' reprezentacija kvalifikacija.

Poznato je već unaprijed kako će Danska kao domaćin biti smještena u skupinu A te kako će svoje utakmice igrati u Herningu. Dvorane u Kopenhagenu, Aarhusu i Aalborgu također će ugostiti u ovom trenutku najbolje europske reprezentacije, njih 16, koje će biti podijeljene u četiri grupe. Sama završnica će se, nadamo se i uz sudjelovanje i hrvatskih rukometaša, odigrati u Herningu.

Makedonci su svoje mjesto u Danskoj osigurali u posljednjem kolu, pobjedom protiv Portugalaca, a Ivica Obrvan, koji je njihovu reprezentaciju preuzeo u ožujku ove godine, može biti zadovoljan odrađenim poslom i osiguranim plasmanom na Euro: "Čestitam svojim igračima na velikoj borbenosti, bez obzira što su bili iscrpljeni nakon naporne sezone. Bilo je teško igrati pod pritiskom, ali i sada u Skoplju i prije nekoliko dana u Švicarskoj pokazali smo karakter te kako smo zaslužili svoje mjesto među 16 najboljih europskih ekipa."

"Čestitam i sjajnim navijačima, koji su nam pružali podršku i kada nam je bilo teško i kada smo bili u krizi," naglasio je nakon utakmice Ivica Obrvan, koji će tako s Makedoncima u Danskoj pokušati popraviti slabiji rezultat iz Španjolske s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva kada su završili tek na 14. poziciji, odnosno pokušati nadmašiti plasman s Eura od prije dvije godine u Srbiji, kada su na kraju bili odlični peti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 17:40
    Samo da svi budu zdravi i sve će biti ok,ne plašim se nikoga!Imamo kvalitetu i najbolje igrače,a i kad smo bili načeti povredama kao na zadnjem velikom takmičenju i tad smo sasvim dovoljno jaki i moćni za medalju.Ali ne daj bože da nam opet zdravstveni karton bude kao na SP!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 15:51
    nemojmo puno razmišljati o protivnicima i grupama-jednostavno treba igrati i postizati povoljan rezultat
    Obrisan korisnik
  • lambik17.06.2013. u 12:39
    Francuska u drugom bubnju? Nadam se da nas nece zapasti Francuska/Poljska/Norveska ili sl...
    lambik
  • ALGHAZANTH17.06.2013. u 12:25
    Ma neka odmah u skupini dođe Francuska da im pokažemo tko je gazda
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 12:13
    Crna Gora je dobra reprezentacija, pobjedili 2 puta Njemačku, bolje bi nam pasala Austrija iz 4 jakosne skupine.
    Obrisan korisnik